Császárváros bemutató by slepp #2

Ahogy ígértem robog tovább a hétvégi bemutatósorozat is, ma Szabó András, azaz Bubu hozott el egy lapot a nagyérdeműnek.

separator-1

Plajtes

Ezúttal erősen érzelmi alapon hoztam meg a döntést, hogy melyik lapot fogom bemutatni. Tisztában vagyok azzal, hogy nem ez a kiegészítő legnagyobb spoilere, sőt, még a nemgyakoriak között sincs első vonalban, a felől viszont nincs kétségem, hogy lesz játékos a Kelet-Magyarországi régióban, aki majd hátlapnak össze akarja gyűjteni.
Maga a lap a tesztelés korai szakaszában egyébként nagyon erős volt. A képességével nem csak asztalon maradó lapot lehetett keresni (magyarul azonnali és általános varázslatot korlátozás nélkül lehetett vele keresni), és csak egy építő volt a költsége. Ezek azonban gyengítve lettek és cserébe „csak” egy újrahasznosítást kapott (ami mondjuk kereső lapoknál nem olyan rossz). Így talán egy picikét sikerült túlgyengíteni; legalábbis olyan értelemben, hogy a használatához már kell pakliépítési kompromisszum: egyrészt kötelező az építő lény, másrészt az 5 gyakran használt laptípusból kettőt nem keres (az építményt meg annak a lénynek a típusát, ami építette), így sokféle laptípussal kell játszani, nem elég 2-3 darab.

Ugyanakkor, ha ezek megvannak, akkor azért nagyon ki tud jönni az ereje, hiszen akár 0 varázspont befektetéssel is ad egy keresést és nagy körönként hatot képes lőni. Én a tesztelésen egy olyan Asz’phaltos tokenes pakliba használtam, ahol a Szellemszolga a második körtől építette, és használtam benne még kalandozót (Rundhal), tárgyakat (Kreátor mutakristálya, Életkristály), és valamilyen bűbájt is (ott én Misztikussal Mágikus aszályt tettem be, de megteszi pl. egy Felfelé a lejtőn is). Innentől már nem volt olyan szituáció, hogy ne tudtam volna valamit keresni (már csak azért sem, mert a sok zanszilánk miatt az építő lényét is be tudtam gyakran áldozni). Az is segíti a történetet, hogyha valami ritkábban használt laptípusból (pl. avatár, helyszín) is használunk 1-1 darabot. Az újrahasznosítás pedig a Titánpókkal is tud érdekes lenni.

Apró félelmem annak kapcsán van, hogy a jövő évtől kirotál a Rozoga lebuj, a Varázskert, a Rücskös látógömb és a Selyemátok is, ami azért komoly érvágás lesz Sherannak, így épületek terén már nem tűnik annyira optimális színnek (főleg a sok hajó miatt). Ugyanakkor jelenleg szerepel a tesztlistán egy komolynak tűnő Sheran reakció épület és egy gyűjtőből visszavevő lap is, így még változhat. Vagy újra megjelenik egy épületes Zarknod börtönében, ezúttal Sheran közreműködésével? Minden lehetséges :).

Szabó András

separator-1

Már csak egy hét a frissenbontott versenyig, de addig is holnap Király Zsolti tolmácsolásában érkezik egy kis csemege előzetesen!