Eldüeni Vándor: Az első verseny (2020.09.13)

Szeptember 13-án, 29 fő részvételével lezajlott az Eldüeni Vándor versenysorozat első megmérettetése. A helyszín a belvárosi Hotel Memories szálloda volt, ahol egy külön számunkra fenntartott teremben játszhattak a lelkes játékosok. Természetesen az első formátumunk nem is lehetett más, mint egy szimpla háromjátszmás hagyományos verseny – annak ellenére, hogy valószínűleg már kicsit unalmas, hogy mindenhol hagyi van szervezve – lássuk is a metát:

Szabálylap (7)

3 Semleges csatamező
2 Lassan járj!
1 Életenergia
1 Korlátozás

Követő (13)

2 Harangmester
1 Molluszk, az ócskás
1 Teremtő rakshallion
1 Terik-von kincstárnok
1 A Semmi mestere (epikus)
1 A teknősök öregapja
1 Melák, az óriás
1 Valsirah, a tündöklő
1 Együgyü
1 Legendás pegazus
1 Rhatt követője
1 Legfőbb káoszmester

Egyéb (9)

3 A legfőbb követő (2 gólem, 1 avatár)
1 Harangmester + Életenergia
1 Átkozott követő + Lassan járj! (vérfarkas)
1 Harangmester + Tábori adó
1 Az alvilág ura + 3 Bűvös erdő
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Antimágikus rakshallion + Manaáramlás

Elkezdödőtt a játék

Látható, hogy eléggé változatos mezőny gyűlt össze. Egyedül az 57 lapos, sárgára és tüzes-villámos szinergiákra építő good stuff Semleges csatamezőt (3), az ez ellen jó esélyekkel induló Harangmestert (2+1), valamint kis meglepetésre a Lassan járjat (4) és a Legfőbb követőt (3) választották egynél többen. A diverzitást viszont ez sem rombolta, mivel míg a csatamezők és a Harangmesterek igen nagyon hasonlóságot mutattak, addig a drágító szabálylapot 4 különböző (vérfarkas, óriás, blokkoló, tempó) verzióban játszották az emberek és a sok követős felállások is mind jelentős különbséget mutattak.

A döntő: Makó Gergely vs Szkupien Bence

A döntőben végül 2 Harangmesterrel felálló pakli csaphatott össze a végső győzelemért. Makó Gergely sheranra és eleniosra építő paklija az utosló körig veretlenül menetelt, míg Szkupien Bence Életenergiával és Mindent a hatalomérttal megtámogatott deckjével a győzelmek mellett egy döntetlent is begyűjtőtt. Ez azt jelentette, hogy ha Bence kikap a döntőben, akkor erőteljesen visszaesik az élmezőnyből, de szerencséjére viszonylag könnyedén vette a regnáló nemzeti bajnokunk által nyújtott utolsó akadályt. Mivel a második asztalon Csető Zsolt blokkolós Lassan járja szintén győzelmet aratott Dárday Gergely gyógyítós paklija felett, így ő is 4 győzelemmel és 1 döntetlennel várta az eredményhirdetést. Lássuk, hogy alakult a bucholzok harca:

1. Szkupien Bence (13)Harangmester + Életenergia

2. Csető Zsolt (13) Lassan járj!

3. Makó Gergely (12) – Harangmester

4. Hegedüs Márk (12) – A legfőbb követő (gólem)

5. András Bence (12) – Semleges csatamező

Ezzel Bence veretlenül ugyan, de nem 100%-osan – a bucholznak köszönhetően – húzta be az első Eldüen által szervezett versenyt, a Mindent a hatalomértra építő Harangmesteres paklijával. A dobogóra még a szintén azonos pontszámot gyűjtő Csető Zsolt és a döntőben elbukó Makó Gergely fértek fel. A legjobb amatőr Hegedüs Márk lett, 5 követős gólem paklijával a negyedik helyett csípte meg.

A jövőben a helyszín – mivel igen igényes és megfelelő körülmények voltak – természetesen marad a Hotel Memories szálloda, viszont a terem sajnos csak déltől áll rendelkezésünkre, így megpróbáljuk a nevezést gyorsabban lebonyolítani és akkor picit hamarabb is kezdhetünk, mint 12:30. Továbbá elnézést kérünk attól a néhány érintettől, aki részese volt a kaja szünetet övező kis afférnak. A jövőben átgondoljuk ezt a részét a versenynek alaposabban. Természetesen szívesen veszünk minden pozitív és negatív visszajelzést, illetve ötleteket, hogy a jövőben még jobb versenyeket tarthassunk számotokra.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek az első versenyünkre, legközelebb várhatóan október 11-én – szintén vasárnap – várunk mindenkit, a formátum pedig a Nemzeti Bajnokság második napi formátuma, egyszínű egylapos lesz.