Versenybeszámoló: Vác (2023.03.12.)

Múlt vasárnap lezajlott a 2023-as év harmadik kiemelt vidéki megmérettetése is, amelynek márciusban a Remetebarlang adott otthont Vác városában. Ezúttal 53 játékos érezte úgy, hogy egy kellemes kártyázással tölti el a vasárnapját, mely mellé természetesen mindenkinek járt a felújított Manaevő féreg is. Nézzük mivel próbálkoztak a résztvevők.

Követő (24):
6 A Semmi mestere
5 A roxati céhtanács főtitkára
3 Terrgath
2 A Mindentudó
2 A Mennyek úrnője
1 Termik epikolosszus
1 Archaix
1 Teremtő rakshallion
1 Phukhi
1 Leah követője
1 Átkozott követő

Szabálylap (20):
6 Zarknod bilincse
4 Semleges csatamező
4 Lassan járj!
2 Sokszínűség
1 Korlátozás
1 Rejtett tartalék
1 Ősi rúna
1 Zarknod börtönében

Egyéb (8):
3 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 A legfőbb követő (Molluszk, az ócskás, Raia követője, Toborzó, Antimágikus rakshallion)
1 Az alvilág ura + Hálócsapda
1 Antimágikus rakshallion + A fókusz meglelése
1 Harangmester + Életenergia
1 Tharr követője + Lassan járj!

Maguk a szabálylapok és követők viszonylag szépen megoszlottak, hiszen nagyjából a csapat fele-fele választotta őket támogatásul. A követők között kimagaslóan népszerű volt az A Semmi mestere és az A roxati céhtanács főtitkára, ami nem meglepő mivel mindegyik elég erős koncepció és mindkettő narancslap nagyon erős elhúzodó játékokban.
A szabálylapok közül a Lassan járj volt a legtöbbet játszott, hol valamilyen követővel, hol csak önmagában, míg a második legnépszerűbb szabálylap a Zarknod bilincse volt. Itt talán egyből mindenki arra gondolhat, hogy gyűjtőgeneráló paklikról beszélünk, de valójában ezeknek a többsége az ultra ritka bűbájokra és hasonlóan nehezen megoldható lapokra építkezett egyfajta kontrollos formát felöltve.
Természetesen a Semleges csatamező sem maradhatott nagyon el a népszerűségi listán, így őt is bevetették négyen és ami még talán említésre méltó, hogy Terrgathot is választottak páran. Talán kezd beérni a leszedősebb irány?

IMG_20230312_165417

Végül az utolsó forduló első asztalán nem a népszerűbb koncepciók küzdhettek meg a győzelemért, ugyanis ide a két darab angyal követő jutott el Makó Gergely és Ádám Levente vezényletével, akik minden bizonnyal együtt készültek a versenyre, hiszen paklijuk és kiegészítő paklijuk is 100%-ban megegyezett. Érdekesség talán a paklijukat illetően, hogy nem a megszokott angyalos kombó volt benne (ezt a nerf óta picit nehezebb is összehozni), hanem a Gergő által mostanában pörgetett, főleg Rhatt lapokra építő, passziánszjellegű tempóra mentek rá és a követőt inkább az Alakváltó ősköd kimaxolására használták fel. Végül Gergőnek sikerült diadalmaskodnia, így Levinek be kellett érnie a harmadik hellyel. Beékelődve közéjük a dobogóra még Kurunczi Dávid állhatott fel, aki egyedüliként forgatott termik paklit a versenyen. Ez lett tehát a végső eredmény:

1. Makó Gergely (18)A Mennyek úrnője
2. Kurunczi Dávid (15)Termik epikolosszus
3. Ádám Levente (13)A Mennyek úrnője
4. Horváth Zsolt (13)A roxati céhtanács főtitkára
5. Simon Richárd (13)Zarknod börtönében
6. Szalai Dávid (13)Archaix

7. Molnár Ferenc (13)A Semmi mestere
8. Panyik Zoltán (12)Semleges csatamező
9. Varga István (12)A mindentudó
10. Csető Zsolt (12)A legfőbb követő
11. Minyó András (12)Semleges csatamező
12. András Bence (12)Lassan járj!

Gratuláció jár mindenkinek, aki jól szerepelt, meg annak is, aki nem, de elégedett az eredményével! A következő vidéki kiemelt versenynek Szombathely ad majd otthont április 8.-án. A formátum ezúttal nem hagyományos lesz, hanem egyszínű káosz. A szervezők mindenkit várnak szeretettel!