Excelsioros kaland a fény seregével

Két héttel ezelőtt lezajlott az első Excelsioros verseny, amire egy A legfőbb követővel felálló Raia horda paklit vittem el, így erről olvashattok most röviden.
Persze ezt az írást már a verseny utáni napokban publikálni akartam, de sajnos csak most jutottam el ide, kérlek nézzétek ezt el nekem.

A pakli

Valószínűleg legtöbben ismeritek már ezt a paklit, de azért röviden nézzük meg, hogy miről is szól pontosan. Elsőre talán furcsán hathat egy horda pakli, ami üres kézzel kezdi a játékot, de mivel van 4 elég jó kis követőnk és egy első körben kereshető ingyenes lény lapunk, így nagyon hamar ledolgozásra kerül a kezdeti laphátrány. Ez a lap pedig Sivara, aki amellett, hogy előugrik szerencsénkre még Raia hívője is, így már az első körben indulhat is a terror, amiben nagy segítséget nyújt a Raia követője illetve Molluszk, az ócskás is. A másik két követő, a Harangmester és az Antimágikus rakshallion, pedig sokkal jobban fogja zavarni ellenfelünket, mint minket. Na, de akkor gyorsan lessünk is rá a paklira:

Mivel alapvetően horda pakli vagyunk, így amellett, hogy fixen keressük a Sivarákat, jó lenne, hogy az 1-1 lapok, amiket húzunk azok előre vinnének minket a győzelem felé minél gyorsabban. Ennek fényében a legtöbb lapunk fehér lesz, hogy minden körben számíthassunk a Raia követője által adott extra Kisebb angyalra. Természetesen nem elég a szín, az is kell, hogy az adott lap előrébb mozdítson minket a játékban, így a legtöbb lapunk képes masszívabb sebzést okozni, vagy egymaga (Homoksárkány, Kájgon, északi jégdzsinn) vagy azáltal, hogy rengeteg tokent megtermel számunkra (Védőangyal, Angyali sereg, Angyali torony).
Persze nem maradhatnak el az olcsó laphúzások sem, amikből most a legjobbak számunkra az 1 manás lények (Jégsűvítő, Napozó yeti, Womath) lesznek. Meg persze nem árt azért néhány lap, ami képes lekezelni az ellenfelünk által kialakított szituációkat, így bekerültek olyan számomra kedves lapok, mint Meta-morf, Hópárduc vagy Megrontott trikornis, de természetesen a Homokdűnék sztár madara, az Oázisfészkelő, is helyet kapott.
A két nem fehér lap az Exhumálás és a Teriád ámokfutó. Utóbbi kitünő a játék befejezésére a rengeteg kiosztott izommal és az extra 3 sebzéssel, míg előbbivel szituációhoz illeszkedően tudunk valamit az asztalra varázsolni.
Röviden tehát a lényeg, hogy szeretnénk az ellenfelünket a harmadik kör környékére leütni, de sokszor már a második körre kialakulhat egy számára visszahozhatatlan állás.

Még annyit megemlítenék, hogy amikor a paklit csináltam sajnos nem volt még a pakliszerkesztőben implementálva néhány promo lap foilos verziója, így elfeledkeztem arról (mivel, hogy nincs meg foilban), hogy A Dungeon szelleme nevű csodakártya játszható lett volna a versenyen. Ő valószínűleg bekerült volna a pakliba, valaminek a helyére, hiszen tud fehérként érkezni, ad nekünk Dobótőröket, amikből Molluszkkal már is torpedókat varázsolhatunk, így befejezve nagyon hamar a játékot.

Na, de ezután a kis felveztés után itt van, hogy hogyan is alakult számomra a verseny a paklival.

meccsek-1

1. kör: Pásztor Szabolcs – Lassan járj!
Az első ellenfelem Szabolcs klasszikusabb hangvételű járja volt. Alapból nem egy jó matchup ez a paklinak, de még a kezdést is sikerült megdobnia. Első körben kirakott egy Surusha bogarat, ami miatt a Molluszkom tokenjétől el is kellett búcsúznom a járék legelején. 1 varázspontból sajnos nem tudtam kirakni a húzott lapomat, míg ő a második körében egy Móka és kacagás után kijátszott egy Kékvérű oroszlánt is, így még nehezebbé téve a doglot. Második körben jött egy Angyali sereg, ami termelt két angyalt, de Szabolcs következő lapja egy Kaerri volt, így elég hamar vége lett a játéknak.
0 – 1

2. kör: Restye László – Tarrgeth
A második ellenfelem Laci volt, aki egy Mindent a hatalomért köré épített Tarrgethes kontroll paklit játszott. Szintén megtudta dobni a kezdést, használta a követőjét, majd passzolt. Az első kártyám egy Teriád ámokfutó volt, ami nem fér ki, de szerencsére itt tudtam játszani a standard első körömet, szóval érkezett is Sivara az asztalra. A kezében volt 2 Napkirály hálája, amikkel le is szedte a két tokenemet és termelt két darab Kerubocskát, ami hosszútávon igencsak zavaró a paklinak. A saját körében Végtelen formázással termelt még egy tokent, majd passzolt. Nálam érkezett egy Megrontott trikornis, ami kiszedte az egyik Kerubocskát és húztam rá egy Womathot, ami pedig eldobatta a kezében lévő kártyákat. Nem húzott a körére semmi megmentő lapot, így a következő körben kiraktam a Teriádot, ami be is fejezte a meccset.
1 – 1

