Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2022.09.25.)

2019 vége óta van lehetősége a vidéki versenyhelyszíneknek, úgynevezett kiemelt versenyt szervezniük, aminek támogatására a kiadó több ultrát és kiegészítőt, valamint minden résztvevőnek ajándéklapot (idén ez A legaljasabb motyogó) is küld. A hétvégén Székesfehérváron is megtartottuk az idei kiemelt díjazású eseményünket (ami összesen a negyedik volt a sorban), melynek ezúttal sokszínűség jutalma volt a formátuma az idei Nemzeti Bajnokságra való készülés jegyében. Az eseményre végül (az előzetes várakózásokat felülmúlva) 39 játékostársunk érkezett, hogy megmérettese tudását és pakliját, ami egyben azt is jelentette, hogy az első három helyezett kvalifikálódhatott az idei nemzetire. A következő koncepciókat hozták el végül az indulók:

Követő (23):
7 A Semmi mestere
5 Legendás pegazus
2 Alanella, az ellenálhatatlan
1 Motyogó kultivátor (epikus)
1 Kragoru familiárisa
1 Edralian
1 A Mennyek úrnője
1 Ulkor jégisten
1 Goblin totemisten
1 Zarknod kovács
1 Asz-phalt, a megbízható
1 Átkozott követő

Szabálylap (11):
4 Hegymélyi keltető
2 Semleges csatamező
2 Zarknod bilincse
2 Zarknod börtönében
1 Korlátozás

Egyéb (5):
2 Harangmester + Tábori adó
1 Harangmester + Életenergia
1 Átkozott követő + Lassan járj!
1 Átkozott követő + Hegymélyi keltető

semmimestere

Már a nemrégiben tartott, Beholder által szervezett, hasonló formátumú versenyen is látszott, hogy a hagyományos környezetben is rendkívül erős és népszerű, A Semmi mestere erre a formátumra is betört és messze neki szavazzák a legtöbb bizalmat az emberek. Ezúttal 7-en válaszották narancslapjuknak. Mellette viszont van még kettő igen erős és népszerű választás: a minden színt használni képes Legendás pegazus és a lapok nagy hányadát drágító Hegymélyi keltető. Ezek jó szereplése sem túl meglepő, hiszen a pegazus epikus lehetővé teszi, hogy a választott 3 színünkön felül bárhonnan beválogassunk szárnyas lovakat a csapatunkba, míg a keltető mellé rengeteg nagyon jó passzív lény érkezett az elmúlt kiegészítőkben. Ezeket a koncepciókat 5-5 ember érezte elég jónak ez alkalommal.
Habár a mezőny majdnem felét az előző három koncepció tette ki azért felbukkant néhány érdekesebb elképzelés is a mezőnyben, mint például a szirének, amik egészen jó ellenválasznak tűnnek a lényesebb pegazus illetve keltető ellen. Voltak, akik inkább narancslappal próbálkoztak és Átkozott követővel célozták meg a népszerű epikusokat vagy Tábori adóval esetleg Zarknodos szabálylapokkal próbálták korlátozni a lehetőségeiket.

Ugyan ezek közül voltak, akik jobb eredményt értek el, végül az utolsó, ötödik fordulóra a két veretlen pakli az előzőleg tárgyalt trióból került ki. A döntőbe a stabilan jól teljesítő Kurunczi Dávid jutott el, A Semmi mestere kontroll paklijával, ahol a feltörekvő Bärnkopf Bálint volt az ellenfele, aki a számára kedves Hegymélyi keltetős koncepcióját tette próbára.
Az idő lejárás Dávid körében történt, ami azt jelentette, hogy Bálintnak lesz még egy köre, ahol be tudja fejezni a mérkőzést, amire elég jó esélye is volt, hiszen az előző körben 14-et tudott ütni egy Goblin füstkergetőnek köszönhetően. Ekkora már mindenki más végzett a mérkőzésével és feszült figyelemmel követte a döntő utolsó két körének eseményeit. Dávid Sza-ti igazságtevővel és Transzkristállyal tudta némelyest kezelni az asztalt, valamint a moa mellé egy Goblin katapultőr is volt nála, ami segítségével ellenfele utolsó körében szintén lett volna lehetősége leszedni két lényt, így túlélve azt. Bálint kezében viszont egy Morin tigris lapult, ami létre is jött, mivel Dávidnak nem maradt elég manája a kezében lévő Szirén gésára. Így Bálint eleget tudott ütni és 100%-os teljesítménnyel megnyerte a versenyt. Egyben ő lett a legjobb amatőr játékos is, így a csomagok és a playmat mellett 2 ultra ritkának is örülhetett. A teljesítményéért pedig 2 profi pont is járt, amivel (habár egyelőre csak átmenetileg) profi státuszú játékossá avanzsált. Gratulálunk neki!
Természetesen a második helyen Kurunczi mester zárt, míg a dobogó alsó fokára Kalugyer Roland ért oda Semleges csatamezővel. Ez egyben azt is jelentette, hogy nem került fel új név a 2022-es Nemzeti Bajnokságra bejutottak listájára. Rajtuk kívül két 12 pontos játékos volt még, Makó Gergely (Legendás pegazus) és Egyed Dávid (Zarknod bilincse), de ők most másodlagos pontokkal lecsúsztak az ultrákról és a dobogóról. A végeredmény tehát, így alakult:

1. Bärnkopf Bálint (15)Hegymélyi keltető
2. Kurunczi Dávid (12)A Semmi mestere
3. Kalugyer Roland (12)Semleges csatamező
4. Makó Gergely (12)Legendás pegazus
5. Egyed Dávid (12) Zarknod bilincse

6. Fülöp Máté (10)Legendás pegazus
7. Vaczó András (10)A Semmi mestere
8. Mészáros Gábor (10)Alanella, az ellenálhatatlan
9. Kövér Attila (10) Motyogó kultivátor
10. Vogel Patrik (10)Kragoru familiárisa

Köszönjük szépen ezt a kiemelkedően magas létszámot, reméljük mindenki jól érezte magát, a győzteseknek meg persze jár a gratuláció! Várunk legközelebb is mindenkit szeretettel, de addig is ne feledjétek, hogy most szombaton Kecskemét várja a lelkes versenyzőket egy kiemelt támogatású hagyományos versennyel, míg jövő hét vasárnap Vácon lesz Eldüenes megmérettetés, szintén hagyományos formátumban!