Versenybeszámoló: Dungeon (2020. 09. 06.)

33 fővel zajlott le a Dungeon szeptemberi versenye, mely egyben kvalifikációs lehetőség is volt a bejutni vágyóknak. A létszámnak köszönhetően 4 játékosnak is lehetősége volt bejutást szerezni az év legnagyobb HKK-s eseményére. A résztvevők ezúttal is hagyományos formátumon mérhették össsze a tudásukat és paklijukat; a meta így nézett ki:

Követő (14)

3 A teknősök öregapja (epikus)
2 Legendás pegazus (epikus)
2 A Semmi mestere (epikus)
1 Molluszk, az ócskás
1 Xenó ősplazma
1 Együgyü
1 Zu’lit familiárisa
1 Legfőbb káoszmester
1 Valsirah, a tündöklő
1 Harangmester

Szabálylap (13)

6 Semleges csatamező
2 Korlátozás
2 Zarknod börtöne
1 Hegymélyi keltető
1 Életenergia
1 Sokszínűség

Egyéb (6)

1 Tábori adó + Harangmester
1 Antimágikus Rakshallion + Manaáramlás
1 Kragoru familiárisa + Lassan járj
1 Qwikerson, a quwarg sámán + Változó környezet
1 Átkozott követő + 3 Bűvös erdő
1 Antimágikus Rakshallion + Fájdalom szépsége

Klimkó Mátyás a döntőben

A legnépszerűbb továbbra is a Semleges csatamező volt, amelyett a mezőny egy ötöde választott. Utána a legnépszerűbbek a teknősök, pegazusok és Korlátozások voltak, de ők is csak 3 illetve 2-2 képviselőt tudtak felmutatni a verseny folyamán. Ha eltekintünk a mezők jelenlététől, akkor viszonylag változatosnak mondható mezőny gyűlt össze, de ez nem gátolta meg a letiltó szabálylapot, hogy a top 5-ben 3 helyett is követeljen magának:

  1. Kurunczi Dávid (15)Semleges csatamező
  2. Dönczi Krisztián (13) – Semleges csatamező
  3. Várnai Péter (12)Valsirah, a tündöklő
  4. Kalotay Bálint (12)A Semmi mestere
  5. Klimkó Mátyás (10)Semleges csatamező
  6. Erdei Kristóf (10)Molluszk, az ócskás

Az első helyett, veretlenül, Kurunczi Dávid szerezte meg Semleges csatamezővel és ezzel valószínűleg bebiztosította a helyét az idei – kicsit érdekesen alakult – első HSZ félév élére. A második helyen szintén egy csatamező végzett Dönczi Krisztián vezényletével, míg a dobogó harmadik fokára a mostanában igen jól teljesítő főnixek értek Várnai Péter révén.

A negyedik helyre érkező Kalotay Bálint, habár a dobogóról lecsúszott, így is örülhetett a teljesítményének, mivel ezzel indulási jogot szerzett magának az októberben megrendezésre kerülő HKK Nemzeti Bajnokságra. Nem úgy, mint Klimkó Mátyás, aki épphogy lecsúszott a lehetőségről.

A Dungeon következő versenye valószínűleg október elején kerül megrendezésre, a részletekért figyeljétek a versenykiírásokat, a facebookos csoportokat és a Dungeon weboldalát!