Versenybeszámoló: Vác (2022.02.27.)

Múlt hétvégén lezajlott a Remetebarlang idei második versenye is, egyszerű hagyományos új nemzedék formátumban. A megmérettetésre 33 ember jött el, így egy 5 fordulós verseny keretein belül dőlt el a végső győztes kiléte. Az alábbi koncepciókban érezték az erőt a játékosok:

Követő (15):
3 Roxati céhtanács főtitkára
3 A Semmi mestere
2 Aszp-halt, a megbízható
2 Motyogó kultivátor (epikus)
1 Goblin totemisten (epikus)
1 A Mennyek úrnője
1 Teremtő rakshallion
1 Edralian
1 Xenó ősplazma

Szabálylap (9):
3 Semleges csatamező
2 Sokszínűség
1 Zarknod bilincse
1 Zarknod börtöne
1 Korlátozás
1 Lassan járj!

Egyéb (7):
1 Harangmester + Ősi rúna
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Sötét manifesztáció + Hálócsapda
1 Főparancsnok + Hegymélyi keltető
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Zarknod kovácsa + 3 Bűvös erdő
1 Kreátor követői (Sárkány úrnő + Antimágikus rakshallion)

A biztonságot nyújtó Semleges csatamező (3) továbbra is az egyik legnépszerűbb választás volt, igaz ezúttal nem kimagasló darabszámmal. Mellé felzárkozótt a legújabb követő, a céhekkel talán kicsit túl jól is együttmüködő Roxat céhtanács főtitkára (3), ami nem mellékesen egészen jó ellenszere lehet a csatamezőnek is. A legtöbben valamilyen öt lapos kezdésben biztak viszont, hiszen 13-an is valamilyen epikus követőt vagy Sokszínűséget választottak. Közülük A Semmi mestere képviseltette magát a legnagyobb számban, hiszen ahogy a mezőt és az új hordaparancsnokot, őt is 3-an vitték el erre a menetre.
Az viszont szívderítő, hogy a mezőny továbbra is elég sokszínűnek mondható a használt narancslapok alapján. Na, de vajon mi a helyzet az új kiegészítő sztárjaival, a Művészek céhével és a Termomágikus indikátorral? Az Elenios céhet összesen 20 játékos játszotta, a többség 3 vagy 1 darabot használt, de négyen a két darabra esküdtek megtámogatva egy plusz céhhel. A színtelen spoiler tárgyból már csak 18 játékos használt, 10-en alapból, 8-an pedig sideból bíztak a legújabb reakció ellenes lapban.

IMG_20220227_145613

Az ötödik forduló végére már csak Kurunczi Dávidnak és Egyed Dávidnak maradt esélye a győzelemre, így a döntőben ők csaphattak össze. Előbbi Sokszínűségével 4 győzelemmel állt, így egy döntetlen eredménnyel is nyerte volna a napot, míg Dévnek már volt egy el nem döntött fordulója a céhes hordaparancsnokra épülő blokkolós paklijával, így neki mindenképpen nyernie kellett, hogy a dobogó tetejére állhasson.
A druszák küzdelmét végül Kurunczi Dávid nyerte meg, így 100%-os teljesítménnyel abszolválta a napot. A dobogóra még a két 4 győzelmes játékos, Ország Gergő (Motyogó kultivátor) és Gergely Ferenc (Zarknod bilincse) állhatott fel.

1. Kurunczi Dávid (15) Sokszínűség
2. Ország Gergő (12)Motyogó kultivátor
3. Gergely Ferenc (12)Zarknod bilincse
4. Mészáros Gábor (10)A roxati céhtanács főtitkára
5. Egyed Dávid (10)A roxati céhtanács főtitkára
6. Vári Gergő (10)Harangmester+Ősi rúna
7. Vogel Patrik (10)Zarknod börtöne
8. Sallai Gábor (10)Semleges csatamező

Gratulálunk a nyerteseknek, a remeték legközelebb majd március 27.-én várnak mindenkit egy kis játékra! Ne feledjétek, hogy Vácon a mostani vasárnapon is lehet majd játszani egy jót, hiszen Eldüenes verseny lesz tartva a Remetebarlang falai között, méghozzá új nemzedék típusú Isteni szövetség formátummal!
Várunk mindenkit szeretettel, remélhetőleg minél többetekkel találkozunk aznap!