Versenybeszámoló: Vác (2022.07.16.)

Ezen a hétvégén lezajlott az esedékes kiemelt vidéki verseny, melynek ezúttal Vác adott otthon a Remetebarlang falai között. Ezen az elég meleg nyári napon végül 57 játékos jelent meg, hogy kártyázással töltse el ezt a szombatot. A meta a következőképpen alakult:

Követő (20):
5 A roxati céhtanács főtitkára
3 Terrgath
2 A Semmi mestere
2 Asz-phalt, a megbízható
2 A Mennyek úrnője
2 Malrok, a tomboló
1 Legfőbb káoszmester
1 Jövendőmondó
1 A mindentudó
1 Nikolausz

Szabálylap (26):
6 Sokszínűség
5 Zarknod bilincse
4 Semleges csatamező
3 Villámháború
2 Korlátozás
1 Ősi bölcsesség
1 Életenergia
1 Válogatás
1 Ősi rúna
1 Alanori lápvidék (4db)
1 Zarknod börtönében

Egyéb (10):
4 Harangmester + Tábori adó
1 Harangmester + Egérút
1 Harangmester + A fókusz meglelése
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Őrült Enkala, az animátor + Válogatás
1 Tharr követője + Lassan járj!

A mezőnyre tekintve látható, hogy jelenleg továbbra is a céhes követő, a Sokszínűség és a gyűjtőgeneráló Zarknod bilincse a legnépszerűbb választás, de ezúttal megjelent néhány Semleges csatamező, Villámháború és Terrgath is. Ami talán a legérdekesebb, hogy 4-en is letették a voksukat egy picit régebbi koncepció, a Harangmesterr + Tábori adó, mellett. Könnyen lehet, hogy ezt az okozta, hogy a csatamezők némileg visszább szorultak és előtérbe kerültek az 5 lapos kontrollok meg céhes témák, amik ellen elég jó ellenszer, ha nincsen varázspont beleszólni az ellenfél körébe. Ráadásul ezek a paklik tele vannak nehezen megoldható lapokkal és reakcióvédett lapokkal.

IMG_20220716_171345

Hasonló elmondható a Korlátozásról is, ami szintén elég jó 5 lapos paklik ellen (és persze csatamező ellen is) és az egyik ilyen el is jutott a verseny döntőjéig Csík János vezényletével. A hatodik kör első asztalán viszont a kitűnő formában lévő Kurunczi Dávid Sokszínűségével találkozott, amin már nem tudta átverekedni magát. A dobogóra még két 5 győzelmes játékos, Szabó András Villámháborúval és András Bence A Semmi mestere kontrollal, állhatott fel.

1. Kurunczi Dávid (16)Sokszínűség
2. Szabó András (15)Villámháború
3. András Bence (15)A Semmi mestere
4. Csík János (13)Korlátozás
5. Molnár Ferenc (13)Harangmester + Tábori adó

6. Vaczó András (13)Ősi bölcsesség
7. Kalugyer Roland (13)A Semmi mestere
8. Szujó Botond (13)Terrgath
9. Horváth Dávid (12)Harangmester + Tábori adó
10. Simon Richárd (12)Sokszínűség

Plusz információ a verseny kapcsán, hogy ez a megmérettetés volt az első állomása egy egészen év végéig tartó Beszűkült látókör versenysorozatnak, melyet a Remetebarlang szervez. Ezáltal a következő hónapokban mindig egyre jobban csökkeni fog a használható lapok készlete (minden alkalommal az első 2 helyezett paklijában lévő lapok tiltódnak) a váci versenyeken. Ilyen szempontból külön örvendetes dolog, hogy már az első alkalommal egy Sokszínűség nyert, hiszen így tetemes mennyiségű lap esik ki a következő fordulóra. Itt meg is tekinthetitek (színenkénti felbontásban illetve ábécé sorrendben is), hogy pontosan milyen lapok estek ki a következő fordulóra.

Gratulálok mindenkinek, augusztusban is vár Titeket a váci Remetebarlang a következő derbire. Azt se feledjétek, hogy jövő héten a havi Beholderes verseny helyett egy pesti kiemelt verseny lesz tartva, utána héten pedig Szabó András szervezésében egy 3 napos Nemzeti bajnokságra készülő sorozat, a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó, kerül megrendezésre Pécs városában.