Első Eldüenes tiltott mágia (2022.05.15.)

A mai napon megrendezésre került az első Eldüenes tiltott mágia verseny, amit ezúttal is a váci Remetebarlang falai között tartottunk meg. Az ultra ritkák és az isteni lapok mellett számos gyakran használt és erős verseny spoiler volt tiltva a formátumon, ami alapvetően az új nemzedék keretein belül zajlott. Végül 29 lelkes játékos érezte úgy, hogy szívesen szánja rá a vasárnapot egy kis kártyázásra, az alábbi narancslap kombinációkat választották a korlátozott környezetre:

Szabálylap (7):
4 Semleges csatamező
1 Korlátozás
1 Zarknod börtönében
1 Zarknod bilincse

Követő (12):
2 Ulkor, a jégisten
2 Kragoru familiárisa
2 Teremtő rakshallion
1 A Semmi mestere
1 G’wynn, a gondoskodó
1 A torzak hercege
1 Timera, a szerencse asszonya
1 Beldian
1 Sárkány úrnő

Egyéb (10):
2 Harangmester + Tábori adó
1 Zarknod kovácsa + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + 1 Bűvös erdő
1 Toborzó + Hegymélyi keltető
1 Sheran követője + Hálócsapda
1 Kreátor követője (Főparancsnok + Tharr követője)
1 Kreátor követője (Kragoru familiárisa + Főparancsnok)
1 Főparancsnok + Ősi rúna
1 Kreátor követői (Az alvilág ura + Főparancsnok)

csatamezo

A legnépszerűbb pakli a Semleges csatamező volt, ami annyira nem meglepő, hiszen az egyik legnagyobb ellenlábasa (a Sokszínűség) ezúttal nem volt használható. Persze ezúttal nem lehetett a megszokott színekből és spoiler halmazból megépíteni, hiszen szinte minden lapja felkerült a tiltólistára. A mezőt leszámítva is volt pár olyan felállás, amit többen is jónak éreztek, de összeségében eléggé színesre sikerült a mezőny, főleg mert előkerültek olyan paklik is, amik sima hagyományos versenyen aligha tűnnek fel mostanában.
Maga a tiltott mágia jelleg nem csak a követőkben és szabálylapokban látszódott meg amúgy, hanem magukban a színekben is. Mivel az alapból népszerűbb és erősebb színek több tiltott lapot kaptak, így a nem annyira használtak előrébb törhettek. Meglepően sokan választották például a fehéret, ahol olyan lapokat pörgettek meg az emberek, mint Felfelé a lejtőn, Megrontott trikornis vagy Gammanó, de Leah újonnan kiadott kontroll lapjai is előtérbe kerültek. Szinte minden asztalon lehetett látni Fagyorkánt, Motyogók alkuját vagy Pegazus ellentámadást. Ami még számomra űdítően hatott, hogy a Művészek céhe hiányában az emberek sokkal bátrabban nyúltak hozzá az asztalról működő lapokhoz és nem volt szükséges, hogy minden egyből csináljon valamit.

Az 5 fordulós verseny döntőjébe végül Kurunczi Dávid Semleges csatamezője és Vaczó András 4 lapos Kragoru familiárisa paklija jutott, amit angyalokkal és teknősökkel támogatott meg. Végül az idő lejárta miatt 1-1 maradt az állás, ami Dávidnak fix győzelmet jelentett, Andrisnak viszont némi visszacsúszást, hiszen egy korábbi fordulóban már játszott egy döntetlent András Bence hasonszőrű paklija ellen. A dobogó alsóbb fokaira a két darab 4 győzelmes játékos ért oda. Mészáros Gábor Ulkor, a jégistent használta (ugye ha nincs kék céh jó lesz ez is), míg Hegedűs Márk Teremtő rakshallionnal felálló tárgyas paklit forgatott.
Ez lett tehát a végeredmény:

1. Kurunczi Dávid (13)Semleges csatamező
2. Mészáros Gábor (12)Ulkor, a jégisten
3. Hegedűs Márk (12)Teremtő rakshallion
4. Vaczó András (11)Kragoru familiárisa
5. Dönczi Krisztián (10)Semleges csatamező

6. András Bence (10)Kragoru familiárisa
7. Simon Richárd (10)Harangmester + Tábori adó
8. Vogel Patrik (9)Semleges csatamező
9. Gergely Ferenc (9)Zarknod kovácsa + Lassan járj!
10. Csető Zsolt (9)Sárkány úrnő + 1 Bűvös erdő

A visszajelzéseitek elég pozitívak voltak a formátumot illetően, így biztosan lesz még tartva ilyesmi verseny Eldüenes szervezében, természetesen a tapasztalatok alapján némelyest modósított tiltó listával! Főleg, mert a következő verseny jó eséllyel már a Résföld megjelenése után lesz majd esedékes, így mindenképpen át kell gondolni a listát. És ha már Résföld, ne feledjétek, hogy holnaptól indulnak a lapbemutatók a kiadó honlapján!
Köszönöm mindenkinek a részvételt, gratuláció a jól teljesítőknek és legközelebb találkozunk!