Excelsioros kaland: Kragoru a Kristályláz idején

Múlt hét szerdán ismét verseny volt az Excelsior falain belül. Ez egyben az első versenyek egyike volt, ahol a frissen megjelent Kristályláz lapjait már használni lehetett. Erre a verseny az itt bemutatott, két követővel felálló, mágikus védelmű lényekre építő paklit vittem el, így most erről olvashattok egy kis beszámolót.

A pakli

Ugye magáról a pakliról már korábban írtam hogyan is raktam össze, így túl sok szót nem vesztegetnék erre. Ami lényegi változás volt ahhoz a verzióhoz képest, hogy kivettem a Homoksárkányt és a vízió lényeket, a helyükre pedig egy harmadik Alakváltó ősköd, valamint a playset Gábriel, a trükkös került. Ez utóbbi lapot az eredeti verzióból kihagytam, de aztán végül meggondoltam magamat a lapot illetően és úgy ítéltem meg, hogy nem csak kiegészítő pakliban lehet hasznos hanem akár alapból is. Ezt a döntésemet nem bántam meg, hiszen több meccset is megnyert pusztán azzal, hogy nagyon olcsón lemásolta az ellenfél egy lényét. Meg persze rettentően hasznos dolog ismerni az ellenfelünk kezét, hiszen onnantól kezdve mi irányíthatjuk a játékot a kedvünk szerint. Így nézett ki tehát a végleges pakli:

Visszatekintve még egy lapot biztosan kivennék a pakliból, méghozzá a Teknős tojást. Jópofa kártya, de sajnos nem tűnt eléggé megbízhatónak és hasznosnak a meccsek során. Szinte sose akartam felhúzni és ha feljött sokszor ki se játszottam inkább. Helyette lehet keresni valami más mágikus védelmű lapot, vagy akár rá lehet menni arra is, hogy könnyebben bekapcsoljuk a Főparancsnok (S)-es képességét. Igaz, ez utóbbival sosem volt gondom a versenyen, ha mégis emellett tesszük le a voksot, akkor 1-1 darab Rücskös látógömb, Vízióféreg és Sivara bekerülhet a csapatba.
Most viszont lessük meg hogyan alakultak a fordulók számomra!

Játszmák

1. kör: Hibbey Levente – A legfőbb lámpamester
Korábban még nem játszottunk sosem Levivel, de örültem hogy összekerültünk, hiszen szombaton ő vitt le minket Vácra. Így legalább volt egy kis ismerkedés és megnyugodhattam, hogy 2 vesével térek vissza a hétvégi versenyről. Viccet félretéve, dzsinn paklival kerültem szembe és Levente a kezdést is megdobta. Ez annyiból volt kicsit para, hogy egy eléggé pörgős és gyorsan sebző verziót épített a kívánságok teljesítői köré. Első kört mindketten elpasszoltuk, majd ő a második körében megindította rohamát egy Kájgon segítségével. A hideg dzsinnre elhasználta a követő (J) képességét, hogy a mana termelés mellé a sebzést is ellőhesse. Ezt szerencsére egy Rafaellel megtudtam fogni. Ezen sokat vacilláltam megtegyem-e, hiszen a varázspont termelés így is létrejött, de utólag jó döntésnek bizonyult hiszen így nem haltam meg a pörgését követően. A második körömben megérkezett a trükkös fiú Gábriel személyében. Bőven több permanense volt, mint nekem, így az ő költségéből tudtam fizetni a kódos angyalt. Persze a Kragoru olcsóbítása miatt csak 1 áldozást tudtam tőle fizetni, de így is rendet vágott a fehér lény. Költségből leszedett egy dzsinnt, lemásolta a Kájgon képességét, így kilőve még egy lényt. Ezután feláldoztam a Kragorunak és miután még egy lényt kijátszottam a Főparancsnokkal még egyszer meg tudtam tolni Gábrielt, így megoldva ellenfelem asztalát. Innen már nem tudott felállni, megvolt a pakli első győzelme.
1-0

