Roxat céhei bemutató by slepp #2

Ahogy tegnap ígértem, Jancsár János írása után, ma délután Simon Richárdtól olvashattok egy bemutatót.

separator-1

Sivító fenevad

Több mint két év telt el azóta, hogy az akkori tesztelőcsapat nagyon szoros szavazáson kitiltotta az Oz’mogroth univerzumkifordítót.
Néhányan azóta is nosztalgiával gondolunk a Gemina erdeje rejtett(?) spoilerére, mindenki SF-ére, ami talán az utolsó klasszikus „kontroll lény” volt.
A téli kiegészítőben a Sivító fenevad képében egy Ozmihoz hasonló lapot köszönthetünk, természetesen erősen szelidített formában. Először is, már csak az ellenfelünk permanenseit számolja, és ahogy egyre olcsóbb lesz, úgy lesz egyre kisebb teste is, ezáltal nem fog akkora fenyegetést jelenteni az asztalról, és megoldani is könnyebb lesz (főleg, mivel az éjfattyal ellentétben Élet képessége sincs).
Azért nem bánkódunk akkor sem, ha csak 1/1-es lényként érkezik az asztalra, mivel neki is jutott egy elég kellemes (S) képesség.
Az Elemi Erők és a 10. kiadás kirotálásával is maradnak még az Új Nemzedék készletben szép számmal 1-ért jövő erős permanensek, és persze a Roxat céheiben is vannak olcsó lapok, ezért úgy gondolom, hogy könnyen a kiegészítő egyik legerősebb lapja lehet.

separator-1

A hét utolsó napján pedig Vogel Patrik érkezik egy értekezéssel, jelmondata: „Amúgy nincs baj a mezővel!”