Nők a HKK-ban vol.2

Dönczi Eszter nem csak egyetlen női játékosként képviselt minket a nemzeti bajnokságon 2019-ben, de a szombati behos versenyen is magabiztosan menetelt az döntő kör első asztaláig, ahol sajnos 2:1-re kikapott Jancsár Zoltántól (akinek ezúton is gratulálunk), de így is szuper teljesítményt nyújtott (nem mellesleg engem az első körben kaszált el :D-Lea). Sikerült őt „tollvégre” kapni, így a követkevő „Nők a HKK-ban” epizódot tőle olvashatjátok.

„Gyerekorom óta a kártyák bűvkörében élek, mindig is imádtam gyűjtögetni, cserélgetni és játszani… Kezdődhetne így is a történetem, de sajnos totál nem így volt. Kártyában maximum az UNO volt, aminek a szabályait tökéletesen tudtam és még talán néha nyertem is benne, ha csak nem felejtettem el mondani, hogy „UNO”. Ez a jelenemmel maximum annyiban hasonlít, hogy most a csontot felejtem el felírni.

Viccet félre téve, körülbelül 2018-ban voltam életem első HKK versenyén, noha akkor még nem játékosként csupán kísérőként üldögéltem valahol a terembe egy könyvet vagy a telefonomat bújva vagy, ha éppen frissen bontott volt akkor a gyak nem gyakot raktam szín szerint sorba, totál feleslegesen, mint utóbb megtudtam.

Hogy mi inspirált arra, hogy belevágjak a játékba? Ismeritek DK-t? Nem mai játékos, de újaknak még lehet ismeretlen. Nos ő volt, aki egy nagyon aranyos, cuki hűen engem tükröző angyal paklit állított nekem össze, így keveredtem ebbe a világba..

Őszintén szólva nem hajtott az, hogy első legyek, hogy én legyek a legjobb női játékos, noha akkor még nagy eséllyel indulhattam volna a címért, mert női ellenfélre nem akadtam. (Külön öröm, hogy ez mára már kezd kicsit változni.) Pusztán az hajtott, hogy ha már úgyis mindig elkísérem a jobbik felem akkor miért ne tölteném hasznosan az időm kicsit tornáztatva az agyam. Hazudnék, ha azt mondanám mindig óriási lelkesedéssel vetem bele magam a játékba, de azért a legtöbbször szuper ezzel tölteni az időt, főleg a sárkány paklim imádtam. Azzal igazán nagy örömmel ültem le játszani és cukin vertem laposra vele bárkit.

Ahogy telt az idő úgy alakult a pakli, kipróbáltam több mindent, de még most is a sárkányok és a „sokat ütő” lények a kedvenceim, habár most ez a vonal picit pihenőpályára került.

2019-ben sikerült kvalifikálnom magam a Nemzetire, ami nem volt a céljaim között, de örültem neki nagyon. Készültem rá, de őszintén szólva álmaimban sem gondoltam volna, hogy sikerül bejutnom a harmadik napra.

Tisztán emlékszem, hogy ülök a profik között, akik már évek óta versenyeznek és nem az első nemzeti 3. napjukat töltik én pedig először draftolok ÉLETEMBEN. Élmény volt úgy is, hogy nem kerültem be a legjobb 8-ba. Nem lehet mindent rögtön, igaz? Hogy miben másabb nőként a HKK, logikában biztosan, mert ezt sokszor hallom Krisztiántól, illetve szerintem még abban, hogy mi inkább a játék öröméért játszunk.

Noha most már nem jut annyi időm a játékra, mint korábban igyekszem időt tölteni vele és remélem a közel jövőben egyre több női játékossal kerülhetek szembe.”