Nemzeti Bajnokság tippjáték – végeredmény

Már majdnem két hete lezajlott az idei Nemzeti Bajnokság, így éppen ideje, hogy megnézzük a tippjáték végeredményét is. Először is nézzük meg gyorsan újra, hogy miként is műkődik a pontrendszer:

  • Minden helyes tipp 5 pontot fog ér, tehát, ha az adott versenyző bejutott a 16-ba akkor 5, ha nem akkor 0 pontot kap az őt tippelő játékos.
  • Az első két nap összteljesítménye is külön számít: aki az első helyen megy tovább 20 pontot, a másodikon 15-öt, a harmadikon 10-et, a negyediken 5-öt ér majd, míg a következő négy helyezett 3-3 pontot fog hozni. A többiek 0 pontot jelentenek az őket tippelőknek.
  • A harmadik összetevő pedig maga a nemzeti végeredménye: első hely 20 pont, második 15, harmadik 10, negyedik 5, 5-8. helyek 3-3 pont, míg akik kiesnek a csoportkörök után, nem fognak pontot érni.
  • Ezeken felül minden tippelő megkapja az általa végső győztesnek jelölt játékos ponsztámait még egyszer.

Akkor most nézzük is meg az alábbi táblázatban, hogy a top16 játékosai közül ki mennyi pontot hozott végül a konyhára:

Játékos neveBejutott a 3.-ik anpraElső két napi teljesítményHarmadik napi teljesítményÖsszesen
Aranyi Ákos515525
Ács Domonkos5038
Ádám Levente5308
Bögös Dániel5005
Csető Zsolt531018
Dönczi Krisztián520328
Egyed Dávid551525
Horváth Dávid5005
Hundzsa Ferenc5005
Kurunczi Dávid5308
Mészáros Gábor5005
Mikulás Ádám5308
Moschnitzka Ádám502025
Ócsai László5005
Sallai Gábor5038
Simon Richárd510318

A legtöbb pontot érő játékos nem az idei nemzeti bajnok lett, hanem az első két nap összesítését megnyerő, amúgy is elég jó formában lévő, Dönczi Krisztián, aki az egyenes kieséses szakaszban az idei bajnoktól kapott ki. A legújabb kétszeres bajnok, Moschnitzka Ádám minimálisan lemaradva DK-tól, a második legtöbb pontot érő helyen osztozik a top4 másik két tagjával, Egyed Dáviddal és Aranyi Ákossal. Mindhárman 25 pontot verbuváltak össze, ami csak 3-mal kevesebb, mint Krisztiáné.
Még Csető Zsoltnak és Simon Richárdnak sikerült említésre méltó 18-18 pontot szerezniük, így ők osztozhatnak a pontgyűjtő verseny képzeletbeli dobogójának harmadik fokán. Aki ebből a 6 ember közül választott a csapatába, esetleg közülük tippelte meg a bajnokotb, az igen jól járt a pontok gyűjtőgetését illetően.
De mielőtt megnéznénk, hogy kinek sikerült a legtöbb pontot érő csapatot összeraknia, nézzünk meg néhány érdekességet a tippjátékkal kapcsolatban.

Nem volt olyan játékos, akit mindenki betippelt volna a legjobb 16 közé, sőt olyan se, akit csak egy valaki ne tippelt volna meg. A 24 emberből viszont 22-en is a legjobbak közé várták a két, korábbi, duplázó bajnokot Dönczi Krisztiánt és Makó Gergelyt. Ezen felül 21-en válaszották Csető Zsoltot, Egyed Dávidot, Horváth Dávidot és Kurunczi Dávidot, valamint 20-an András Bencét és 19-en Sallai Gábort.

Ebből a 8-as fogatból csalódást okozott – már a tippjáték szempontjából – Makó Gergely és András Bence akiknek végül nem sikerült a harmadik napra bejutni, így nem értek pontot a tippelőknek. Szintén 0 pontot hozott Gergely Ferenc, Vogel Patrik és Szabó András is, akiket legalább a tippelők fele, a 16 mezőnyébe várt volna.
Nemzeti bajnokot ugyan nem mindenki jelölt meg, de azok közül, akik ezt megtették, 3-3 ember várta a dobogó tetejére Dönczi Krisztián, Horváth Dávid és Kurunczi Dávid közül valamelyiküket, míg ketten Makó Gergelyre tették voksukat. Mindenki mást, akit valaki bajnoknak jelölt, csupán 1-1 alkalommal válaszottak és így végül csak egy valaki volt, aki el is találta az idei bajnok, Moschnitzka Ádám, személyét.

