Versenybeszámoló: Pesti házi verseny (2021.03.20.)

Sajnos még mindig tartanak a koronavírus okozta korlátozások, így a kártyás közösségnek továbbra is mellőznie kell a nagyobb versenyeneken való részvételt.

Néhányunknak viszont lehetősége nyílt, hogy így március végén, részt vegyünk egy korlátozott létszámú, 10 fős versenyen Vogel Patrik szervezésében. A helyszín biztosítva volt, csak az embereket kellett összeszedni, akiknek nagyrésze természetesen Patrikhoz közelebb álló személyekből került ki, míg a maradék helyek a Facebookos HKK-s csoportban lett meghírdetve. Ezek a helyek borzasztó gyorsan elkeltek, a kiírás után perceken belül meg is voltuk – látszik, hogy sokan ki vannak éhezve már egy kis kártyázásra, így kapva kaptak a lehetőségen.

Maga a verseny minimális csúszással, 11:15 körül vette kezdetét. Részletesen elemezni a metát nem nagyon van értelme ekkora létszámnál, így ezt nem is teszem meg. Összeségébe mindenki vagy valami kis kedvenc pakliját hozta vagy valami újdonsággal kísérletezett és emiatt (meg persze a létszám miatt) lentebb elérhetővé tesszük mindegyik pakli listát (amint mindenki elküldte, pótolva lesznek).
A díjazás igen kedvezően alakult, hiszen 10 emberre kiosztottunk 20 Homokdűnék kiegészítőt, fél tucat zént és a Beholder jóvoltából egy ultra ritka lapot is kapott a győztes. A legjobb amatőr (mivel a társaság fele az volt) részére a díjazásba raktunk még egy Gárdakapitány nevű promo lapot is pluszba.

Nézzük, hogy alakult végül a 4 forduló (igen, 3 is elég lett volna, de itt most a játék volt a lényeg) :

1. Bögös DánielTharr követője + Lassan járj!
2. Bärnkopf Bálint Hegymélyi keltető
3. Hegedűs MárkA legfőbb követő (gólem)
4. Vogel PatrikZu’lit familiárisa
5. Horváth DávidAlanori lápvidék
6. Sallai Gábor – Malrok, a tomboló
7. Szkupien BenceHarangmester + Életenergia
8. Szkupien ZoltánMalrok, a tomboló
9. Brandt GergelyHarangmester + Egérút
10. Kalotay Bálint – Kreátor követői (ork/varkaudar pakli)

A többség azért igyekezett Homokdűnés lapokat is próbálgatni, illetve 3-an új követőre illetve szabálylapra is építettek. Lehetséges, hogy lesz még hasonló kis házi verseny, ebben az esetben természetesen majd arról is érkezni fog egy gyors beszámoló.