Versenybeszámoló: Barcraft (2022.07.24.)

Idén elmaradt a júliusi Beholderes nagy verseny, viszont a kiadó lehetőséget biztosított egy kiemelt pesti versenyre, amely múlt vasárnap megrendezésre is került a Barcraft Nyugatiban. Ez a verseny minden tekintetben kiadói versenynek minősült, tehát ez alapján lehetett Hatalom Szövetsége pontokat és Nemzeti Bajnokság kvalifikációkat is szerezni. Ehhez mérten a kiadó extra támogatást is biztosított foilos ultra ritkák és Résföld csomagok formájában, valamint az Alanor jóvoltából egy további display kártya került a díjalapba.

Profi kategória

A verseny három különböző kategóriában volt megtartva és végül 31 profi, 22 amatőr és 10 kezdő töltötte ezt a forró vasárnapot egy kis kártyázással. Egyszerű új nemzedékes hagyományos megmérettettés volt, a profiknál az alábbi narancslapok voltak megfigyelhetőek:

Követő (18):
6 A Semmi mestere
3 A roxati céhtanács főtitkára
1 Zuon, az ajándékozó
1 A torzak hercege
1 Motyogó kultivátor
1 A Mennyek úrnője
1 Sötét manifesztáció
1 Tarrgeth
1 Legfőbb káoszmester
1 Malrok, a tomboló
1 Xenó ősplazma

Szabálylap (9):
3 Sokszínűség
3 Zarknod bilincse
1 Villámháború
1 Korlátozás
1 Életenergia

Egyéb (4):
1 Harangmester + Tábori adó
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Tharr követője + Lassan járj!
1 Rox, a csontok ura + Lassan járj!

A népszerű koncepciók közül a Sokszínűséget, a céhes paklit és a gyűjtőgenerálós bilincset többen is bevetették ezúttal is, ám a nem túl régen még csúcsragadózónak számító Semleges csatamező teljesen távol maradt a versenytől. Ezzel párhuzamosan pedig úgy néz ki, hogy egy újabb követő érett be, hiszen az A Semmi mestere epikus verzióját 6 ember is társául választotta, magasan kilógva a mezőnyből.
Nem csoda tehát, hogy a nap több mirror meccset is hozott és gyakori látvány volt, ha valakinek elfogyott a paklija.

IMG_20220724_161011

Ahogy az sem volt nagy kérdés, hogy egyiköjüknek sikerülhet eljutni a verseny döntőjéig. Ezúttal ez Kalugyer Rolandnak sikerült, aki egyedüli 4 győzelmesként várta az utolsó kört, a döntőt, ahol Kurunczi Dávid Sokszínűsége várt rá. Roland végül győzedelmeskedett, így 100%-os teljesítménnyel abszolválta a napot és megérdemelten jutott ki ezzel az idei Nemzeti Bajnokságra is. A második helyen végül egy nagyon hasonló paklival Dönczi Krisztián végzett, szintén veretlenül, de némi szépség hibával teljesítve a napot. A dobogó legalsó fokára Simon Richárd diffeomorfálta magát oda drakolder epikussal.

1. Kalugyer Roland (15)A Semmi mestere
2. Dönczi Krisztián (13)A Semmi mestere
3. Simon Richárd (12) Zuon, az ajándékozó
4. Kurunczi Dávid (10) Sokszínűség
5. Molnár Ferenc (10)Harangmester + Tábori adó
6. Dönczi Eszter (10)Sárkány úrnő + Lassan járj!
7. Ádám Levente (10)A torzak hercege

semmimestere

Amatőr kategória

A profiknál láthattuk, hogy igencsak követő központú volt a meta, az amatőrőknél viszont jóval kiegyensúlyozottabban alakultak a dolgok. A népszerű koncepiók náluk is megjelentek és még a csatamező sem maradt ki a buliból. Ők ezekben látták az erőt:

Követő (7):
2 Terrgath
1 A Mennyek úrnője
1 Az együgyü
1 A roxati céhtanács főtitkára
1 Törpe-gnóm Glion
1 Kreátor követői (Főparancsnok + Sárkány úrnő)

Szabálylap (11):
2 Zarknod bilincse
2 Sokszínűség
2 Semleges csatamező
2 Életenergia
1 Villámháború
1 Ősi bölcsesség
1 Korlátozás

Egyéb (3):
1 Manafamiliáris + Lassan járj!
1 Főparancsnok + Villámháború
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!

Az 5 fordulós verseny döntőjében végül Fehér Márton és Szilágyi Csaba csaptak össze. Előbbi a mostanában nem túl népszerű Korlátozás szabálylapot használta, míg Csaba az újból felfedezett Terrgath kontrollt forgatta. Végül a papírformának mondható eredmény született, hiszen a korlátozó szabálylap győzelmet aratott az 5 lapos kontroll felett. Ezzel Marci nyerte az amatőrök kategóriáját, míg Csabának a dobogó harmadik fokával kellett beérnie, viszont neki sincs oka a szomorkodásra, hiszen mindketten ezzel a versennyel kvalifikálták magukat az októberi bajnokságra, amihez külön gratuláció jár. Kettejük közé végül Gulyás Róbert ért oda gyűjtőgenerálós Zarknod bilincse paklijával.

1. Fehér Márton (13)Korlátozás
2. Gulyás Róbert (11)Zarknod bilincse
3. Szilágyi Csaba (10)Terrgath
4. Novák Balázs János (10)Ősi bölcsesség
5. Berczi Balázs (10)A Mennyek úrnője

korlatozas

Kezdő kategória

A kezdőknél egy családiasabb hangulatú 10 fős csatározás zajlott le, így náluk 4 forduló is elég volt a végső eredményhez. Itt végül Magyar Attila szerezte meg a győzelmet egyedi felfogású Dobótőrös paklijával. Ő egyúttal megszerezte az első profi pontját is, így mostantól az amatőrök között folytathattja a versenyzést. A második helyen Szádvári László végzett A hét törzs főnökével, a harmadikon pedig Kovács Gergő Toborzóval felálló keltetős paklijával.

1. Magyar Attila (12)Az alvilág ura + Tábori adó
2. Szádvári László (9)A hét törzs főnöke
3. Kovács Gergő (7)Toborzó + Hegymélyi keltető

IMG_20220724_145551

Reméljük mindenki jól érezte magát és elégedett volt a helyszínnel, a szervezéssel és a díjazással, gratulálunk mindenkinek, aki jól tlejesített és külön gratuláció azoknak, akik most szerezték meg a beülőjüket az októberben megrendezésre kerülő HKK Nemzeti Bajnokságra.
Augusztus 13.-án már a szokásos helyen, a Wekerle Boccia klubban, lesz kiadói verseny hagyományos új nemzedék formátumban, szeptember 10.-én pedig ismételten vár majd mindenkit a BarCraft egy kis draft versenyre.