2. kör: – Hegedűs Márk – A legfőbb követő (gólem)
Szinte már-már garantált, hogy pörgős versenyeken összekerülök Márk gólemes paklijával és hát sajnos nem annyira pozitív a mérlegem ellene. Ez sokszor a válaszott paklimon is múlik, de most reménykedve álltam neki, hiszen a Kragoru eléggé jól kompenzálja az Enkala drágítását. A kezdést megdobta, így teljesen mindegy volt mit teszek nála második körben fixen jönni fog a Manamorf+Fókuszálás duó. Első körét passzolta, én pedig nem tudtam egyebet a sajátoméba, minthogy kiraktam egy Teknős berzerkert és sebeztem 6-ot. Betörtem az Elenios követőjét és reménykedtem, hogy nem jön Morin tigris a Fókuszálásra. Nála jött is a morf, majd a kék ultra ritka menetrend szerint. Szerencsére nem húzott követő törés elleni lapokat. Egy Sztatikus gólem még érkezett nála, ami megcsipkedett kicsit, de nem mentette meg. A következő körömben érkezett egy Ékszerteknős meg még egy lény és bőven eleget sebeztem.
2-0

3. kör: Egyed Dávid – Lassan járj! (tárgyas)
Itt nagyon fontos volt, hogy meg tudjam dobni a kezdést és ez sikerült is. A kezdő kézre ezt a 3 lapot húztam: Womath, Gammanó és Uriel. Sajnos a Womath nem volt a legjobb, jobban örültem volna bármelyik angyalnak. Így viszont elég sokat kellett agyalnom, hogy mi legyen. Az egyik opció, hogy megnyitom a játékot Uriellel és remélhetőleg csak egy megindulást húzott, amit el tudok dobatni, vagy pedig betartom a Gammanóra és reménykedem abban, hogy nem töri be kapásból a Kragorumat. Ha lett volna a manó vagy a tehén helyett angyal, akkor nagyon könnyű döntés lett volna, hiszen 3 lényem is kikerült volna az asztalra első körben járj ellen, ami számára rémálom lett volna. Így viszont maradt ez a játék, szerencsére bejött. Nem törte a követőt és próbált megindulni egy Sza-tival, amit a Gammanóval elcsíptem. Sajnos Urielt be kellett áldoznom cserébe. Második körben megtoltam a Womathot, dobattam, majd az asztalomból kiraktam egy Gábrielt, hogy megnézzem a kezét. Egy Tian-krist tudtam másolni, visszavettem a Gammanót a gyűjtőből majd reménykedtem, hogy nem halok meg a körében. Egy A sárkány kincse után elég szépen leterült, de megölni nem tudott, így jöhetett a 3.-ik köröm, ahol a kör elején még egy Gábrielt sikerült húznom, aki viszont érkezhetett Dávid asztalának egy részéből. A két Gábriel a Főparancsnokkal karöltve megnyerte a mérkőzést végül.
3-0

4. kör: Vogel Patrik – Zarknod börtönében
Habár a Mardakor ajándékozónak hála 1 lappal kezdhettem üres kéz helyett, így sem a legkellemesebb ellenfél. Főleg ha az első felhúzott lap az említett Mardakor. A meccset Patrik kezdte, 2 lapból és 1 manából passzolt. Én az ajándékozó mellé egy Alakváltó ősködőt húztam, ami szintén elég haszontalan volt egyelőre. Jöhetett a második köre, amiben Patrik kirakott egy Burástya berzerkert. Egyből leszedtem az életet a Főparancsnokkal, így itt döntés elé állt, hogy feláldozza-e a permanens leszedését. Végül kirakott egy Varkaudar pusztítót, ami dobatott egyet, ütöt 4-et majd a berzerker leszedte, hogy kidobassa a másik lapomat is. Az utolsó lapja szintén egy 1 varázspontért jövő lény volt egy Burástya avarkomposztáló személyében. Eléggé rosszul álltam és a második körben húzott lapom egy Teknős tojás volt. Kiraktam és a Kragoru által adott képességével leszedtem az avarkomposztálót, hogy ne lépjen meg annyira erőforrásban. A következő körében érkezett egy Elbájolt xenomorf, amiről ugyan levettem az életet, de be tudta lopni a tojás által adott teknős jelzőt, így ütött is egy 5-öst. Mivel így már csak 11-ben éltem, ezért biztos, ami biztos alapon elpörgettem egy Őrangyalt. Aztán jött a topdeck Kristálysárkány és a játék eldőlt. Kiraktam a sárkányt, visszavettem az ősködőt vele, amivel bemásoltam a xenóját, elloptam az asztalát és ütöttem a sárkány plusz berzerker segítségével 12-t. A követőmmel, azért visszavettem a teknős tojást is a kezembe, hogy ha kell akkor a következő körben is kisüthessem, de nem húzott megoldást, így bedobta.
4-0