A harmadik napra végül 4-en is bejutottak, akiket előzetesen a tippelők nem igen vártak oda. Mikulás Ádámot senki sem várta, míg Ádám Leventét, Hundzsa Ferencet és Ócsai Lászlót is csak 1-1 ember. Rajtuk kivül, akiket az átlagnál kevesebben vártak még Mészáros Gábor, Bögös Dániel és Simon Richárd voltak. Előbbi kettőt 4-en, míg Ricsit 6-an tippelték meg. Végül ebből a 7 játékosból Ricsi volt az igazi meglepetés ember, hiszen 18 pontjával a 6 legtöbb pontot hozó ember közé tartozik, így akik megjelölték dörzsölhetik a markukat.
Mindenki mást, aki a harmadik napra bejutott, több, mint 10-en tippeltek meg, így erősen a várt kategóriába tartoztak és így nem okoztak meglepetést.

Mivel Dönczi Krisztián érte el a legtöbb pontot, emellett benne volt azok között, akiket a legtöbben vártak a 16-ba (és bajnoknak egyaránt), így ő hozta összesen a legtöbb pontot a résztvevők számára, kerek 700-at. Kisebb szakadék után az idei ezüstérmes, Egyed Dávid szorgoskodott pontok terén, 525 pontot hozott össszesen a tippjáték mezőnyének. Az idei bajnok Mosi, csak a harmadik lett az összesített pontversenyben, 450-et ért összesen az őt választóknak. Ebben persze az is benne van, hogy valamivel kevesebben várták a harmadik napra, mint Krisztiánt vagy Dávidot.
Csető Zsolt, nem sokkal lemaradva Ádám mögött, 396 ponttal jutalmazta az embereket összesen, míg Aranyi Ákos 250-el.
Ők azok akiknek elég sokan szavaztak bizalmat és ezt pontokkal is szépen meghálálták. Mindenki más jóval kevesebb, mint 200 ponttal járult hozzá az összesített eredményhez.

A legtöbb helyes tippet Malárcsik Gábor adta, aki 10 embert is helyesen eltalált, ráadásul a 6 legtöbb pontot érő játékosból 5-öt is kiválasztott. Viszont sajnos nem jelölt meg bajnokot, így jópár ponttól elesett. Annyi vígasza lehet, hogy még ha a 28 pontos Dönczi Krisztiánt is jelölte volna meg bajnokként, akkor sem érte volna útol pontok terén a végső győztest.
Szabó András, Bögös Dániel és Györki Dávid egyaránt 9-9 embert tippeltek meg jól, míg 10 ember 8-at talált el helyesen. Átlagosan a tippelők 7,3 játékost találtak el helyesen a nemzeti 16-ból.

Na de nézzük, akkor meg, hogy kik állították össze a legeredményesebben a csapatukat.
A többség amúgy kevesebb, mint 155 pontot szerzett, csupán 3-an voltak, akik elég jól válogattak és átlépték ezt a határt.
A harmadik Kecskés József lett, aki 173 pontot szerzett. Ő 8 embert tippelt meg helyesen a 16-ból, és nagyon jól választott shotcallert, hiszen Dönczi Krisztiánt jelölte meg, aki így számára 56 pontot hozott.
A második Györki Dávid lett, aki már 9 embert válaszott meg bölcsen és szintén DK szállította neki a bajnoki tippért járó pontokat. Dávid csapata 178 pontot ért el.
Ők mind a ketten egy-egy Homokdűnék kiegésztővel lesznek gazdagabbak, kérlek vegyétek majd fel velem a kapcsolatot.

A tippjáték nyertese összesen 185 pontot gyűjtőtt, 9 embert tippelt meg helyesen és ő az egyetlen, aki Mosit bajnoknak jelölte. A győztes Szabó András lett, akinek a jutalma szintén 1 Homokdűnék csomag, illetve egy ingyenes versenyindulás egy az Eldüen által szervezett versenyen (beváltható 2 Fehérvári versenynapra vagy 2 csomag új kiegészítőre), amit a következő Nemzeti Bajnokságik használhat fel. Gratulálunk neki!

Köszönjük, hogy ennyien játszottatok velünk, jövőre ismét jelentkezünk majd tippjátékkal, addig is mindenkinek HKK sikerekeben gazdag egy évet kívánunk!