Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2022.02.13.)

A tegnapi napon Székesfehérvár városában is megtartottuk az új év első versenyeit, ahol a játékosok már a Roxat céhei lapjait is teljes erőbedobással használhatták. A napot egy sima hagyományos versennyel indítottuk, míg a folytatásban egyszínű paklik mérkőzhettek meg egy pörgős lebonyolítású versenyen. Mindkét formátum az új nemzedék jegyében zajlott, tehát csak 2019-ben vagy azután megjelent lapokat lehetett használni.

A napon végül 16 lelkes versenyző mérkőzött meg, ami egésze szép szám vidéki viszonylatban. Nézzük is, hogy a reggeli versenyre milyen kombinációkat választottak az indulók:

Követők (2):
1 A Semmi mestere
1 Leah követője

Egyéb (2):
1 Antimágikus rakshallion + Változó környezet
1 Antimágikus rakshallion + Életenergia

Szabálylapok (12):
3 Zarknod börtönében
2 Villámháború
1 Semleges csatamező
1 Korlátozás
1 Alanori lápvidék (4db)
1 Zarknod bilincse
1 Életenergia
1 Sokszínűség
1 Lassan járj!

A mezőnyt egyértelműen ledominálták a szabálylapok, hisz csupán 2 ember választott követőt önmagában és még ketten raktak szabálylapjuk mellé Antimágikus rakshalliont, hogy ily módon védjék a lapjaikat. Mindenki más valamilyen szabálylapban látta a győzelem kulcsát. A legnépszerűbb választás a Zarknod börtönében volt, amit 3 ember is jónak gondolt, igaz mindegyikőjük más-más felfogásban rakta össze a laphúzást korlátozó szabálylapot.

IMG_20220213_140645

A 4 fordulós verseny utolsó körében Fülöp Máté és Mikulás Ádám, a két 3 győzelmes játékos mérkőzött meg a dobogó tetejéért. Máté egy tőle megszokott Korlátozással játszott, míg Ádám a tőle szintén nem túl szokatlan Változó környezetes direktsebzős tűzpakliját vitte a döntőbe. Az első mérkőzést Ádám nyerte meg, de a másodikban Máté szépíteni tudott. A harmadik meccs elég kiélezetten zajlott, mire az idő Máté körében lejárt. Ez viszont nem tartotta vissza, hogy a körében egy Varázskertből kikért Varázsborsó és egy Tűztornádóból esett dupla Szikra segítségével 14-et sebezzen az ellenfelén és egy Mardakor céhmester boldog tulajdonosa legyen.
A dobogó legalsó fokára az egyetlen csatamező került András Bence kezelésével, míg szintén 3 győzelemmel, csupán másodlagos pontokkal lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyen Dárday Gergely végzett Alanori lápvidékkel.

1. Fülöp Máté (12)Korlátozás
2. Mikulás Ádám (9)Antimágikus rakshallion + Változó környezet
3. András Bence (9)Semleges csatamező
4. Dárday Gergely (9)Alanori lápvidék

A délutáni versenyre 15 főre csökkent a létszám, úgy vágtunk neki az Istenek háborújának. Az alábbi színek és koncepciók voltak jelen:

Követő (6):
1 A roxati céhtanács főtitkára (Ra)
1 Asz-phalt, a megbízható (D)
1 Ulkor, a jégisten (L)
1 Zu’lit familiárisa (F)
1 A Semmi mestere (C)
1 G’wynn, a gondoskodó (E)

Szabálylap (7):
3 Korlátozás (2 S, 1 C)
2 Seleges csatamező (D, F)
1 Lassan járj (Rh)
1 Villámháború (E)

Egyéb (2):
1 A kalandozók védőszentje + Lassan járj (F)
1 Toborzó + Hegymélyi keltető (E)

Színek:
Raia: 1
Rhatt: 1
Elenios: 3
Sheran: 2
Tharr : –
Fairlight: 3
Chara-din: 2
Dornodon: 2
Leah: 1

Habár a mezőny nem volt kimagaslóan nagy, a színek eloszlása talán okésnak mondható, igaz a barna nem képviseltette magát annak ellenére, hogy az egyszínű versenyeken általában egész komoly erőt képvisel. A legnépszerűbb színek a sárga és a kék voltak 3-3 résztvevővel, ami nem csoda, hiszen talán a játék két legerősebb színéről van szó. A többiek között viszont korrektül eloszlott a maradék kilenc pakli.

IMG_20220213_154102

Itt végül 5 kört tartottunk, aminek végén 100%-os játékos ugyan nem, de veretlen volt, méghozzá Horváth Zsolt személyében, aki egy Raia, Isteni érzéses paklit vitt győzelemre az új céh követővel és 5 darab Gyógyítók céhével megtámogatva. A második helyre egy pörgősebb Asz-phalt összeállítás ért oda, Horváth Dávid Dornodont választotta a legújabb tempókövető mellé. A dobogó aljára az első verseny győztese, Fülöp Máté állhatott fel kedvenc paklijával, őt pedig Mikulás Ádám követte egy hasonló elképzeléssel.

1. Horváth Zsolt (13)A roxati céhtanács főtitkára (Raia)
2. Horváth Dávid (12)Asz-phalt, a megbízható (Dornodon)
3. Fülöp Máté (12) Korlátozás (Sheran)
4. Mikulás Ádám (10)Korlátozás (Sheran)

Köszönöm szépen, hogy ennyien eljötettek tegnap és gratuláció mindenkinek, aki jól teljesített! Legközelebb általam szervezett verseny március 6.-án lesz a Remetebarlangban (Eldüenes verseny), így következő hónapban valószínűleg Fehérváron nem lesz játéknap, de áprilisra tervezek megint egy kis mókát! Várunk mindenkit legközelebb is!