Császárváros bemutató by slepp #3

Tegnap Bubu mutatott meg nektek egy nem gyakori lapot, ma pedig Király Zsolt hozott el nektek egy ritka lapot, ami az egyik full artos foil lesz az új, nyári kiegészítőben.

separator-1

Imperius

Ezt a lapot látván az a Mennyek Úrnőjétől oly sokszor kiégő egyszeri HKK-s joggal hördülhetne fel: „Angyal avatár?! Már csak ez hiányzott…”.
Szerencsére a helyzet azóta jóval árnyaltabb, a követő tiltásával talán az égi lények megítélése is más perspektívába kerül. Imperius maga is eme új irány élharcosa, hisz elsősorban saját etnikumával tehetjük olcsóbbá, így nehezebb lesz kiröptetni 2-ért, de ha megérkezett, akkor igen komoly erőt képvisel.
A tesztelés során (ahol még az epikus nerf/tiltás nem volt porondon) rengeteget változott, mire elérte végleges formáját. Szembetűnő lehet, hogy avatár létére nem mágikus védelmű, de ez is azt hivatott szolgálni, hogy az etnikum lapok végre tényleg egymásra építve legyenek igazán használhatóak, ne pedig csak különböző kontrollok nyerstápjaiként lássanak asztalt.

Szóval Imperius jó esetben 2 varázspontért érkezik, reakciódrágítással. Létrejötte után biztosítja is a saját védelmét, hisz 1 zanszilánkért permanens forráscounterként funkcionálhat. Ennek a képességnek az erejét nem kell ecsetelni, a metában várhatóan jelentősen elszaporodó Lélekrezonanciák, Lopott álmok és hasonló, kellemes kártyákra jó megoldás, de elcsíphet UR bűbájokat és egyéb nyalánkságokat is.
Érdemes kicsit beszélni az osztott álomjelzőkről. Ez alapvetően hátrány, mert a szundikáló lény(ek) nem fog tudni beütni vagy építkezni, de tekinthetünk rá wincondition-ként is !SPOILER! egy frissen érkező ultra ritkának köszönhetően, de a jelző-levételből olcsóbbodó lapok száma is folyamatosan növekszik majd.
Barátunkra rákerült még egy (J) ikon is, ingyen levakarhat egy zavaró permanenst vagy termelhet egy tokent, ami akár a (K) képesség használatánál nyújthat komoly segítséget. A hab a tortán a mágikus ütés, szerintem mindenki kitalálja, hogy ez miért fontos manapság.
Amire még szeretnék kitérni, az az illusztráció. Kicsit elfogult vagyok a lappal, mert az alap ötlete tőlem származik, de emiatt külön öröm számomra hogy Nagy Gergely ilyen szenzációsan alkotta meg hősünket, a full art verzió pedig különösen lehengerlőnek ígérkezik.
Összefoglalva, ezúttal sem egy minden pakliba kötelező lapot választottam bemutatásra, de hiszek benne, hogy megmozgatja majd a játékosok fantáziáját. Én el tudom képzelni Zarknodos felállásokban, esetleg Tábori adóval, megfelelő körítéssel kontroll pakli része is lehet, de a kézbe/asztalra visszarakosgatása is hordoz magában potenciált.
De a legfontosabb az, hogy remélhetőleg tartja a szavát és senkit nem hagy majd magára.

Király Zsolt

separator-1

És habár holnap már nem hétvége van, hanem hétfő, cserébe viszont még Simon Ricsi is elhoz nektek egy gyakori lapot, amiben lehet némi potenciál.