Versenybeszámoló: Szeged (2023.02.12.)

Vasárnap lezajlott a 2023-as kiemelt vidéki versenysorozat második idei versenye, aminek Szeged városa adott otthont. Természetesen minden nevező egy új Manaevő féreggel lett gazdagabb az élmények mellett. Összesen 34 játékosnak volt kedve egy kis vasárnapi kártyázáshoz, nézzük milyen koncepciókat pörgettek a résztvevők.

Követő (15):
4 A roxati céhtanács főtitkára
3 A Semmi mestere
2 Ulkor jégisten
2 A mindentudó
1 Építő rakshallion
1 A hét törzs főnöke
1 A Mennyek úrnője
1 Molluszk, az ócskás

Szabálylap (15):
4 Semleges csatamező
3 Sokszínűség
2 Zarknod bilincse
1 Zarknod börtönében
1 Hálócsapda
1 Lassan járj!
1 A fókusz meglelése
1 Hegymélyi keltető
1 Villámháború

Egyéb (3):
1 Rox, a csontok ura + Lassan járj!
1 Tharr követő + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!

A mezőny a szokásosnak mondható, hiszen továbbra is az elmúlt hónapok legnépszerűbb koncepciót választották a legtöbben. Semleges csatamező, Sokszínűség, A roxati céhtanács főtitkára, A Semmi mestere, illetve a Lassan járj! voltak amiket legalább hárman választottak. Bármelyik asztalra is nézett az ember biztos, hogy a tekintete egy-egy kelelmetlenkedő Immunis krakochal vagy betárazott Művészek céhével találkozott, szóval egyelőre úgy néz ki a Hódítások nem igazán tudott változtatni a felhozatalon.

IMG_20230212_141629

Az 5 fordulós verseny utolsó körében végül két tesztelő csapott össze. A házigazda Dönczi Krisztián egy blokkolós lapokra építő Lassan járjjal játszott, míg ellenfele Kurunczi Dávid a már tőle megszokott Sokszínűséget pörgette meg. Végül DK győzedelmeskedett, így a dobogó legfelső foka is az övé lett, Dávid viszont a vereséggel az ötödik helyre csúszott vissza. A második helyre Simon Richárd futott be Ulkorral, míg a bronzérmet Szilágyi Csaba szerezte meg Semleges csatamezővel. A negyedik helyre egy céhes pakli ért oda Kövér Attila vezényletével, így kijelenthetjük, hogy a népszerű koncepciók nem ok nélkül népszerűek, hiszen szépen kibérelték a top helyezéseket.

1. Dönczi Krisztián (13) – Lassan járj!
2. Simon Richárd (12) – Ulkor jégisten
3. Szilágyi Csaba (12) – Semleges csatamező
4. Kövér Attila (12) – A roxati céhtanács főtitkára

5. Kurunczi Dávid (12) – Sokszínűség
6. Györki Dávid (12) – A Semmi mestere
7. Gergely Ferenc (10) – A mindentudó
8. Leitner István (10) – A Semmi mestere

A legközelebbi kiemelt verseny március 12.-én lesz megtartva, méghozzá a népszerű versenyhelyszínen Vácon, a Remetebarlangban. A szervezők mindenkit várnak szeretettel!