Homokdűnék bemutató by slepp #2

Nézzük is meg a második lapot, amit a tesztelő brigád egyik fríssebb, de nem legújabb tagja, Pásztor Szabolcs mutat be nekünk:

Háremrém

Ez az a lapom, amire, mint tesztelő ebből a kiegből legbüszkébb vagyok. Gyakorlatilag semmit nem változott a lapötletek közé felkerült verziójához képest. Minimálisan pontosodott a szövege (ki kellett írni, hogy „kijátszási feltétel”), de a tesztelés során nem kellett rajta gyengíteni vagy erősíteni.
Sajnos a flavorja már nem fért fel rá: „Talán mégsem olyan ronda…” – Kiéhezett tevehajcsár.  
Az illusztrációval kapcsolatban ezt a kérést fogalmaztam meg a grafikus felé: „komikusan randa, gyanúsan sápadt, kivénhedt manó kurtizán egy háremben próbál csábítóan hívogatni.” Nem tudom ebből mit kapott meg valójában, de az eredmény garantáltan felkavaró lett. 😀
És akkor, mire gondolt a költő? Egyértelmű, hogy ez a vérmanó távoli rokona (leginkább a dédnagyanyja…) ugyanúgy fehér, nettó 0 Vp-ből kirakható induló lap leginkább vámpír és manó hordába, leszedési potenciállal.

A játék elején nyilvánvalóan előrecounterként fog legjobban működni (a csábítás szabály egyik mechanikai részletére építve), míg a későbbiekben inkább lopásként lesz a segítségünkre. Ha pedig lesz elég erőforrásunk rá, akkor lategameben igazi öregasszonytempóban 2 nagykörönként betolhatjuk őrposzt torlasznak is… persze ha feltámadás után tudunk valahogy varázsolni rá még 1 bármilyen jelzőt, akkor újra kellemetlen, megoldandó előrecounterré változik, ezen a ponton látjuk majd meg az előnyeit annak, hogy ő bizony nem ejt csontot az ellenfélnek. A fent említett két paklit leszámítva bármilyen korlátozó szabálylapos felállás mellett érdemes lehet tenni vele egy próbát, de legjobban ott fog működni, ahol vagy korán tempóból tud megérkezni, vagy biztosított, hogy feltámadás után rákerüljön valamilyen jelző.

Pásztor Szabolcs

Mivel a korlátozások közbe szóltak, így nem lesz 28-án frissenbontott verseny, valamint maga a kiegészítő megjelenése is egy héttel korábbra került, ezért a korábbi tervekkel ellentétben jövő héten hétfőtől csütörtökig minden nap olvashattok majd egy-egy lapbemutatót valamelyik tesztelőtől. Jövő hét pénteken pedig már mindenki a saját kezében is megcsodálhatja az új lapokat. Hétfőn tehát Ács Domonkos fog röviden értekezni egyik kedvenc lapjáról, ami egy kicsit lesajnáltabb koncepciót hivatott erősíteni majd, de még a hétvégén is számíthattok valami kis extra szivárgásra az Eldüen hasábjain.