Versenybeszámoló: NemFehérvár (2022.06.12.)

Aki követi valamennyire a versenykiírásokat vagy a Facebook-os csoportokat, az valószínűleg tudja, hogy a vasárnapra tervezett székesfehérvári móka sajnos nem jött össze, mivel nem tudtunk a szokásos helyre menni a tervezett időpontban. Szerencsére viszont a versenynap nem maradt el, hiszen a Phantom Games az utolsó pillanatban is rugalmas volt és így tudtuk náluk rendezni a mérkőzéseket. Ezúton is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! 🙂
Na, de térjünk is rá a lényegre. A napot egy Tiltott mágiával indítottuk, ami a legutóbbi Eldüenes verseny kibővített tiltó listájával zajlott. Erre végül 21 ember jött el és az alábbi koncepciókkal próbálkoztak:

Követő (14):
2 A roxati céhtanács főtitkára
2 Ulkor, a jégisten
1 Xenó ősplazma
1 A Semmi mestere
1 G’wynn, a gondoskodó
1 A torzak hercege
1 Az első vámpír
1 Teremtő rakshallion
1 Kragoru familiárisa
1 Főparancsnok
1 Együgyü
1 A Mennyek úrnője

Szabálylap (4):
2 Zarknod bilincse
1 Zarknod börtönében
1 Semleges csatamező

Egyéb (3):
1 Rakshallion főmágus + 2 Bűvös erdő
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Legendák völgye + Hegymélyi keltető

roxaticehtanacsfotitkara

A mezőny eléggé követő központú volt, hiszen a versenyzők kétharmada ilyen narancslapot választott társául. Ennek ellenére elmondható, hogy egészen sokszínű meta alakilt ki a versenyen, csupán Ulkort, Zarknod bilincsét és a legújabb narancslapot a Roxati céhtanács főtitkárát válaszották egynél többen. Alapvetően elé kontrollos környezet volt, de azért megfordult néhány gyűjtőgenerálásra játszó pakli, valamint az óriások és a kragorus lények egy kis tempósabb színfoltot is hoztak az asztalokra.

IMG_20220612_152241

A létszámból adódóan 5 fordulót tartottunk, aminek a végén a 10 pontos Simon Richárd Xenó ősplazmával felálló xenomorfos paklija mérkőzőtt meg a szintén hasonlóan álló Mészáros Gáborral, aki céhes követővel felálló kontroll paklival verekedte el idáig magát. Viszont végül nem hozott túl sok izgalmat ez a döntő, ugyanis Ricsi az első két meccsen 2-2 alkalommal is Zytannal űrítette Gábor teljes kezét. A dobogóra még Várnai Péter állhatott fel kedvenc A Semmi mestere paklijával, illetve az alsó fokra Horváth Zsolt ért oda burástyákkal.

1. Simon Richárd (13)Xenó ősplazma
2. Várnai Péter (12)A Semmi mestere
3. Horváth Zsolt (12) G’wynn, a gondoskodó

4. Gulyás Róbert (10)Zarknod bilincse
5. Mészáros Gábor (10)A roxati céhtanács főtitkára
6. Makó Gergely (10)Ulkor jégisten

A délutáni versenyre némileg megcsappant a létszám, csupán 14-en maradtak a Hatalom korlátozásos mókára. Ugye itt tiltott volt minden kövtő és szabálylap, így narancsmetát nem lehet írni, de a formátum jellegéből adódóan talán nem meglepő, ha azt írom, hogy a pörgősebb, tempósabb paklik voltak a jellemzőbbek. A Szomjazó féreg szintű lapoknak hála főleg a tárgyas-zanszilánkos passziánsz vonal volt előtérben, de próbálkotak tüzes és teknősös koncepcióval is. Meg persze azért voltak jelen kontrollosabb paklik is, amik szirénekre, gyógyulásra illetve Főapátra építettek. A versenyt pont egy ilyen nyerte meg, hiszen Várnai Péter sokat forgatott gyógyulós Főapátos paklijával végzett az élen.

1. Várnai Péter (10)
2. András Bence (9)pakli
3. Bärnkopf Bálint (9)pakli

Gratuláció mindenkinek, köszönönjük, hogy eljötettek, remélem élveztétek a versenyt, találkozunk a hétvégén, a Résföld debütáló versenyén!