Homokdűnék bemutató by slepp #6

Holnap hivatalosan is megjelenik a Homokdűnék, így a végéhez ért a mi kis lapbemutató sorozatunk is, utolsóként én hoztam el nektek az egyik kedvenc lapomat a kiegészítőből, lássuk is:

Apró segítség

Egy kvázi színtelen lap, ami kijátszva gyógyít és cantrip. Ez alapvetően nem hangzik rosszul sosem, főleg ha még tud is mellé valamit csinálni. Nos, az Apró segítség kijátszva ugyan csak ennyit csinál, de neki nem is ez a fő funkciója. A lap igazi ereje az eldobós képességében van, hiszen a saját körünkben elhajítva egy apró kis segítséget nyújt számunkra egy tóken formájában. De vajon tényleg apró ez a dolog? Elég sok pakli van, ami így vagy úgy, de épít valamilyen tókenre, ez által pedig egy elég univerzális lapról van szó. Ha csak néhány mainstream dologra gondolunk, mint Az alvilág ura (Dobótőr) vagy a Molluszk (Chara-din fattya), akkor is látjuk, hogy lesz helye a lapnak, de ennél sokkal több van benne. Beférhet akár villámos paklikba is (Elektrogömb), vagy amennyiben valaki építményes paklit próbálgat az ingyen Szellemszolga is igen jól jöhet, de igazából csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mennyi helyre férhet be ez a nem gyakori kártya.

Személy szerint Sheran követős (Fekete özvegy) felállásban és gólem pakliban (Gólem szilánk) is kipróbáltam, de több járjas pakliban is helyet kapott a tesztelés során, mint Rox vagy Melák. Ugye, ha valamilyen lőhető követővel (mondjuk az előbb említett kettővel) játszunk is jó szolgálatot tehet, mert egy esetleges törés után, egy Moa torpedó könnyedén befejezheti a meccset. Ha meg a játék későbbi szakaszában jön fel, akkor még mindig el lehet húzni egy jó bármire.
Érdekesség még a laphoz, hogy nagyon sokáig ritkaként szerepelt a listán, de abban a verziójában bármikor el lehetett hajítani nem csak saját körben. Úgy eléggé jó volt a gólem paklival az ellenfél első körében kikérni egy szilánkot, vagy óriásokkal a levett követőt egy torpedóval megbüntetni már az ellenfél első cselekvése után, de Molluszkkal is kellemes 2 Chara-din fattyal indítani az elő körünket némi extra mana társaságában. Mondjuk ez utóbbit már simán a Csattogó krabber kikérésével is elérhettük, ha akartuk.

Ennyi lett volna a cikksorozatunk, ha elnyerte tetszéseteket, akkor a legközelebbi kiegészítő alkalmával is csinálunk majd valami hasonlót. Addig is pedig mindenkinek jó bontogatást az új kiegészítőhöz és remélhetőleg hamarosan a versenyasztalokon is próbálgathatjuk majd az új lapokat!