Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2023.08.05.)

Augusztus 5.-én, vasárnap került megrendezésre a hónapban esedékes székesfehérvári HKK-s versenynap, melyre ezúttal némileg kevesebben voltak kíváncsiak, mint az utóbbi időkben. A délelőtti formátumra, ami egy Tiltott mágia verseny volt, összesen 13-an jöttek el, szerencsét próbálni. Lássuk milyen narancslapokban látták a potenciált a versenyzők:

Követő (9):
3 Xenó ősplazma
1 Archaix
1 Leah követője
1 Együgyü
1 Arakhné
1 Termik epikolosszus
1 Gormathion kegyence

Szabálylap (2):
2 Alanori lápvidék (4db)

Egyéb (2):
2 Harangmester + Életenergia

Mostanában a metára eléggé jellemző, hogy a követők vannak többségben és itt, mivel néhány meghatározóbb szabálylap tiltva van, ez még inkább érezhető volt. Szabálylapokból mindössze az Életenergia és az Alanori lápvidék képviseltette magát. A követők közül is kiemelkedett a xenomorfok epikusa, a Xenó ősplazma, amit 3-an is próbáltak sikerre vinni ezen a napon.

És habár a 4 forduló végére egy xenó pakli felért a dobogóra, Jancsár Jánosnak a második hellyel kellett beérnie, hiszen az egyik lápvidékes pakli szerezte meg a győzelmet Vincze Győző vezényletével. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára szintén egy friss profi, Szalai Dávid állhatott fel a már többször próbálgatott Archaixos god stuff paklijával.

1. Vincze Győző (10)Alanori lápvidék
2. Jancsár János (9)Xenó ősplazma
3. Szalai Dávid (9)Archaix

Előforduló dolog, hogy a vidéki helyszíneken a délutáni pörgős mókára némileg kevesebben maradnak, most viszont az a helyzet állt fent, hogy érkezett pluszba 3 lelkes játékos, így a kétszínű pörgős versenynek 16 ember indult neki. Az alábbi koncepciók képviseltették magukat.

Követő (11):
3 A roxati céhtanács főtitkára
2 Termik epikolosszus
1 Őrült Enkala, az animátor
1 Toborzó
1 Leah követője
1 Edralian
1 A legfőbb követő
1 Sárkány úrnő

Szabálylap (3)
2 Semleges csatamező:
1 Korlátozás

Egyéb (2):
1 Harangmester + Életenergia
1 Az alvilág ura + Tábori adó

Itt is követős túlsúly volt, azon belül is az itt már játszható céhes hordaparancsnok volt a legnépszerűbb 3 indulóval, míg a csatamezőt és a termikeket 2-2 ember vette elő erre az alkalomra. Az 5 forduló végére végül volt egy veretlen játékos, András Bence zöld-fehér gyógyítós paklijával húzta be a délutánt. A második helyre egy kissé elfeledett követővel, Edraliannal ért oda Vogel Patrik, míg a bronzérem ezúttal Kobela Istváné lett, aki egy Dobótőrös koncepciót hozott magával.

1. András Bence (13)Harangmester + Életenergia
2. Vogel Patrik (12) – Edralian
3. Kobela István (10)Az alvilág ura + Tábori adó

Gratuláció mindenkinek, aki elégedett a teljesítményével és köszönjük szépen a részvételt. Legközelebb majd szeptember végén várunk a Királyok városában mindenkit az esedékes kiemelt vidéki versennyel, aminek a formátuma egy válogatós verseny lesz az idei Nemzeti Bajnokságra készülvén. Szeptember 24.-én várunk mindenkit szerettel!