5. kör: András Bence – Lassan járj!
Szerencsére itt is sikerült megdobni a kezdést. El is kezdtem és 3 darab teknőst húztam. Mutattam egy Nagyobb ékszerteknőst, amire el dobott egy varázslatot, majd az érkező Teknős berzerkerre is tudott dobni. Elég pechesen húzott, hiszen elég ritka, hogy egy tempó járj paklitól ennyit tudunk dobatni anti-mágiával. Az első körében belőtte a Kragorumat majd passzolt. Második körömben megint tudtam dobatni az ékszerteknőssel, majd kiraktam egy Őrangyalt az asztalra. Azt már tudtam, hogy van a kezében egy Fairlight bölcsessége, de egyelőre túl sokra nem ment vele, csak életben tartotta még egy körig. A körében jött egy Kaerri, ami ellopta az angyalomat, ezzel nyerve még egy kört magának. A következő körömben egy Gábriellel visszacsentem a fajtársát, kiraktam még egy Teknős berzerkert – a bölcsesség mellett egy Zu’lit kísérletét szorongatott még – majd passzoltam. Ő kirakott egy Az idő hercegét aztán passzolt. A körömben kiraktam egy Womathot és egy Ékszerteknőst, így a berzerkerek miatt sebződött 12-t. Még a lila óriás ereklyéjével sem volt elég gyógyulása, így meglett ez a meccs is.
5-0

6. kör: Makó Gergely – Malrok, a tomboló
Itt is elég fontos volt a kezdés megdobása és szerencsére sikerült is. Nagyobb ékszerteknőssel itt is tudtam dobatni egy countert, de utána inkább nem játszottam ki semmit, mert nem akartam beleszaladni egy Őshangya kamikazéba. Az első körében emlékeim szerint rám rakott egy Viharszarvat majd passzolt. Valamit beleraktam a mino counterébe majd Uriellel megnyitottam az offenzívámat. Kirakosgattam a lapjaimat, dobattam tőle némi lapot, ütöttem majd passzoltam. Még egy Titánpók által keresett Rücskös látógömbbel próbálta tartani magát, de a következő körben le tudtam ütni nullára az életét.
6-0

7. kör: Farkas Tamás 2. – Zarknod bilincse
Itt már biztos volt a versenygyőzelem, így nem izgultam túl a történetet. Valahogy ez az utolsó meccs megkopott már kicsit, de arra emlékszem, hogy tudtam kezdeni és hogy nagyon hamar vége lett a mérkőzésnek. Talán itt is jött egy Uriel, amita második körben kétszer megtudtam tolni és dobatni két Buckaquwargot. A második körében még próbálkozott némi védelmet kiépíteni a kezében lévő lényeivel, de a harmadik körömben itt is megjött a győzelem egy Kristálysárkány után. Azért Tominak sem kellett szomorkodnia, hiszen a 3.-ik hely mellett a legjobb amatőrnek járó díjat is elvitte.
7-0

Így végül sikerült 100%-os teljesítménnyel, viszonylag sok szerencsével megnyerni a versenyt az angyalos kragoru paklival, aminek a nyereménye egy Immunis krakoch lett. Remélem ezzel a kis beszámolóval sikerült meghozni néhány ember kedvét az angyalokhoz és/vagy a Kragoruhoz és találkozunk majd még velük.
Legközelebb az Excelsior augusztus 10.-én vár mindenkit egy kis kártyázásra méghozzá a Nemzeti Bajnokság második napi fomrátumával!