Hogyan készül egy Lipták kép?

Sziasztok srácok!

Elég sokan kérdeztétek tőlem hogyan készül a Hatalom Kártyáiba egy Lipták festmény, és több embernek is megígértem hogy megpróbálom majd megmutatni. Nemrég jutottam el odáig, hogy beszereztem egy Logitech 920-as kamerát és igyekeztem megörökíteni a folyamatot. Régebben  teljes egészében papíron készítettem mindent (2000-ig bezárólag) akvarell vászonra folyékony akrillal, ám ahogy lett egy normális gépem azonnal beszereztem egy Photoshop-ot és azóta csak a skiccelés megy papíron, minden más digitális.

Az az ornamentikus (helyenként keltás, helyenként szecessziós esetleg gótikus vagy barokkos) díszítő elemekben gazdag, elvont, szimbólikus stílus amit imádok – elég sok képemen visszaköszön. Ilyesmi lett a Homokdűnék kiegészító doboza is, meg a hozzá készült „Tuathen Fétise” címú illusztráció is.

.

Ez utóbbihoz a leírás amit kaptam a következő volt:

„Tuathen fétise: Leah tárgy. Sivatagos, egyiptomos, élőholtas motívumokkal”.

Nagyon örültem neki, mert annak idején Leah avatárját is imádtam rajzolni, és őszintén szólva ez a téma a kedvenceim egyike. Referenciakép a témához nem nagyon kellett, a szokásos kacskaringós vonalaimmal dolgoztam, először HB-s rotring ceruzával az alapokat, majd 3B-sel a formákat, végül Copic markerfilccel az árnyalatokat. Miután kész lett a skicc, beszkenneltem a CANON LIDE scanneremmel, és Photoshopban kiszíneztem az egészet (Wacom Intuos M Pro grafikai tablettel). Az egyiptomi színvilág szokásos arany-kék témáját használtam, és egy sötétebb, homogén hátteret adtam a végén neki.

Remélem élvezitek majd a timelapse videót róla, soha életemben nem készítettem még hasonlót, szóval elnézést a bénázásokért.

Lipták László