Versenybeszámoló: Dungeon (2021.08.07.)

Augusztus első hétvégéjén végre a Dungeon is újra kitárta kapuit a játékosok előtt és megrendezésre került a vírus utáni első verseny. A verseny egy sima hagyományos megmérettetés volt, „Káosz” formátumban, tehát bármit lehetett használni a már megjelent lapok közül – kivéve persze a banlistán lévőket. Az eseményre végül 31 játékos látogatott el, lássuk milyen paklikat hoztak a versenyzők:

Követő (11):
2 A teknősök öregapja
2 A mindentudó
1 Ulkor, a jégisten
1 Legendás pegazus
1 Rhatt követője
1 A legfőbb lámpamester
1 Beldian
1 Teremtő rakshallion
1 Együgyü

Szabálylap (14):
4 Életenergia
3 Hegymélyi keltető
2 Zarknod bilincse
1 Sokszínűség
1 Hálócsapda
1 Lassan járj!
1 Zarknod börtönében
1 Villámháború

Egyéb (6):
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Harangmester + 3 Bűvös erdő
1 Antimágikus rakshallio + Ősi rúna
1 Chara-din követője + Hegymélyi keltető
1 Őrült Enkala, az animátor + Hegymélyi keltető
1 Antimágikus rakshallion + A fókusz meglelése

A mezőnyön véginézve, ami elsőre mindenkinek feltűnhet, hogy ezúttal senki sem választotta a viszonylag dominánsnak és eléggé stabilnak mondható Semleges csatamezőt. Ezzel szemben az ellenpaklik közül az Életenergia továbbra is jelen volt, nem is kis mennyiségben, hiszen 4 ember is ezt a szabálylapot válaszotta. Ám hiába, a népszerűsége még így is elmaradt a Hegymélyi keltető mögött, ami mellett 5-en tették le a voksukat. Érdekes, hogy a múltban nem igazán futott be nagy karriert ez a drágító szabálylap, de úgy látszik a sok olcsó és passzív kontroll lény felemelte egy kicsit a mélyből.
A mezőny maradéka viszonylag változatos volt, talán ami még említést érdemelhet, hogy a legújabb ultra ritka követőt, A mindentudót ketten is egyből kipróbálták a versenyen. Meglátjuk miket találnak majd ki rá az emberek.

IMG_20210807_121606

Mivel a negyedik fordulóban Kurunczi Dávid a már említett hordaparancsnokkal döntetlent játszott Szabó Márk óriásai ellen, így közülük került ki Farkas Tamás döntőbeli ellenfele. Tomi bilincsnének ezúttal nem kedvezett a sorsoló program, hiszen Márk óriásai ellen kellett megmérkőznie, ami egyértelműen a nehezebb ellenfél volt számára. Végül a döntő papírforma eredményt hozott, a viszonlyag lassabb Zarknod bilincse pakli nem bírta az óriások rohamát. Mivel Dávid A mindentudóval szintén győzedelmeskedett az utolsó fordulóban, így közte és Márk között a bucholz pontok döntöttek. Ez végül utóbbinak kedvezett, így ő örülhetett a győzelemnek. Mögötte Dávid és Tomi került még fel a dobogóra.

Végeredmény:

1. Szabó Márk (13) Melák, az óriás + Lassan járj!
2. Kurunczi Dávid (13) – A mindentudó
3. Farkas Tamás (12)Zarknod bilincse
4. Vári Gergő (12)Zarknod bilincse
5. Varga Krisztián (12)Életenergia
6. Ács Domonkos (12)Sokszínűség
7. Hundzsa Ferenc (12) Legendás pegazus
8. Erdei Kristóf (10)Villámháború

Végül a top helyezésekre mindkettő Zarknod bilincse odaért, így ez a szabálylap eléggé jó választásnak bizonyult ez alkalommal. Ráadásul kettő, merőben más megközelítésre építő pakliról van szó, hiszen amíg Tomi egy kicsit tokenesebb vonalat kapott el, addig Gergő a régi idők auto bilincsét támasztotta fel kicsit a Repro nevű csodapapírral egyetemben. Ezzel szemben viszont a verseny legnépszerűbb narancslapja, a Hegymélyi keltető nem remekelt ezen a napon. A legjobb eredményt a tizedik helyre becsusszanó Makó Gergely érte el vele.
Érdekesség még, hogy Varga Krisztiánnak úgy sikerült 4 győzelmet mennie, hogy a tömegközlekedés viszontagságai miatt a teljes első fordulót lekéste, majd minden ellenfelét megverte. Ráadásul az első körben a későbbi döntős Farkas Tamás lett volna az ellenfele. Ki tudja, hogy alakult volna a verseny, ha Krisztiánnak sikerül időben érkeznie.

IMG_20210807_150934

Habár egyelőre nincsen információ a Dungeon következő versenyét illetően, de valószínűleg lesz még a Nemzeti Bajnokság előtt lehetőség játszani egyet a várbörtön pincéjében. Főleg mert még a Dungeonnak is van lehetősége kvalifikációs versenyt tartani, emiatt mindenképpen érdemes figyelni a kapcsolodó fórumokat a jövőben.
Addig is a nemzeti második napjára való felkészülésre a kiadó is lehetőséget biztosít az augusztusi versenyén, ahol sor kerül a következő sorbemutatós legendás cél teljesítésére is. Ott találkozunk!