Versenybeszámoló: Eldüen (2020.10.11.)

Vasárnap lezajlott a második Eldüeni Vándor verseny, melyre 26 játékos látogatott el. A formátum Az egyszínűség egyedisége volt, ami egyben az egyik utolsó lehetőség volt a két hét múlva esedékes Nemzeti Bajnokságra való felkészülésben. Az alábbi mezőny gyűlt össze:

Szabálylap (8)

6 Korlátozás (3 Sheran, 3 Raia)
2 Zarknod börtönében (Chara-din, Leah)

Követő (11)

4 A Semmi mestere (2 Tharr, 2 Leah)
2 Főparancsnok (Sheran)
1 Nikolausz (Fairlight)
1 Valsirah, a tündöklő (Elenios)
1 Az első vámpír (Leah)
1 Beldian (Elenios)
1 Az együgyü (Sheran)

Egyéb (7)

2 Melák, az óriás + Lassan járj! (Tharr)
2 Átkozott követő + Lassan járj! (Elenios, Leah)
1 Életenergia + Harangmester (Chara-din)
1 Főparancnsok + Ősi rúna (Raia)
1 Fairlight követője + Ősi rúna (Fairlight)

A narancslapok közül a Korlátozás volt a legnépszerűbb, amit 6-an választottak Sherant illetve Raiat használva színként. Sima egylapos versenyen általában a Zarknod bilincse és a Zarnod börtönében örül hasonló népszerűségnek, de úgy tűnik a Korlátozás átvette ezt a szerepet – jó eséllyel ennek is köze van az epikus követőkhőz, hiszen a Korlátozások nem kerülnek a játék elején laphátrányba ellenük. Szintén népszerű volt még A Semmi mestere, amit négyen választottak követőjüknek, de a Lassan járjas koncepciókat is szintén ennyien vetették be a nap folyamán.
Színek terén a legnépszerűbb a Sheran volt 6 képviselővel, őt követte a Leah (5), Raia (4) és Tharr (4), míg Dornodont és Rhattot senki sem választotta a versenyre.

Érdekesség, hogy a Raia és Tharr hagyományos környezetben a legnépszerűtlenebb színek, itt mégis egész jó arányban pickelték őket az emberek. Sőt a barnának még sikerek is teremtek, hiszen a döntőben Kurunczi Dávid és Horváth Dávid is ilyen színű paklival játszott.

Végeredmény:

1. Kurunczi Dávid (15) – A Semmi mestere (Tharr)

2. Csető Zsolt (12) – Átkozott követő + Lassan járj (Elenios)

3. Horváth Dávid (12) – Melák, az óriás + Lassan járj! (Tharr)

4. Buzás Norbert (12) – Korlátozás (Sheran)

5. Sallai Gábor (12) – Zarknod börtöne (Chara-din)

Kurunczi Dávid végül veretlenül nyert Tharr paklijával. A dobogóra még két Lassan járj ért fel Csető Zsolt és Horváth Dávid vezényletével, akik mindketten csupán a végső győztestől szenvedtek vereséget. Csupán másodlagos pontokkal lemaradva a képzeletbeli pódium alsó fokáról két korlátozó szabálylap végzett, Buzás Norbert Korlátozással, míg Sallai Gábor Zarknod börtönébennel szintén csak egy vereséget gyűjtőttek be az 5 forduló során.
A nemzetire való tekintettel és a játékosok kérésére ezúttal nem közllünk paklilistákat, de a bajnokság végét követően frissítve lesz majd velük a beszámoló.

Gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy eljötettek. Novemberben sajnos nem lesz Eldüen által szervezett verseny, viszont a HKK Blogos srácok hosszabb kihagyás után ismét versenyt szerveznek, ha minden igaz, akkor egy teljesen új helyszínen. Szóval véssétek be a naptárba november 14.-ét, mert garantált lesz a szórakozás. Addig is még a héten vasárnap, szintén Az egyszínűség egyedisége verseny lesz Székesfehérváron, majd pedig Nemzeti Bajnokság, ahol kiderül idén ki lesz a legjobb! Jó készülést mindenkinek!