Versenybeszámoló: Eldüen (2022.08.21.)

A mai napon lezajlott az Eldüen nyárzáró versenyre, ahol egylapos formátumon mérhették össze a játékosok paklijukat és tudásukat. A Remetebarlang klubhelyiségében végül 27 kártyás gyűlt össze elütni ezt a vasárnapot. Az alábbi narancslapokkal próbálkoztak:

Követő (17):
7 A Semmi mestere
2 Beldian
1 Goblin totemisten
1 Valsirah, a tündöklő
1 Asz-phalt, a megbízható
1 Pontaco
1 Átkozott követő
1 Főparancsnok
1 Motyogó kultivátor
1 Kreátor követői (Főparancsnok, Leah követője)

Szabálylap (10):
2 Hegymélyi keltető
2 Zarknod bilincse
2 Semleges csatamező
2 Korlátozás
1 Hálócsapda
1 Zarknod börtönében

semmimestere

Az elmúlt időszak néhány hasonló versenye alapján nem túl meglepő, hogy az A Semmi mestere volt messze a legnépszerűbb választás, hiszen köszönhetően a beépített semmizésnek és pakliégetésnek, a hagyományos versenyen is rendkívül erős követőt 7-en is társuknak választották erre a napra. Nem is csoda, hogy a döntőben végül két ilyen pakli csapott össze Kurunczi Dávid és Dönczi Krisztián vezényletével.

Kék és barna mellett Dávid a sötétzöldre, míg Krisztián a sárgára tette le a voksát és végül utóbbinak sikerült győzedelmeskednie, így 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a napot. Dávid egy korábbi döntetlen miatt a negyedik helyre csúszott vissza, így a harmadik helyre András Bence futott be szintén A Semmi mesterével, míg a dobogó második fokára Buzás Norbert állhatott fel Hegymélyi keltetővel.
Talán még említésre méltó, hogy a legjobb amatőr Mészáros Máté lett, aki a hetedik helyen végzett és ez egy Szerepcsere ultra ritkát is jelentett neki. Ez lett tehát a végeredmény:

1. Dönczi Krisztián (15)A Semmi mestere
2. Buzás Norbert (12)Hegymélyi keltető
3. András Bence (12) A Semmi mestere
4. Kurunczi Dávid (10) A Semmi mestere
5. Gulyás Róbert (10) Zarknod bilincse
6. Gergely Ferenc (10) Kreátor követői

Köszönöm, hogy ennyien eljötettek és gratuláció a győzteseknek illetve mindenkinek, aki elégedett az eredményével. Jövő héten szombaton Székesfehérváron várok mindenkit szeretettel, ahol egy sima hagyományos verseny és délutáni levezetésnek egy pörgős kétszínű hatalom korlátozása lesz tartva. Mindkettő megmérettetés az új nemzedék korlátai között kerül megrendezésre. A pörgős versenyre az amatőröknek a nevezés ingyenes!