Versenybeszámoló: Beholder (2021.06.20)

A mai napon lezajlott a járvány utáni első, nem sealed formátumú, kiadó verseny is, méghozzá Új Nemzedék formában. Mivel korlátozott számban lehetett csak elindulni, így előnevezés szükséges volt. Szerencsére mind az 50 ember eltudott jönni, aki előre jelezte részvételi szándékát. Ez gyakorlatban egy 28 fős profi és egy 22 fős amatőr mezőnyt jelentett, így mindkét kategóriában 5-5 forduló került megrendezésre.

Nézzük meg, hogy a profik mezőnye ezúttal miben látott potenciált:

Követő (11)
2 A teknösők öregapja (epikus)
1 A legfőbb káoszmester
1 Malrok, a tomboló
1 Teremtő rakshallion (epikus)
1 Zu’lit familiárisa
1 Molluszk, az ócskás
1 Legendás pegazus
1 A Mennyek úrnője
1 Xenó ősplazma
1 Beldian

Szabálylap (13)
5 Semleges csatamező
3 Életenergia
2 Korlátozás
1 Sokszínűség
1 Hegymélyi keltető
1 Lassan járj!

Egyéb (4)
1 Öt lap
1 A köd ura + Lassan járj!
1 Kragoru familiárisa + Lassan járj!
1 Az alvilág ura + Hegymélyi keltető

Továbbra is a Semleges csatamező a legnépszerűbb, hiszen 5-en is ezt választották koncepciójuk alapjának. Ugyanakkor egyre többen próbálkoznak ellen paklikkal, hiszen az utóbbi időkben Életenergiák és Korlátozások is rendre felbukkantak a mezőnyben, sőt elvétve 1-1 Sokszínűgés illetve sima 5 lapos felállás is fellelhető.
Természetesen a különböző epikus követők is komoly mennyiségben jelen vannak a nagyobb versenyeken, viszont itt érdekesség lehet, hogy a tavaly még eléggé dominánsnak mondható Valsirah ezúttal nem képviseltette magát a kategóriában.

IMG_20210620_155906

Az 5.-ik forduló előtt az a helyzet alakult ki, hogy még 4 játékosnak volt lehetősége a győzelemre, hiszen Dönczi Krisztián, Bögös Dániel, Dárday Gergely és Várnai Péter is egyaránt 10 ponttal, azaz 3 győzelemmel és egy döntetlennel vágtak neki az utolsó körnek. Mivel Bögös Dániel Hegymélyi keltetővel felálló lényes kontrollja és Dönczi Krisztián Homokféregre építő csatamezője nem bírtak egymással, így a másik meccs győztese, Dárday Gergely örülhetett, aki Korlátozásával magabiztosan verte Peti Életenergiáját. A döntetlennek köszönhetően Kurunczi Dávid Molluszkja ért be a dobogó második fokára, így a teljes végeredmény:

1. Dárday Gergely (13) Korlátozás
2. Kurunczi Dávid (12)Molluszk az ócskás
3. Bögös Dániel (11)Hegymélyi keltető
4. Dönczi Krisztián (11)Semleges csatamező
5. Hundzsa Ferec (10)Életenergia
6. Várnai Péter (10) Életenergia
7. Mészáros Gábor (10)A teknősök öregapja

korlatozas

Az első 7 helyezett a nyereményük mellett az idei Nemzeti Bajnoskágra való bejutásnak is örülhettek, gratulálunk nekik! Most pedig lássuk meg az amatőrök milyen paklikat hoztak el a mai megmérettetésre:

Követő (8)
1 Motyogó kultivátor
1 Legfőbb lámpamester
1 A Semmi mestere
1 Zu’lit familiárisa
1 Valsirah, a tündöklő
1 Együgyü
1 A teknösők öregapja
1 Az alvilág ura

Szabálylap (10)
3 Semleges csatamező
2 Korlátozás
2 Zarknod bilincse
1 Alanori lápvidék
1 Életenergia
1 Egérút

Egyéb (4)
2 Harangmester + Egérút
1 Melák, az óriás + Lassan járj
1 Öt lap

Az amatőröknél, csakúgy mint a profiknál, szintén a Semelges csatamező örvenett a legnagyobb népszerűségnek, hárman is próbálkoztak vele. A mezőnyben még legalább ennyi ellenpakli is jelen volt és ami talán kicsit meglepő lehet, hogy Egérútból szintén hárman próbálkoztak, így a letiltó szabálylapnak osztoznia kellett a népszerűségi lista élén a kissé lesajnált ultra ritka szabálylappal.

IMG_20210620_151659

Itt a negyedik forduló végén nem volt akkorra megosztottság, mint a profiknál, hiszen Minyó András ekkor egyedüli 4 győzelmesként várta utolsó ellenfelét. A 9 pontos játékosok közül végül Nagy Dani Semleges csatamezője kapott esélyt, hogy megszerezhesse a végső győzelmet. Végül ezzel nem tudott élni, így András hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az amatőrök versenyét:

1. Minyó András (15)Semleges csatamező
2. Brandt Gergely (11)Harangmester + Egérút
3. Szabó Márk (10)Melák, az óriás + Lassan járj!
4. Farkas Tamás (9)A teknősök öregapja
5. Nagy Dániel (9)Semleges csatamező

csatamezo

Gratulálunk mindenkinek a jó eredményhez, a kiadó legközelebb a Kristályláz bemutató versenyével vár mindenkit július 17.-én! Holnap pedig megindulnak a lapbemutatók is a Beholder honlapján, ne felejtsétek el lesni majd!