Versenybeszámoló: Kecskemét (2023.05.21.)

Május 21-én tartottuk az AlKeSz Kupa soron következő kecskeméti fordulóját. Mivel kvalifikációs versenynek hirdettük, ezért igyekeztünk ezt a futamot minél bővebb lapkészlettel ellátni. Mindezért új nemzedék hagyományos versenyt tartottunk délelőtt, amelyen 12 versenyző indult, akik az alábbi paklikat forgatták:

Követő (4):
1 A Mennyek Úrnője
1 Harangmester
1 Kragoru familiárisa
1 G’winn, a gondoskodó

Szabálylap (8):
2 Semleges csatamező
2 Lassan járj!
1 Villámháború
1 Zarknod börtönében
1 Sokszínűség
1 Ősi bölcsesség

A 4 forduló után a versenyt Dönczi Krisztián nyerte, csatamezővel. A második Tihor Miklós lett, a Mennyek Úrnőjével, a harmadik helyet pedig Kobela István foglalta el, ugyancsak Semleges csatamezővel.

A délutáni pörgőst Tiltott mágia formátumban rendeztük. A versenyre 11-en neveztek. Lássuk a metát!

Követő (5):
1 Építő rakshallion
1 Arochos
1 Daxx
1 Transzcendáló rakshallion
1 A Mennyek Úrnője

Szabálylap (2):
1 A bőség zavara
1 Ősi rúna

Egyéb (4):
1 Hegymélyi keltető + Rox, a csontok ura (új)
1 Tábori adó + Tharr követője (új)
1 Tábori adó + Az alvilág ura
1 Öt lap

Az ötfordulós, pörgős etapot végül Jancsár János nyerte Hegymélyi keltető + Rox, a csontok ura paklijával. A második helyet Szabó Máté szerezte meg Építő rakshallionnal felálló hajóival, míg a harmadik helyre Magyar Attila ért oda Tábori adó + Az alvilág ura dobótőr dekcjével.

Az AlKeSz Kupa aktuális állása

1. Dönczi Krisztián 80 pont
2. Varga István (A) 36 pont
3. Jancsár János 33 pont
4. Magyar Attila (A) 29 pont
5. Kobela István (A) 27 pont
6. Minyó András (A) 21 pont

Emlékeztetőül a szabályok: minden kecskeméti és szegedi verseny számít; az első három helyezett kap pontot (10-7-3); és az amatőr (vagy kezdő) játékosok +2 pontot kapnak a dobogós helyekért. Az etap végén az első és második helyezett kap 1-1 UR-t a Beholder Kft. dotációjának hála.

Versenyhirdető


A következő kecskeméti versenyre, június 18-án, vasárnap kerül sor. Délelőtt frissen bontunk 4 csomag Császárvárosból (a ritkák használata nélkül, 40 lapos paklikkal játszunk majd). Délután pedig egy igazi csemege érkezik: Lohd Haven vehsenye, káosz készletből! Itt tiltott minden lap (követők, szabálylapok, céhek és előre kikészített lapok is!), amelyek nevében akárcsak egyetlen ’R’ betű is van. De egyébiránt hagyományos pörgős verseny lesz.Várunk nagy szeretettel mindenkit a versenyeinken.

Jancsár János