Versenybeszámoló: Szeged (2021.05.30.)

Lassan talán lecsengeni látszik a koronavírus járvány, így a korlátozások enyhítése is lehetővé teszi, hogy újrainduljanak a HKK versenyek, de ezt az elmúlt hetekben már tapasztalhatáttok is. Sőt, az idei év első, vidéki kiemelt versenye is megrendezésre került május utolsó hétvégéjén, Szegeden, ahol már az új kiemelt versenyekért járó promo lapot, az Orgling kémet osztották a nevezés mellé.
Erről az eseményről olvashattok most egy rövid beszámolót – köszönet az infókért Jancsár Jánosnak.

A formátum Új nemzedék volt, annyi módosítással, hogy nem 2017-től, hanem 2018-tól lehetett használni a lapokat (ugye a Kristályláz megjelenésével amúgy is ez lesz majd a formátum szabálya), míg az ultra ritkákat 2015-ös évtől lehetett hadba vetni. A megmérettetésre 32 lelkes játékos látogatott el, nézzük milyen paklikkal próbálkoztak:

Szabálylap:
7 Semleges csatamező
4 Korlátozás
3 Életenergia
1 Lassan járj!
1 Felkészülés
1 Alanori lápvidék (3db)
1 Villámháború

Követő:
2 Zu’lit familiárisa
1 Timera, a szerencse asszonya
1 A teknősök öregapja (epikus)
1 Valsirah, a tündöklő
1 Legfőbb lámpamester
1 Az együgyü
1 A mennyek úrnője
1 Transzcendáló rakshallion

Egyéb:
1 Antimágikus rakshallion + Változó környezet

Látható, hogy a Semleges csatamező (7) továbbra is borzalmasan magas népszerűségnek örvend hagyományosabb környezetben, hiszen a játékosok egynegyede a letiltó szabálylapot választotta. Ezzel párhuzamosan viszont kicsit háttérbe szorultak az epikus követők és megjelent néhány ellenpakli is, hiszen Életenergiát (3) és Korlátozást (4) is pont annyian vittek a versenyre, mint csatamezőt. A mezőny másik fele viszonylag változatosnak mondható, még egy két ritkább narancslap is tiszteletét tette, mint Timera, a szerencse asszonya vagy a Felkészülés.

Az 5 fordulós verseny döntőjében végül Simon Richárd Életenergia kontrolljának kellett megküzdenie Dönczi Krisztián már megszokott Semleges csatamezőjével. Előbbi egyetlen 4 győzelmes játékosként ült le a döntő asztalhoz, míg Krisztiánnak már volt egy döntetlen mérkőzése, így neki mindenképpen nyernie kellett, ha a dobogó tetejére akart állni. Ezt végül sikeresen teljesítette, így gyarapítva a szabálylap győzelmeinek számát. Ricsi a másodlagos pontok miatt a harmadik helyre csúszott vissza, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Balogh István állhatott fel az egyik új epikussal, A mennyek úrnőjével, amire egy gyűjtőgenerálós koncepciót épített fel.

1. Dönczi Krisztián (13) Semleges csatamező
2. Balogh István (12)A mennyek úrnője
3. Simon Richárd (12)Életenergia
4. Várnai Péter (12)Életenergia
5. Erdei Kristóf (12)Villámháború
6. András Bence (10)Semleges csatamező
7. Jancsár János (10)Életenergia

Az Életenergiák közül végül mindegyiknek sikerült az élmezőnyben végeznie, így némelyest sikeresnek mondható a csatamező elleni pakli választás, ám egyelőre nem sikerült meggátolniuk, hogy győzelmet ezúttal is egy Semleges csatamező szereztze meg. Talán legközelebb máshogy alakul. Mindenesetre gratulálunk mindenkinek, aki jó eredményt ért el, Szeged legközelebb is vár mindenkit szeretettel és versenyekkel!
Addig is jó hír a fővárosiaknak, hogy újraindulnak a hétköznapi Excelsioros versenyek, és ezentúl lesznek amatőr estek is, ahol a feltörekvő játékosok csillogtathatják tudásukat.