Versenybeszámoló: Eldüen (2022.03.06.)

A mai napon lezajlott az idei második Eldüenes verseny, ahol a játékosok kétszínű paklikkal küzdhettek meg a legjobbnak járó címért. A verseny célja alapvetően a jövő heti, Beholder által szervezett versenyre való felkészülés, habár végül a játékosok szavazatai alapján a hagyományos manaregenerciós rendszerrel zajlottak a mérkőzések. Így is 24 lelkes HKK-s látogatott el, az alábbi koncepciókat hozták el végül:

Követő (7):
2 Motyogó kultivátor (epikus)
1 A halhatatlanok nagymestere
1 A roxati céhtanács főtitkára
1 Az alvilág ura
1 G’wynn, a gondoskodó
1 Ganüid nagymester (epikus)

Szabálylap (10):
7 Semleges csatamező
1 Lassan járj!
1 Korlátozás
1 Zarknod bilincse

Egyéb (7):
1 Antimágikus rakshallion + Hegymélyi keltető
1 Az alvilág ura + 3 Bűvös erdő
1 Kreátor követői (Manafamiliáris + Kragoru familiárisa)
1 Főparancsnok + Villámháború
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Antimágikus rashallion + Életenergia
1 Tharr követője + Lassan járj!

Alapvetően a játékosok igen sokféle narancskombinációban láttak erőt, mégis magasan kiemelkedik és talán kicsit egysíkúvá teszi az összképet a Semleges csatamező (7), amit a mezőny közel harmada választott támogatásul.
Ez mondjuk olyan téren nem meglepő, hogy a hagyományos formátumhoz képest itt nem olya erősek az ellen paklijai. A Sokszínűség tiltott a formátumon, míg A roxati céhtanács főtitkára sokat veszít erejéből, hiszen nem használhatja korlátlanul a céheket.
A koncepciók után lessünk rá kicsit a színek eloszlására is:

Elenios: 12
Raia: 4
Rhatt: 6

Fairlight: 5
Sheran: 3
Tharr: 7

Chara-din: 3
Dornodon: 6
Leah: 2

Ahogy látható minden szín képviseltette magát és ahogy a narancslapoknál a csatamező, úgy itt Elenios (12) emelkedett ki a mezőnyből, hiszen a játékosok fele beépítette a szerelem istenének lapjait a paklijába. Ez persze nagyban köszönhető a nemrég megjelent Művészek céhének is, amit egy ember kivételével mindegyik kéket használó játékos bevetett a nap folyamán (tehát 11-en játszottak vele). A leggyakoribb kombináció amúgy a piros-kék volt, nagyrészt csatamezővel.

IMG_20220306_153341

A negyedik fordulót követően egyetlen veretlen játékos maradt Mészáros Gábor személyében, aki Semleges csatamezős tüzes paklijával addigi minden ellenfelét legyőzte. Az utolsó fordulóban Várnai Péter gyógyulós paklija ellen kellett megküzdenie. Amennyiben Gábor vereséget szenved, a második illetve harmadik asztalon játszó 4 másik csatamező egyikének is esélye lett volna a győzelemre.
A döntő asztalon az idő lejártakor még Gábor mezője vezetett 1-0-ra, de Peti még pont tudott nyerni egy Isteni érzéssel, miután életpontja 73 volt, így kihozva döntetlenre a kört. A végeredmény így alakult:

1. Mészáros Gábor (13)Semleges csatamező (E-D)
2. Györki Dávid (12)Semleges csatamező (E-D)
3. Erdei Kristóf (12)Semleges csatamező (E-F)
4. Horváth Zsolt (12)Lassan járj! (C-Rh)
5. Várnai Péter (10)Antimágikus rakshallion + Életenergia (R-S)

csatamezo

Mondhatni papírforma győzelem született, hiszen az igen magas részvételi arányból sejthető volt, hogy a csatamezők közül néhány a mezőny elején fog végezni. Gábor után a dobogóra még Györki Dávid és Erdei Kristóf szintén csatamezővel, míg a negyedik helyre Horváth Zsolt blokkolós Lassan járja, az ötödik helyre pedig Peti Isteni érzéses paklija ért oda.

Gratulálunk mindenkinek, köszönjük, hogy ennyien eljötettek, legközelebb is várunk mindenkit szeretettel, addig is ne feledjétek, hogy jövő héten szombaton Beholderes verseny, míg a Remetebarlang két hét múlva várja a versenyezni vágyókat egy hagyományos megméretettéssel!