Versenybeszámoló: Vác (2021.07.31.)

Július utolsó napján lezajlott az első kiemelt vidéki verseny Vácon, a Remetebarlang falain belül. A megmérettetésre 48 ember volt kíváncsi, ami alighanem rekord a klub történetében. A verseny érdekessége, hogy a Beholder tulajdonosa és a játék egyik kitalálója és fejlesztője, Tihor Miklós is részt vett rajta, így első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen is egy versenyjátékos bőrében lenni.

IMG_20210731_100853

A formátum Új nemzedék volt, viszont mivel még júliusban volt megrendezve, így 2017-től voltak használhatóak a lapok és a nemrég megjelent Kristályláz lapjait még nem lehetett használni. A verseny kisebb csúszással, 10 órakor vette kezdetét. A játékosok az alábbi paklikban látták az erőt:

Követő (13):
2 Az első vámpír
2 Valsirah, a tündöklő
2 A teknősök öregapja
2 A legfőbb lámpamester
1 Legfőbb káoszmester
1 Molluszk, az ócskás
1 Goblin totemisten
1 Raia követője
1 Motyogó kultivátor

Szabálylap (29):
6 Semleges csatamező
5 Korlátozás
4 Sokszínűség
3 Életenergia
3 Lassan járj!
3 Hegymélyi keltető
3 Zarknod bilincse
1 Villámháború
1 Alanori lápvidék

Egyéb (5):
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Kreátor követői (Sheran követője + Mérgező rakshallion)
1 Kreátor követői (Goblin totemisten + A bestiák mestere)
1 A legfőbb követő (avatár)
1 A legfőbb követő (gólem)
1 Harangmester + Tábori adó

Továbbra is a Semleges csatamező volt a legnépszerűbb szabálylap, hiszen 6 játékos is a letiltó szabálylap által nyújtott biztonságot választotta. Ezzel szemben viszont ezúttal már kétszerannyi ellen paklinak szánt koncepció is jelen volt, hiszen összesen egy tucat versenyző választotta a Korlátozás (5), Sokszínűség (4) illetve Életenergia (3) valamelyikét. A zavaró szabálylapok közül a Zarknod bilincse, Hegymélyi keltető és Lassan járj! is 3-3 játékos fantáziáját ragadta meg a mai napra. Habár az epikus követők (11) is szép számmal képviseltették magukat, végül a top helyezéseket szabálylapok hódították magukhoz.

IMG_20210731_143739

A versenyt végül Imre Gyula nyerte, aki minden ellenfelét legyőzte kontroll jellegű Lassan járjával. A győzelem felé vezető úton ugyan nem találkozott csatamezővel, de ellenfelei között néhány mező ellenes pakli is szerepelt, hiszen Életenergia és Korlátozás ellen is sikeresen vette az akadályt. Utóbbit pont a döntőben sikerült megvernie, így az azt forgató Vogel Patriknak be kellett érnie a második helyezéssel. A harmadik helyre Varga Krisztián Életenergia kontrollja ért oda. A negyedik helyen, csupán néhány bucholz ponttal lemaradva, Horváth Dávid végzett szintén 5 lapos good stuff paklival, míg az 5. helyen az utolsó 5 győzelmes játékos, Farkas István végzett megvédve a csatamezők becsületét. A végső végeredmény tehát így alakult:

1. Imre Gyula (18) Lassan járj!
2. Vogel Patrik (15) Korlátozás
3. Varga Krisztián (15)Életenergia
4. Horváth Dávid (15) Sokszínűség
5. Farkas István (15)Semleges csatamező
6. Hundzsa Ferenc (13)Harangmester + Tábori adó
7. Simon Richárd (13)Legfőbb káoszmester
8. Dönczi Krisztián (12)Semleges csatamező
9. Szabó Márk (12) Melák, az óriás + Lassan járj
10. Kurunczi Dávid (12)Molluszk, az ócskás

Az első 10 helyezett végül egészen színesre sikerült, hiszen 5 lapos kontrollok, csatamezők, korlátozó szabálylapok és három lappal kezdő paklik is befértek. Elég jó zárása ez a vírus miatt kicsit rövidre sikerült Homokdűnékes érának. Jövő héttől már a Kristályláz lapjait is lehet majd használni a versenyeken, meglátjuk, hogy mit hoz a kiegészítő a metát illetően. Ami viszont biztos, hogy a Remetebarlang legközelebb augusztus végén várja majd a versenyezni vágyókat, méghozzá kvalifikációs versennyel, ahol bejutási jogot lehet majd szerezni az idén októberben megrendezésre kerülő HKK Nemzeti Bajnokságra! Tehát a srácok egy hónap múlva is várnak mindenkit szeretettel és garantált jó hangulattal!