Résföld bemutató by slepp #4

Tegnapi nappal Simon Ricsi mutatta be a kontroll lények következő generációjának egy igen pofás darabját. És habár a mai nappal a végére ér a Résföldes tesztelői lapbemutató sorozat, most még Szabó Andrástól olvashattok egy lapbemutatót egyik kedvenc építményéről.

separator-1

A következő időszaknak az épületek kedvelői örülni fognak. Az év végi kiegészítőben szép számmal jelennek meg, júliusban pedig egy Zént is fognak kapni, néhány pedig előfutárként már most megjelenik.
Ezek egyike a Fogadó, ami egy régi kedvenc lapom. Ami a rotáció során egyértelmű célunk volt, hogy visszahozzuk a hagyományos építő-költséget a játékban. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesznek tisztán zanszilánk költségű építmények, de azért igyekszünk ezek arányát fokozatosan csökkenteni.
Maga a lap egyébként nem egy klasszikus épületpaklis lap, sőt, igazából nehéz is egy paklit megnevezni, hogy ez ide való. Az első képessége nyilván lényes paklikba való. Már a régi Fogadó is hatékonyan együttműködött Rundhallal, ez most újra előhozható, a kombinációjukban komoly kereső potenciál van, de akár Fantalassal is vicces tud lenni a lap.

A jelzőleszedés kombópaklikba is hasznos, de élet és izomjelzők ellen is. A harmadik képessége pedig egyszersmind egy side funkció, meg egy erőforrás is, sőt, néha dilemmát is fog jelenteni, hogy inkább semmizzünk az ellenféltől vagy mondjuk a saját – adott pillanatban kisebb – gyűjtőnkből semmizve izmozzunk.
Én a tesztelésen egy Mindentudós paklit építettem, amibe a Rundhal-vonal mellett más aktiválós-passziválós lapokat tettem be (Kürt, Surusha bogár, Nagyobb ködszilánk, ÚSZK), valamint egy szintén Zénben megjelenő, ezekkel a lapokkal kombózó felújítás. És azt kell hogy mondjam, kifejezetten élveztem a vele való játékot. Kíváncsi vagyok, hogy az élelmes játékosok mennyire fogják felfedezni ezt a régi klasszikust. Szerintem van benne potenciál.

separator-1

Ezennel le is zárult ez a kis hétvégi bemutatósorozat, most már tényleg csak nagyon keveset kell aludni a legújabb kiegészítő megjelenéséig.
Ne feledjétek, hogy jövő szombaton, a Beholder Találkozó keretein belül megrendezésre kerül a Résföld frissenbontott bemutató versenye! Ott találkozunk!