Szivárgás – Mit művelt már megint a slepp?

Közeleg a nyár vége, ami egyben azt is jelenti, hogy az év végi kiegészítő lassan elnyeri végleges formáját. Illetve nem is olyan lassan, mivel már a végső megbeszélés stádiumában járunk, aminek az első felét e hét csütörtökén ejtettük meg, a következő alkalom pedig hétfőn lesz, amikor a tervek szerint mindent véglegesítünk – aztán persze jön a tördelés, lektorálás meg hasonló finomságok.

Mielőtt bárki is rácsodálkozna, hogy csak két alkalom a megbeszélés, ez nem így van. Még a karantén ideje alatt volt egy bő két hónap, amikor semmi mást nem csináltuk, csak átbeszéltük a listán lévő közel 500 lapot. Így most már csak azokat a lapokat, dolgokat tárgyaljuk át és véglegesítjük, amikről nyár elején még úgy véltünk, hogy próbálgatnunk kell még pár hétig.

Ahogy megszokhattátok, minden kiegészítőbe igyekszünk valami kis újítást hozni, legyen az egy új etnikum, egy új szabály vagy új képesség. Nem lesz ez másként ezúttal sem. Mind az év végiben, mind a jövő nyáriban fog jönni valami apró kis újdonság, amelyek remélhetőleg üde elemei lesznek majd a játéknak.

Cartamundis próbanyomás

Nézzük is meg kicsit közelebbről, hogy miféle finomság várható a novemberi kiegészítőben. Egyrészt egy újabb etnikum bukkan fel a HKK világában, aminek a tagjai igyekeznek kicsit defenzívebb szerepet felvenni a játék során, mivel akkor fognak igazán jól működni, ha már kezd kicsit szorulni a hurok. Másrészt bevezetésre fog kerülni egy új ikon, új képesség, ami így néz ki:

Ereklye: ha egy lapon ezt az ikont látod, az alábbi speciális képességgel rendelkezik: Áldozd fel és rakd a Semmibe: kapsz 1 *-t, 3-mal nő a max. ÉP-d, majd gyógyulsz 3-at. Egy körben csak egyszer áldozhatsz lapot ereklye képességnek.

Maga a képesség természetesen csak asztalon maradó lapokon lesz rajta, és a nevéből azt gonodolhatná az ember, hogy elsősorban tárgyakra kerül rá, de lények, épületek, sőt bűbájok is el lesznek látva az új ikonnal. Az ereklye, mint képesség, egyértelműen az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik szerintem, mivel két apró, de igen hasznos dolgot csinál.

Egyrészt a gyógyítás cseppet sem elhanyagolható dolog a mai versenyjátékban, amikor rengeteg apróbb tűz és villám sebzéssel operálnak a játékosok. Másrészt a csont adás segítheti a szörnykomponensért érkező tárgyak tervezését (törekedni is fogunk ilyenek kiadására a jövőben) és talán kicsit növeli ezek létjogosultságát a paklikban is. Legrosszabb esetben persze egy zanszilánkot egy zanszilánkra cserélhetünk és gyógyulhatunk egy keveset megmenekülve akár a halál torkából is.

Nektek mi a véleményetek az új képességről, az ereklyéről?