Versenybeszámoló: Phantom Games (2022.07.09.)

A hétvégén lezajlott a Résföld megjelenése utáni első nagyobb hagyományos verseny a Phantom Games szervezésében, melyre 28 lelkes játékos jött el próbálgatni a HKK legújabb kártyáit. Ezekben a narancslapokban látták az erőt az indulók:

Követő (10):
3 A roxati céhtanács főtitkára
1 Terrgath
1 Xenó ősplazma
1 Rox, a csontok ura
1 Edralian
1 Daxx
1 Kreátor követői (Főparancsnok + A hét törzs főnöke)
1 Antimágikus rakshallion

Szabálylap (11):
3 Sokszínűség
2 Zarknod bilincse
2 Semleges csatamező
1 Alanori lápvidék (4 darab)
1 Ősi rúna
1 Korlátozás
1 Életenergia

Egyéb (7):
2 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Tharr követője + Lassan járj!
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Antimágikus rakshallion + A bőgés zavara
1 Tharr követője + Ősi rúna
1 Antimágikus rakshallion + Változó környezet

A csatamező népszerűsée (ahogy az elmúlt pár versenyen is megfigyelhető volt) alább hagyott, ám ezzel szemben az ellenpaklijai egészen szép népszerűségnke örvendenek. Sokszínűséget és céhes követőt is 3-3 ember vállalt be erre az alkalomra. Természetesen ezek a lapok nem csak mező ellen jók, hanem sok minden más ellen is. Szintén három ember választotta a gyűjtőgenerálós Buckaquwargos koncepciót, ami nem nagy csoda, hiszen egy egész minikiegészítőt kapott erősítésként nem olyan régen.
Igaz Lassan járjas! paklikat 4-en is próbálgattak, viszont ezúttal ezekből egyik sem ért oda a mezőny első felébe, míg a fenti 3 koncepció szépen feltöltötte a top helyezéseket. Egyedül a dobogó felső fokát nem sikerült egyiknek sem megcsípnie, hiszen ide egy újból felfedezett követővel, Terrgath-al, állhatott fel Györki Dávid. Ezt a Végzetúras hordaparancsnokot annak idején szeretettel használták Edralianok, Molluszkok, Raia követők és egyéb finomságok ellen, de már hosszú évek óta nem nagyon tűnt fel. Reneszánszát (hiszen már a múltkori egylaposon is elővette valaki és nyertek vele) a céhes követő erejének köszönheti, hiszen Terrgath roppant hatékony ellenszere a legújabb hordaparancsnoknak. Lapelőnye van vele szemben és az első két céh aktiválást megfogja, amivel tempót is nyer. Ennél több nem is kell ellene. Persze ez nem lenne elég a sikerhez, de a többi ellenfél ellen meg egy stabil 5 lapos kontrollt tud felmutatni, ami mindig is jól teljesített a HKK-ban.
Ez lett tehát a végső eredmény:

1. Györki Dávid (13)Terrgath
2. Varga István (12)A roxati céhtanács főtitkára
3. Kurunczi Dávid (11)Sokszínűség
4. Horváth Dávid (11)Zarknod bilincse
5. Mészáros Gábor (10)A roxati céhtanács főtitkára
6. Vincze Győző (10)Sokszínűség
7. Tóth Olivér (10)Ősi rúna
8. Vogel Patrik (10)Zarknod bilincse

Gratula mindenkinek, a Phantom Games legközelebb 23.-án vár mindenkit egy kis egylapos mókával!
Addig is ne feledjétek, hogy a mostani hétvégén pedig a váci Remetebarlang vár mindenkit az aktuális kiemelt versennyel, ahol tovább lehet próbálgatni a legújabb Résföldes lapokat