Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2023.06.06.)

Június 4.-én, vasárnap lezajlott az első nyári verseny Székesfehérváron is. Mivel lassan megjelenik a következő kiegészítő, a Császárváros, így ezúttal egyfajta lezárásként egy sima új nemzedék formátumú hagyományos versenyt tartottunk még utoljára az új kiegészítő lapjai nélkül. Végül 16 játékos látogatta meg a királyok városát, lássuk miket hoztak a megmérettetésre.

Követő (10):
3 A Semmi mestere
2 A Mennyek úrnője
2 Motyogó kínzómester
1 Tarrgeth
1 A teknősök öregapja
1 Zuon, az ajándékozó

Szabálylap (4):
1 Sokszínűség
1 Alanori lápvidék (4 darab)
1 Villámháború
1 Zarknod börtönében

Egyéb (2):
1 Harangmester + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!

A mezőnyben a követők voltak többségben, azon belül is azok az epikus követők vitték a prímet, amik mellé a legkisebb megkötések nélkül lehet good stuff vonalat építeni. Ily módon az A Semmi mesterét 3-an, míg az angyal illetve motyogó epikust 2-2 ember választotta.

A négy fordulós verseny döntőjében végül az egyik angyal epikus mérkőzhetett meg a mezőny egyetlen Tarrgeth paklijával. Előbbit Makó Gergely forgatta a már tőle megszokott és általa tökéletesített Rhatt lapokra építő ködös verzióban, míg ellenfele Vogel Patrik volt, aki a hálós követőt választotta. Végül az „angyalokat” ma sem állította meg semmi, így Patriknak az ezüstéremmel kellett beérni. A dobogóra még a legjobban teljesítő amatőr, Baki Dániel, állhatott fel, aki az A Semmi mesterét választotta erre a napra.

1. Makó Gergely (12)A Mennyek úrnője
2. Vogel Patrik (9)Tarrgeth
3. Baki Dániel (9)A Semmi mestere
4. Horváth Zsolt (9)A teknősök öregapja
5. András Bence (7) Zuon, az ajándékozó

A hagyományos mérkőzések után a délutáni órákra egy pörgős formátumú Tiltott mágia volt terítéken, annak a 12 embernek, aki maradt a nap folytatására. Itt az alábbi koncepciók voltak megfigyelhetők.

Követő (8):
3 Tarrgeth
2 A Mennyek úrnője
1 Fairlight követője
1 A torzak hercege
1 Xenó epikolosszus

Szabálylap (2):
2 Válogatás

Egyéb (2):
2 Öt lap

Itt szintén a követők voltak túlnyomó többségben, ám ezúttal Tarrgeth volt a legnépszerűbb választás. Rajta kívül csak az angyalokat, pucér 5 lapot, illetve a Válogatás szabálylapot választották egynél többen.
Ezúttal nem egy követő szerezte meg a győzelmet, hanem az egyik Válogatásnak sikerült odaérnie az élre Ádám Levente vezényletével, aki Raia-Rhatt-Dornodon összeállításban veretlenül zárta a csörtét.
A mezőny elejére még Horváth Zsolt és Nagy Dániel értek oda. Előbbi egy pörgős Fairlight követőjével, míg utóbbi egy kontrollos Tarrgethel.

1. Ádám Levente (13)Válogatás
2. Horváth Zsolt (10) Fairlight követője
3. Nagy Dániel (9) Tarrgeth

Köszönjük szépen mindenkinek, aki eljött és gratuláció mindenkinek az eredményéhez. Legközelebb már az új kiegészítő megjelenése után várunk mindenkit, július 2.-án vasárnap. Mivel új kiegészítő, így új meta, emiatt az első verseny szintén egy hagyományos új nemzedék lesz, míg a délutáni mókára hatalom korlátozása paklikkal kell majd készülnie a résztvevőknek! Várunk mindenkit szeretettel!