Versenybeszámoló: Vác (2021.12.19)

Múlt hétvégén lezajlott az év utolsó derbije Vácott is. A versenyre igen szép számú, 41 játékos látogatott el és méretetett meg. A formátum Új Nemzedék volt, az utolsók egyike, ami még a jelenlegi készlettel zajlik, hiszen bő egy hónap múlva megjelenik a Roxat céhei, amivel a 2018-as lapok már nem lesznek játszhatóak.
Így az ünnepek előtti utolsó nagyobb versenyen az alábbi paklik voltak jelen (3 paklit nem tudok sajnos, mert nem mindenki küldte el a listáját a pakliszerkesztővel):

Követő (18):
4 A mindentudó
2 A Semmi mestere (epikus)
Molluszk, az ócskás
2 Kreátor követője (Kragoru + Főparancsnok)
2 Asz-phalt, a megbízható
Motyogó kultivátor (epikus)
A legfőbb követő (gólem)
Kreátor követője (tőr)
Kreátor követői (Kragoru familiárisa + Az istenek hírnöke)
Ulkor, a jégisten
Antimágikus rakshallion
Legendás pegazus (epikus)
Malrok, a tomboló

Szabálylap (13):
4 Sokszínűség
4 Semleges csatamező
2 Zarknod bilincse
Villámháború
Alanori lápvidék
Életenergia

Egyéb (7):
2 Antimágikus rakshallion + Változó környezet
Harangmester + Gyengeség
Átkozott követő + 3 Bűvös erdő
Főparancsnok + Hegymélyi keltető
Antimágikus rakshallion + Hegymélyi keltető
Transzcendáló rakshallion + Lassan járj!

Ezúttal is igencsak színes mezőny gyűlt össze, a játékosok nem fukarkodtak a koncepciók változatosságát illetően. Persze a legnépszerűbb koncepciók között továbbra is ott vannak a különböző Semleges csatamezővel felálló good stuff paklik. Menyiségben melléjük felzárkózott a legújabb ultra ritka narancslap, A mindentudó is, illetve egy régebbi társa, a Sokszínűség is kicsit reneszánszát élte ezen a versenyen. Rajtuk kivűl még a Kreátor követőinek is szintén négyen szavaztak bizalmat, angyalos, tőrös és avatáros felállásokban. Valószínűleg az emberek addig játszanak a Mardakor ajándékozóval, amíg ezt még megtehetik, hiszen februártól ez a lap tiltott lesz a standard formatokon.

IMG_20211219_155154
IMG_20211219_150215

A 6 fordulós verseny végére nem maradt 100%-os játékos, de Kurunczi Dávid így is veretlenül (5 győzelemmel és 1 döntetlennel) nyerte meg a versenyt, kedvenc Molluszk, az ócskását forgatva. A nap végére egy játékos maradt, aki 5 győzelmet ért el, így Horváth Dávid és aggrosabb hangvételű A mindentudója ért oda a második helyre. A dobogó alsó fokára, a döntőben döntetlent játszó Buzás Norbert állhatott fel Sokszínűséggel. Ezt csak a bucholznak köszönhette, hiszen szintén 4 győzelemmel és 1 döntetlennel zárt a verseny két szervezője is. Imre Gyula kontroll Zarknod bilincse paklival játszott, Évinger Ferenc pedig egy motyogós koncepciót próbálgatott sikeresen. Előbbi a legjobb amatőrnek járó ultra ritka lapnak is örülhetett a nap végén.
Az élmezőnybe végül szinte mindenféle koncepció helyet követelt magának. Egyedül a klasszikusabb drágító koncepciók nem tudtak eredményt felmutatni most, de így is kimondottan változatosra sikeredett ez a futam. Íme a végső eredmény:

1. Kurunczi Dávid (16) Molluszk, az ócskás
2. Horváth Dávid (15) A mindentudó
3. Buzás Norert (13) Sokszínűség
4. Imre Gyula (13) Zarknod bilincse
5. Évinger Ferenc (13) Motyogó kultivátor
6. Hegedűs Márk (12) A legfőbb követő (gólem)
7. Egyed Dávid (12) – Életenergia
8. Tisza Ákos (12) Kreátor követői (angyal)
9. Sallai Gábor (12) Semleges csatamező
10. Velvárt László (12)Antimágikus rakshallion + Változó környezet

molluszk

Ez történt tehát a Remetebarlag utolsó 2021-es HKK-s eseményén. Természetesen a srácok jövőre is töretlenül azon lesznek, hogy minél jobb versenyeket tarthassanak nektek, így 2022-ben is érdemes majd a versenykiírásokat figyelni a váci események miatt.