Versenybeszámoló: Eldüen (2022.01.16.)

Tegnap lezajlott az év első Eldüenes versenye, erről olvashattok most néhány sort. Miután Pesten kicsit nehezebb lett elfogadható helyszínt találni, így ez alkalommmal a váci Remetebarlang adott otthont az eseménynek, ezúttal is köszönet Ferinek a lehetőségért. A formátum sima egyszerű Új Nemzedék volt (még 2018-tól), habár lassan lehetne sima hagyományosnak is nevezni, hiszen az idei évtől ez lesz a játék fő formátuma.
A versenyre előzetesen nagyjából 30 ember jelezte a részvételi szándékát, végül 27 játékos indult el. Az alábbi narancs kombinációkban érezték az erőt az indulók:

Követő (13):
2 A Semmi mestere
2 Asz-phalt, a megbízható
2 Legfőbb káoszmester
1 Sárkány úrnő (epikus)
1 Zu’lit familiárisa
1 Motyogó kultivátor
1 Malrok, a tomboló
1 Valsirah, a tündöklő
1 Goblin totemisten (epikus)
1 Az álmok mestere

Szabálylap (10):
5 Semleges csatamező
2 Villámháború
1 Sokszínűség
1 Korlátozás
1 Hegymélyi keltető

Egyéb (4):
1 Sötét manifesztáció + Lassan járj!
1 Antimágikus rakshallion + Változó környezet
1 Kreátor követői (Az alvilág ura + Főparancsnok)
1 Antimágikus rakshallion + Életenergia

Továbbra is a Semleges csatamező messze a legnépszerűbb szabálylap, hiszen 5-en is ezt választották a paklijuk mellé. Ezt nem nézve viszont egészen változatos mezőny gyűlt össze, hiszen alig volt pakli, amit többen is játszottak.
A csatamező mellett a különböző törhetetlen követők is igencsak népszerűek voltak, míg ezzel szemben a korlátozó szabálylapok nem nagyon képviseltették magukat ezen a napon.

IMG_20220116_153435

Az öt fordulós verseny utolsó körében még többen is esélyesek voltak a győzelemre, így igencsak izgalmas végjátékra lehetett számítani. Habár az első asztalon Csető Zsolt és Dönczi Krisztián játszotta a döntőt, mivel mindkettejüknek volt már egy döntetlen mérkőzése, ha itt is az lett volna az összecsapás eredménye, akkor a második és a harmadik asztal nyertesei közt dőlt volna el a győztes kiléte.
Végül a döntőben csak az első meccset tudták lejátszani, amit Zsolti Korlátozása nyert meg Krisztián standard Homokférges csatamezője ellen, így ő örülhetett a győzelemnek. Kis érdekesség, hogy habár az idő lejárt, Zsolti oldalán kijött egy Yelpires lock az utolsó körében, így ha lett volna még idő akkor is megnyerte volna a fordulót, hiszen Krisztiánnak nem maradt lapja és nem lett volna több húzás fázisa a játék során.
A második helyre Nagy Dániel Sárkány úrnős összeállítása került, aki egyben a legjobb amatőr címet is megszerezte, így két ultra ritkának is örülhetett. Szintén köszönet Ferinek, aki extraként bedobott még egy ultrát, így a legjobban teljesítő amatőr is kaphatott egyet pluszba. A dobogó legalsó fokára egy Legfőbb káoszmesteres pakli ért oda Varga István vezényletével. A pakliban helyett kapott a Riknatikus röfögés nevű lap is, ami Orgling kémmel kombózva örökre képes bezárni az ellenfelet (ha nincs másik lénye, akkor nem tud több lapot kijátszani és a kém szépen megeszi az életpontját).

1. Csető Zsolt (13)Korlátozás
2. Nagy Dániel (12)Sárkány úrnő
3. Varga István (12)Legfőbb káoszmester
4. András Bence (11)Zu’lit familiárisa
5. Dönczi Krisztián (10)Semleges csatamező
6. Makó Gergely (10) Villámháború
7. Mészáros Gábor (10)Asz-phalt, a megbízható
8. Évinger Ferenc (9)Motyogó kultivátor
9. Erdei Kristóf (9)Semleges csatamező
10. Farkas Tamás (9)Malrok, a tomboló

IMG_20220116_115136

Végül az élmezőny egészen színesre sikeredett és habár a korlátozó szabálylapok nem képviseltették magukat nagy számban, egy ilyennek sikerült a dobogó tetejére állnia.
Van még egy nem elhanyagolható dolog a versennyel kapcsolatban, amit szeretnék megemlíteni. Akik esetleg éppen nézték a Facebookos csoportot azok láthatták, hogy megpróbálkoztunk egy kis élő streameléssel is. A Remetebarlang tervez beszerezni megfelelő felszerelést, hogy a náluk rendezett versenyeket streamelni lehessen és mivel a webkamerájuk már meg van, így lehetőség adódott, hogy ezen a versenyen ezt kipróbáljuk.
Szóval a Magyar HKK-sok Facebook csoportban található egy videó, ami élőben közvetítette az aktuális első asztal játszámáját. Sajnos még közel sem volt tökéletes a minőség és én is csak aznap reggel tudtam ezt meg, így nem is készültem erre egyáltalán, de azért mégiscsak egy első lépés volt ez a jövőbeli HKK streamek felé és remélhetőleg lesz sok hasonló még! 🙂

Gratulálunk mindenkinek, aki elégedett a helyezésével és még egyszer köszönjük a lehetőséget a Remetebarlangnak, hogy náluk tarthattuk meg az idei első (és remélhetőleg nem utolsó) versenyünket!
Találkozunk legközelebb is!