Versenybeszámoló: Eldüen (2023.05.28.)

Egy héttel ezelőtt lezajlott a legutolsó Eldüenes szervezésű verseny is, melyen ezúttal a jellemek csaphattak össze egymással. Ezen a melegebb vasárnapi napon végül egy családiasabb hangulat kerekedett, 13 versenyző vett részt az összecsapáson. Nézzük mikkel játszottak:

Jó jellem (6):
1 Semleges csatamező
1 Tarrgeth
1 A Mennyek úrnője
1 Terrgat
1 Válogatás
1 A mindentudó

Semleges jellem (2):
2 Semleges csatamező

Gonosz jellem (5):
3 Zarknod bilincse
1 A sárkányok úrnője + Lassan járj!
1 Chara-din követője + Hegymélyi keltető

A mezőny közel felét a jó jellem tette ki, ami nem annyira meglepő, hiszen manapság Raia és Rhatt is igencsak komoly erőt képviselnek a hagyományos versenyeken is. A gonosz csak eggyel maradt le, míg a semleges jellem már nem annyira tündökölt régi fényében. A gonosz jellemet leginkább a gyűjtőgenerálós koncepció vitte előre, mivel 3 ilyen is volt az asztalokon. Így nem meglepő, hogy ebben a kis mezőnyben a Zarknod bilincse volt a legnépszerűbb választás, mindegyik generálós pakli mellé ezt a narancslapot választották. A bilinccsel karöltve képviseltette magát a Semleges csatamező is, amiből 1 jó jellemű és 2 semleges jellemű szerepelt.

A döntő mérkőzést végül két jó jellemű pakli játszotta le. Makó Gergely egy Tarrgethel felálló kontroll paklit, míg Molnár Ferenc Semleges csatamező good stuffot forgatott az utolsó forduló első asztalán. Végül Mofe került ki győztesen az összecsapásből, így Gergőnek ezúttal be kellett érnie a második helyezéssel. A dobogó legalsó fokára, a nagy számok törvénye alapján, odaért az egyik generálós pakli is, méghozzá Horváth Zsolt vezényletével.

1. Molnár Ferenc (12)Semleges csatamező (jó)
2. Makó Gergely (9)Tarrgeth (jó)
3. Horváth Zsolt (9)Zarknod bilincse (gonosz)
4. Ádám Levente (7)A Mennyek úrnője (jó)
5. András Bence (7)A sárkányok úrnője + Lassan járj! (gonosz)

Köszönöm mindenkinek a részvételt és gratuláció a nyerteseknek!
Legközelebb július 16.-án várok mindenkit szeretettel, változatlan helyszínen, a váci Remetebarlang falai között. Ez már a Császárváros megjelenése után lesz, így már le lehet majd mosni a gyalázatot!