Versenybeszámoló: PhantomGames (2022.07.23.)

Múlt hétvégén nem csak kiemelt verseny volt Pesten, de szombaton a PhantomGames is tartott egy megmérettettést, ahol egylapos formátumon csaphattak össze a játékosok. Ugyan A roxati céhtanács főtitkára tiltott volt, a céhek itt még labdába rúghattak. Végül 18 versenyző indult el, az alábbi paklikkal:

Követő (8):
4 A Semmi mestere
1 Nikolausz
1 Tarrgeth
1 Kragoru familiárisa
1 Manafamiliáris

Szabálylap (5):
1 Semleges csatamező
1 Hegymélyi keltető
1 Zarknod bilincse
1 Korlátozás
1 Zarknod börtönében

Egyéb (5):
3 Rox, a csontok ura + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Főparancsnok + Tábori adó

Alapvetően az A Semmi mestere egy eléggé jó választás erre a formátumra a nekronos lapok és a beépített semmizés miatt, így nem is meglepő, hogy ez volt a legnépszerűbb koncepció. Talán meglepőbb a 3 darab csontváz pakli, amik a követő mellé Lassan járjat is választottak. Persze ehhez a koncepcióhoz is rengeteg jó lap érkezett az elmúlt időkben, most valahogy mégsem tudott egyik sem odaérni a mezőny első felébe. Nem úgy, mint az előtte boncolgatott népszerű követő, hiszen a döntő végül egy mirror meccset hozott, ahol Kurunczi Dávid és Simon Richárd csaptak össze egy epikus mérkőzésen, ahol mindketten a nekronos követőt használták. Végül az első meccset sem tudták befejezni és az idő lejártára mindkettejük paklija elfogyott már. A végén Dávid állt jobban, hiszen egy Varázsrépája még az asztalon volt, így néhány kör alatt le tudta volna ütni ellenfele életpontját. Az idő viszont lejárt, így a meccs döntetlen lett. Szerencséjére Dávid győzelmét nem veszélyeztette ez sem, hiszen Ricsinek már volt egy döntetlen mérkőzése korábbról.
A végső sorrend így alakult:

1. Kurunczi Dávid (10)A Semmi mestere
2. Horváth Zsolt (9)Semleges csatamező
3. Buzás Norbert (9)Hegymélyi keltető
4. Györki Dávid (9)Zarknod bilincse
5. Simon Richárd (8)A Semmi mestere

IMG_20220723_144810

Gratulálok mindenkinek, a Phantom Games legközelebb az amatőrőknek és kezdőknek kedveskedik egy amatőr versennyel a jövő hétvégén, míg a nagyobb közönséget majd augusztus végén várja egy kis veszélyes fajos mókára.