Versenybeszámoló: Eldüen (2022.07.03.)

Múlt hétvégén lezajlott a legutóbbi Eldüenes verseny, melynek ezúttal is a váci Remetebarlang adott otthont. Sok évig a Nemzeti Bajnokságok második napi formátuma egylapos verseny volt, melyet ezúttal is megszavazott a nagyérdemű, így ennek megfelelő eseményt tartottunk. Persze a legutóbbi alkalom óta megjelent egy teljesen új laptípus is a HKK-ban, így könnyen lehet, hogy a jövőben finomítani kell a formátumot, de egyelőre a régi tiltólistával vágtunk neki. Az alábbi koncepciókat építette meg az a 22 játékos, akik kedvet éreztek ezen a meleg vasárnapon egy kis kártyázáshoz:

Követő (10):
4 A roxati céhtanács főtitkára
2 A Semmi mestere
1 Terrgath
1 Rox, a csontok ura
1 Teremtő rakshallion
1 Sárkány úrnő

Szabálylap (9):
4 Hegymélyi keltető
2 Semleges csatamező
2 Korlátozás
1 Zarknod bilincse

Egyéb (3):
1 Tharr követője + Lassan járj!
1 Főparancsnok + Ősi rúna
1 Legendás pegazus + Gyengeség

Viszonylag jól eloszlott a mezőny a követők és a szabálylapok között, de volt kiemelkedő narancslap. Az egyik az elsőre kissé meglepő Hegymélyi keltető, amit négyen is harcba hívtak a nap folyamán. Azért írtam, hogy elsőre, mert ha belegondolunk a formátum sajátosságából eredően valószínűleg sokkal több varázslat meg egy két drágább aktív lap lesz a paklikban, mint egy hagyományos környezetben, így a keltető valószínűleg effektívebben tud drágítani, mint mondjuk egy Lassan járj!, ami ellen sokkal könnyebb készülni exploitokkal.

A másik népszerű választás a legújabb követő, A roxati céhtanács főtitkára, volt, amely a céhekkel hívatott együtt működni. Megmondom őszintén én több ilyen követőre számítottam, hiszen a sárga-fekete-fehér céh felállással minden szituációt képes lekezelni csupán egymagában és ha nem Átkozott követő/Semleges csatamező az ellenfél akkor a céheink fixen aktívak lesznek az egész játék során. És akkor a pakliban lévő lapok még nem is csináltak semmit.
Érdekesség amúgy, hogy céheket egyetlen ember kivételével mindenki használta, így elég komoly népszerűségnek örvendtek, ami nem csoda, hiszen szinte semmi hátrány nem származik a használatukból, cserébe viszont meccseket dönthetnek el. Mellettük persze iszonyúan népszerűek voltak a színtelen lapok is, mint T.Vlagyimir vagy Vlagyimir ítélete. Lehet a közel jövőben felül kéne vizsgálni kicsit a tiltólistát a céhek/főtitkár illetve a színtelen lapok kapcsán. Tavaly sem véletlenül voltak ezek a lapok tiltva a hasonló formátumról.

Na, de a sok rizsa után térjünk ki a lényegre. 22 játékosra 5 fordulót tartottunk, melynek az utolsó körében András Bence és Kurunczi Dávid mérkőztek meg. Bence a már taglalt főtitkáros paklit választotta, míg Dávid pont egy ellenpaklit hozott Terrgath-tal, számítva a sok céhes követőre. Ennek a követőnek talán az 5 lapos kontroll az, ami alapból fejtörést képes okozni, de ha mellé a Terrgath még beéget 2 manát is, akkor nagyon nagy hátrányba kerül. Dávid számítása bejött, így győzedelmeskedett, míg Bencének be kellet térnie a második helyezéssel. A dobogó legalsó fokára Makó Gergely állhatott fel, aki hordásabb felfogású Rox, a csontok ura követőjével ért oda 3 győzelemel és 2 döntetennel (tehát tulajdonképpen veretlenül).

1. Kurunczi Dávid (13)Terrgath
2. András Bence (12)A roxati céhtanács főtitkára
3. Makó Gergely (11)Rox, a csontok ura
4. Mészáros Gábor (10) A roxati céhtanács főtitkára
5. Buzás Norbert (10)Hegymélyi keltető

Legközelebb is várunk mindenkit szeretettel az Eldüen versenyén, augusztus 21.-én. Eredetileg Tiltott mágiát írtam ki, de mivel a Nemzeti formátuma egylapos lett, ezért valószínűleg erre fog majd változni.
Mindenesetere gratulálunk mindenkinek, legközelebb találkozunk!