Versenybeszámoló: Dungeon (2020.10.04.)

A mai nap lezajlott a Dungeon októberi versenye, ami az utolsó nagyobb lehetőség volt a 3 hét múlva esedékes Nemzeti Bajnokság első napjára való felkészülésben. A versenyre végül 25 lelkes jelentkező jött el, akik – egy gyors szavazást követően – 4 fordulón keresztül küzdöttek meg egymással, az alábbi koncepciókat használva:

Szabálylap (11)

4 Semleges csatamező
2 Életenergia
2 Zarknod bilincse
2 Korlátozás
1 Lassan járj

Követő (11)

3 Valsirah, a tündöklő
2 Magirox
1 Legfőbb káoszmester
1 Beldian
1 Harangmester
1 Legendás pegazus
1 Zu’lit familiárisa
1 Molluszk, az ócskás

Egyéb (3)

1 Antimágikus rakshallion + Manaáramlás
1 Harangmester + Tábori adó
1 A legfőbb kvöető (gólem)

A legnépszerűbb szabálylap továbbra is a Semleges csatamező (4), míg követők közül a Valsiraht (3) választották legtöbben – nem túl nagy meglepetésre. Érdekesség, hogy a versenyen megjelent 2 Magirox is, ami elméletileg elég jó a letiltó szabálylap ellen és felveheti a tempót az 5 lapok, illetve Korlátozások ellen is, de ezúttal nem sikerült maradandót alkotniuk. Az első 5 helyezés közül végül a főnixek és a csatamezők 4 helyet is birtokba vettek.

1. Ádám Levente (12)Semleges csatamező

2. Mészáros Gábor (10)Semleges csatamező

3. Horváth Dávid (9) Lassan járj!

4. Vogel Patrik (9) Valsirah, a tündöklő

5. Jancsár Zoltán (9)Valsirah, a tündöklő

A negyedik fordulót követően 2 csatamező volt még veretlen, de mivel Mészáros Gábornak egy döntetlen is becsúszott, így meg kellett elégednie a második helyezéssel. A versenyt végül 4 győzelemmel Ádám Levente nyerte fehér-fekete gerincre építő Semleges csatamezőjével. A harmadik helyre a döntőben vereséget szenvedő Horváth Dávid Lassan járjas paklija ért oda.

Csatamezők egymás között

Gratulálunk mindenkinek a mai teljesítményéhez, a Dungeon legközelebb már csak a nemzeti bajnokság után várja a versenyzőket, addig is jó felkészülést mindenkinek az első napra. Ne feledjétek, hogy egy hét múlva lehetőség van a második napra is tesztelni az Eldüen saját szervezésű versenyén. Várunk mindenkit szeretettel!