Roxat céhei bemutató by slepp #4

Az előző hét végét Patrik mutatott be 2 új, potenciálisan gyakran használt, side lapot, most pedig Király Zsolt hozott el nektek egy kellemesen hűvös tagot.

separator-1

Alantas yeti

Ez a bundás lény, mely nevével egy legenda előtt tiszteleg, nem a klasszikus hideg/yeti-vonalba illeszkedik elsősorban, inkább az univerzálisabb kártyák közé sorolható. Bár konkrét hideg-szinergiája nincs, Ulkorból sem hagynám ki, a motyogókkal különösen jó barátságban van és a nekron miatt Járjba/ellene is ideális, de összességében kellően olcsó és sokoldalú ahhoz, hogy kb. bármilyen, feketét használó pakliba bekerüljön. Állandó képessége a counter dominanciát hivatott némileg gátolni, bár önmaga még nincs védve ezek ellen, de a leszedéseket már kicsit megtréfálhatja, ha asztalt ért. (S)-re egy beépített „Semmi mestere light”-ot kapunk, ezzel a követővel lesz talán a leghatékonyabb (és érkezik egy nem gyakori bűbáj, amely megduplázza a nekron költségnek dobandó lapok számát). A (K)-s képessége leginkább arra lesz alkalmas a pakli(k) égetése mellett, hogy bevigyen egy végső csapást ellenfelünknek vagy kiirtson akár egy komplett lény-sereget (arra azért figyeljünk, hogy minket/lényeinken is sebez).

Amit még érdemes megemlíteni, az az illusztráció, szerintem nagyon hangulatosra sikeredett.

alantas_yeti

Összegezve: nem ez a kártya lesz a kiegészítő sztárja, de ellenfelünk garantáltan gyorsan meg akarja majd oldani (csak el ne lopja…), mert hosszú távon komoly terrort jelenthet, és bontott formátumokon is vélhetően szívesen nyitják majd. Ha pontozni kellene, tőlem kapna egy 8-ast.”

separator-1

Holnap a tesztelői bemutató sorozat utolsó delikvense, Szabó András, fogja nektek egyik kedvenc paklijának egy igen lelketlen tagját elhozni.