Versenybeszámoló: Kecskemét (2021.12.11.)

December 11-én tartottuk az AlKeSz Kupa ezévi utolsó versenynapját. Némi hercehurca után sikerült visszatérnünk a Game Pub asztalaihoz, de mint lentebb majd erről tudósítok, az örömünk nem lehetett túl hosszú életű.
17-en indultunk a versenynapon, ami – tekintve, hogy munkanap volt ez a szombat – a várható létszámnál magasabbnak tekinthető. Külön megemlítem, hogy ellátogatott hozzánk Tihor Miklós is, megízlelni, milyen is a hangulata egy AlKeSz kupanapnak. A délelőtti versenyünket amolyan óévbúcsúztató jelleggel hagyományos, Új Nemzedék formátumban rendeztük. Játékosaink az alábbi koncepciókban látták az erőt:

Szabálylap: – 10
2 Lassan járj!
Zarknod börtönében
Korlátozás
2 Sokszínűség
4 Semleges csatamező

Követő: – 6
A mindentudó
2 Malrok, a tomboló
Valsirah, a tündöklő
2 A Semmi mestere (epikus)

Egyéb: – 1
Lassan járj! + Bestiák mestere

csatamezo

Talán érdemes rámutatni, hogy a csatamező továbbra is dominál a hagyományos versenyeken, a mennyiségét tekintve, de amint majd látni fogjátok, az eredményei már nem ennyire látványosak. A második hely mellett a 8., 9. és 17. helyet tudták elérni.
Az alábbi sorrend alakult ki az élen a negyedik forduló végén:

1. Hundzsa FerencSokszínűség
2. Vogel PatrikSemleges csatamező
3. Kocza TiborA mindentudó

Egy kis szusszanás után nekigyürkőztünk a pörgős, kezdőligás, azaz 15 ritkás (káosz készletes) versenyünknek, ahol 14 játékos indult az alábbi összeállításokkal:

Szabálylap: – 4
A fájdalom szépsége
Semleges csatamező
2 Lassan járj!

Követő: – 7
Arochos
Sötét manifesztáció
Átkozott követő
Leah követője
Phukhi
Kreátor követői (Kragoru familiárisa + Főparancsnok)
Kreátor követői (Főparancsnok + Qwikrekson, a quwarg sámán)

Egyéb: – 3
Lassan járj! + Melák, az óriás
Lassan járj! + Bestiák mestere
Hegymélyi keltető + Chara-din követője

lassanjarj

Az ötfordulós versenyen az alábbi élmezőny alakult ki:
1. Dönczi Krisztián – Semleges csatamező (tárgyakkal)
2. Tihor MiklósLassan járj! + Melák, az óriás
3. Vogel PatrikLassan járj! (vérfarkas)

Az AlKeSz Kupa idei évada ezzel (illetve a 18-i szegedi derbivel) lezárult. A végeredmény:
1. Dönczi Krisztián 50 pont
2. Farkas István 50 pont
3. Várnai Péter 18 pont

Mivel az aktuális szabályok szerint az 50 pontos maximumot a két első helyezett (igen, a pontazonosság miatt mindketten elsők lettek), nagyon gyorsan és könnyen kimaxolta, így a pontszámítás rendszerét a következő félévre biztosan át fogjuk alakítani, hogy a megszerzett pontok „ne vesszenek kárba“.

Versenyhirdető

Mint arról már írtam fentebb, sajnos a kálváriánk nem ért véget. A Game Pub december végén lehúzza a rolót, és máshová költözik (de még nem ismert, hogy hová, és ott lesz-e lehetőségünk versenyeket rendezni). A helyet egy másik üzemeltető bérli majd januártól, és egyelőre nem tudni, hogy milyen szándékai vannak a teremmel. Szerencsére egy régi-új helyszín ismét vár minket, ezért nem került veszélybe a januári kiemelt.

A következő kecskeméti versenyre, és ezzel az AlKeSz Kupa új évadának megnyitására 2022. január 8-án, szombaton kerül sor, az Otthon Kávézó rendezvénytermében. Itt kizárólag helyben vásárolt dolgok fogyaszthatók, és pont a fogyasztásunk fejében kaptunk lehetőséget, úgyhogy minden kedves játékosunkat arra buzdítom, hogy pénztárcájához mérten vegye igénybe a kávézó készletét! Ez ugyanis eléggé komolyan befolyásolni fogja a későbbi lehetőségeinket.

A másik dolog, ami még a helyszínnel összefügg, hogy a létszám korlátozott. Maximum 40 embert tudunk asztalhoz ültetni, tehát a verseny évadnyitó-, 2018-as készletzáró- valamint kiemelt jellegére tekintettel, a várható komoly érdeklődés miatt, szigorúan előnevezéshez kötjük a részvételt! Senkit nem szeretnénk hazaküldeni amiatt, mert létszám felett érkezik, ezért aki eddig még nem jelezte a részvételi szándékát, mindenképp tegye meg mielőbb! (Ezen sorok írásakor már több mint félháznál járunk.)
A formátumról még nem volt szó, Új Nemzedék hagyományos lesz. Egyike azon alkalmaknak, amikor az Elemi erők és a 10. alapkiadás lapjai, és a 2018-as egyéb lapok ÚN- en még használhatók, figyelemmel arra, hogy február 1-től ez a készlet kirotál az Új Nemzedékről.
Várunk nagy szeretettel mindenkit a versenyeinken.

Jancsár János