Roxat céhei bemutató by slepp #3

Tegnap Ricsi mutatta be nektek SF örökösét, ma pedig Vogel Patrik hozott nektek nem egy, hanem két új lapot is! Természetesen a két lapnak van némi köze egymáshoz, hiszen bizonyos aspektusból nagyon hasonló fukciót töltenek be, de ezt ti is egyből látni fogjátok, ha elolvassátok Patrik írását.

separator-1

Anbam

Sziasztok!
A mai napon a tesztelésen (általam) legtöbbet használt side lapról szeretnék egy kisebb bemutatót tartani.

Aki a Facebook HKK-s csoportokban aktív tag, biztos észrevette párszor az “Amúgy nincs baj a mezővel” felkiáltást, akárhányszor a Semleges csatamező győzelmet aratott valamelyik versenyen. Ezek dominanciája az alacsony idézési költségű lapoknak, és powercreepnek köszönhető, ami sok ellenfélnek okozott kellemetlen pillanatokat. A mai bemutatott lap ugyan nem veri meg azonnal az említett mumust, de lehetőleg kicsit visszahoz minket a narancslapjaink kikapcsolása miatt keletkezett hátrányból.
Jól látható, hogy alapvetően Semleges csatamező ellen készült, de jó lehet Ősi rúna, vagy Átkozott követő ellen is! Kijátszásakor dobat 1 lapot, majd áldozásra az ellenfél következő reakcióját megfogja, ezzel kicsit segítve a győzelmünket. Amennyiben ellenfelünk úgy gondolja, megszeretne válni tőle, ugyanúgy lapelőnybe rak minket, szóval rosszul járni nem tudunk a lappal. A flavor pedig tiszteleg az elhíresült “meme” kitalálója előtt. 🙂

Lehetőséget kaptam egy másik lap bemutatására, hiszen ez a 2 lap sokszor járt kézenfogva a tesztelésen a kiegészítő paklikban.
Ami biztos, hogy az új Zoárd itala erősebb mint a régi. Amennyiben tempó paklival játszunk és megfogják, az erős kompenzációja miatt még akkor is van 1 körünk nyerni. Ha meg többet húztunk, akkor elhúzzuk egy kör végi lapra.
Fontos megjegyezni, hogy az Anbam, és a Zoárd itala két különböző típusú side lap. Míg az egyik inkább valósan a kikapcsolás ellen van, a másik célja inkább az, hogy visszahozzon minket tempóba.
Sokszor volt sztárvendége Fókusz meglelése, Kragoru + Főparancsnok, és egyéb, tempósabb pakliknak. Az igazság az, hogy szerettem a sidelapok tesztelését, és ez a lap nagyon sokszor hozott győzelmet csak azért, mert az én követő/szabálylap felállásom egy Semleges csatamező ellen alapból nem jó, de miután mindent visszakapcsoltam, feltudtam őrőlni ellenfeleimet. A hátrányt (azt, hogy nem lehet feláldozni) úgy érzem nem kell magyarázni, hiszen ezt sok pakliba be lehetne rakni, mivel ingyen kijátszása köre végén húzat egy lapot, majd van +1 zanszilánkunk. Ezt elszerettük volna kerülni, hogy a lap ténylegesen azt a funkciót töltse be, amire ki lett találva.

separator-1

Ezzel le is zárult az első Eldüenes lapbemutató hétvége, de jövő héten még Király Zsolt és Szabó András is elhoz nektek 1-1 lapot a hétvégén. Addig is a Beholder oldalán minden hétköznap kerülnek ki az újabb és újabb lapok, de érdemes más csatornákat is követni és résen lenni, hiszen bármikor, bárhol újabb lapok jelenhetnek meg.