3. kör: Szajcz Zoltán – 5 lap
Következő ellenfelem szintén megdobta a kezdést, amivel élt is és 1 manából passzolt. Az első lap, amit húztam egy Meta-morf volt, ami igencsak jónak mondható. Meg is próbáltam kirakni, de sajnos volt rá egy A csontvázsereg árulása a kezében, így 2 sebzés után kénytelen voltam passzolni. Második körében egy Exhumálással kirakott egy Oázisfészkelőt az asztalra valamint érkezett mellé egy Sivatagi teknős is. Az én második lapom egy Uriel, a sivatagi fény volt, amivel dobattam egy lapot, de sajnos se a fészkelőt, se a tekit nem tudtam leszedni, mivel bedermesztette azonnal. A harmadik körében kirakott még pár lapot, de szerencsére egyik se jelentett komoly fenyegetést, így továbbra is a fészkelőt és a tekit kellett megoldanom. Egy Hópárduc megoldotta a teknőst, tudtam Sivarazni is, így kicsit visszajöttem a játékban. Következő körömben kerestem egy Az élet síkját kiosztva 2 izmot a Kisebb angyalra. Ezt a saját körében leszedte, így két lapot kaptam ajándékba, ami egy dupla Kájgon, északi jégdzsinn volt. Szerencsémre a fészkelővel nem dermesztette tovább Urielt, így a körömben az angyal lekapta a szárnyast és a 2 dzsinn lelőtte a maradék életét.
2 – 1

4. kör: Farkas Tamás – A teknősök öregapja
Na itt végre sikerült megdobnom a kezdést, így már játszhattam is a fix első körömet: 1 manából keresek Sivarát, kirakom és ütök 5-öt. Miután kiraktam a fehér kalandozót érkezett egy Kyorg tudáskörvégi lapra, majd még a támadás előtt jött 2 nekronért egy Az idő tornya, ami beszakította a kört és elmúlasztotta az angyalt. Az első körében az első lapja egy Villámhorgony volt, amivel lelőtte a Chara-din fattyamat, majd egy Sivatagi teknőssel kikapcsolta az egész paklimat. A köröm elején húzott lap egy Meta-morf volt, ami tökéletesen megoldotta volna a Sivatagi teknős problémáját, ha nem lett volna Tominál egy Zu’lit kastélya, amit a horgony áldozásából ki is tolt. A második körében érkezett egy Xenomorf teknős illetve egy Teknős hínártorony és ezzel meg is pecsételődött a sorsom.
2 – 2

5. kör: Egyed Dávid – Malrok, a tomboló
Dávidnak én adtam a paklit, így elvileg nem tudott meglepetést okozni. Itt is sikerült kezdenem és itt működőtt is az első körös 5 sebzés. Egy Őshangya kamikazét még kivédekezett azért, majd az első körben jött egy Minotaurusz főszakács, amin elkezdtek gyűlni az izmok. Én egy Uriellel folytattam a hordát, miközben egy Goblin logisztikustól szabadítottam meg. A körében egy Veremmesterrel húzott 3 lapot a főszakácsból, de nem sikerült nagyon meoldást húznia, így egy Meta-morf be is végezte.
3 – 2

6. kör: Bärnkopf Bálint – Hegymélyi keltető
Itt is sikerült megdobni a kezdést, viszont nem tudtam mit csinálni a drágítás miatt, így ütöttem a fattyal, kértem egy Dobótőrt és passzoltam. Első körében érkezett egy Ganüid térharapó körvégi két lapra, illetve tempó miatt kirakott még egy Fekélyes burástyát, ami amúgy blank lett volna. A körömben lett 3 varázspontom és húztam egy Angyali tornyot. Kerestem egy Sivarát, kiraktam, felhúztam a tornyot, kértem még egy Kisebb angyalt és ütöttem egy hatosat. A körében a tornyot belopta egy Maedhros kedvencével, de nem tudott vele Kerubocskát kérni, mivel 4-4 lapunk maradt az asztalon. A körömben kerestem egy Az élet földjét és elkezdtem az egyik angyalt felizmozni, természetesen a toronnyal bealtatta, de így is tudtam ütni egy elég szépet. A következő körömben egy Uriellel tettem pontot a meccs végére. Itt láttam, hogy 2-2 Solisaron és Burástya territóriumőrzőn üldögélt nagyjából a játék eleje óta már.
4 – 2

7. kör: Hegedűs Márk – A legfőbb követő (gólem)
Talán ez volt a legkönnyebb meccs. Itt is tudtam kezdeni és már repült is az 5 sebzés az arcába. Húzott egy lapot, passzolt. Húztam egy Angyali tornyot, kerestem egy másik Sivarát és törtem az Elenios követőt, hogy ne tudjon Csábító papnőt vagy hasonló finomságokat kikeresni. Egy Morin tigrist és Meta-morfot tudott kijátszani a második körében, de sokra már nem ment vele, a következő körben gond nélkül bevittem a hiányzó 6 sebzést.
5 – 2

Így végül a 7 fordulóból 5 győzelem sikerült, ami Márk mögött a második helyre volt elég ezúttal, aminek nyilván örültem, hiszen nagyon szeretem ezt a paklit. Igaz nem ez a legokosabb koncepció, de ha nincs elég időd összerakni valami komplexebbet vagy csak tudod, hogy kicsit fáradtabb leszel a verseny idejére akkor tudom ajánlani ezt a koncepciót, hiszen viszonylag könnyű játszani vele (ellene meg elég stresszes tud lenni amúgy a játék) és még akár egy korrekt eredmény is összejöhet.

Ez lett volna az én kis („kicsit” megkésett) személyes beszámolóm az Excelsior versenyéről. Ha tetszett nyugodtan tudasd komment formájában és talán a jövőben is érkezik még hasonló íromány. Ami viszont biztos, hogy találkozunk a legközelebbi Exes versenyen is, illetve a hétvégén a Beholder találkozón és a vasárnapi versenyen is!