Szivárgás – az új kiegészítő: HD

Jelenleg maga a tesztelés szünetel, viszont gőzerővel zajlik a lektorálás és a nyomdai előkészítés. Ennek a folyamatnak nagyjából a vége felé járhatunk, s mivel már csak bő két hónap van a novemberi kiegészítő megjelenéséig, beszéljünk kicsit annak tematikájáról is.

Az utóbbi években megszokhatáttok, hogy egy-egy kiegészítő erősen rá van húzva egy adott témára és ezáltal sokkal hangulatosabb képet festenek a játék világáról. Természetesen nem lesz ez másként most sem, hiszen az új kiegészítő a Túlélők Földjétől messze fekvő, óriás sivatagra, a Dűnetengerre kalauzol el minket – a Beholderes versenyen osztott Gammanó is ebbe a tematikába készült, mint az látható az illusztációján is.

A végtelen homoktenger rengeteg kincset s ereklyét rejt, melyeket kalandvágyó fosztogatók próbálnak megszerezni, elkerülve a halálos Sivatagi kőskorpiókat és Teishin keselyűket. Az oázisok kereskedő városai zsoldosokat bérelnek fel a karavánjaik védelmére a sivatagban portyázó Dűneelfekkel és a hatalmas Homokférgekkel szemben.

A táj nappal sem kegyes az utazókhoz, de a Sivatagi éjszaka egyenesen borzalmas gyötrelmeket képes hozni. Az éj leple alatt Veszett vérfarkas hordák vadásznak zsákmányra, Sivatagi vérszívók szomjaznak vérre és feltámasztott Csontváz harcosok éheznek bosszúra.

Sivatagi kőskorpió
A csontvázsereg árulása

Ha valakinek mégis sikerül túlélnie a hatalmas ízeltlábúakkal és férgekkel elárasztott területet, túléli a Homokviharokat és Homokforgatagokat, még akkor is felébresztheti Tuathen királyt és a vérszomjas, irgalmat nem ismerő élőholt hadseregét.

A szerencsésebbek előbb botlanak bele a Mennyek úrnője által vezetett angyal alakulatba – kik fáradhatatlaul őrzik a sivatag mélyén nyugvó uralkodót – és kapnak útbaigazítás egy közeli oázis felé, amerre csak egy-egy Homoksárkánnyal találkozhatnak, ami még mindig kellemesebb társaság az évszázados álomból felvert múmiáknál.

Remélem tetszett ez a kis ízelitő az évvégi kiegészítő tematikájából, melynek neve amúgy Homokdűnék lesz (röviden HD – ugyebár akiről lapot nem, arról kiegészítőt nevezünk el) és rengeteg érdekes valamint elképesztően hangulatos lapot fog tartalmazni.

A szivárgás rovat egy-két hét múlva ismét jelentkezik majd, de addig is érjétek be ezzel a pár illusztrációval és névmorzsával.

Önfeláldozó karaván