Versenybeszámoló: Kecskemét (2021.08.15.)

Augusztus 15-én lezajlott az AlKeSz Kupa újabb versenynapja. Sajnos (vagy hál‘ Istennek?) ezen a napon másik három verseny is zajlott az országban. Nem tudom, hogy emiatt történt-e, de kevesebben jöttünk össze a megszokottnál.

A délelőtti versenyünket 4 csomag Kristályláz bontogatásával kezdte meg a 10 játékosunk. A verseny megkezdése előtt tartottunk egy gyors szavazást, és a többség úgy döntött, hogy a helyszínt, és a narancs lapokat nem szeretnénk látni egymás asztalán, ezért ezekkel nem lehetett játszani. A csekély létszám miatt elegendőnek tűnt 3 forduló lepörgetése, de aztán az első két helyezett közt pontegyenlőség alakult ki. Ismét a jól bevált szavazást vettük elő, aztán a szavazategyenlőség miatt, némi tanácstalankodás után úgy döntöttünk, hogy mégsem tartunk 4. fordulót. Az alábbi sorrend alakult ki az élen:


1. Farkas István (bontás)

2. Dönczi Krisztián (bontás)

3. Varga István (bontás)

pic3

A bontásokról fényképek készültek, a korrektség jegyében. A top 3 bontásait meg is mutatjuk az érdeklődőknek.
Egy kis szusszanás után nekigyürkőztünk a pörgős versenyünknek, amin végül 9-en indultunk. A készlet a káoszmetából volt meríthető, azaz a szokásos tiltásokon kívül nem korlátoztuk a használható lapok körét. A játékosok az alábbi összeállításokban érezték az erőt:

Szabálylap (7):
3 Lassan járj!
1 Korlátozás
1 Semleges csatamező
1 Életenergia
1 Zarknod börtönében

Követő (2):
1 A mindentudó
1 Goblin totemisten (epikus)

pic2


Érdekesség, hogy a több követő vagy követő + szabálylap kombinációt – ahogyan az előző versenynapunkon – ezúttal sem választotta senki. Az öt fordulós versenyen az alábbi élmezőny alakult ki:

1. Varga IstvánLassan járj!
2. Jancsár JánosÉletenergia
3. Farkas IstvánZarknod börtönében
4. Dönczi KrisztiánLassan járj!
5. Somogyi GáborLassan járj!

lassanjarj

Az AlKeSz Kupa állása három (2 kecskeméti és 2 szegedi) fordulónap, azaz 8 verseny után:
Dönczi Krisztián 50 pont
Farkas István 35 pont
Jancsár János 7 pont

Versenyhirdető

A következő kecskeméti versenyre szeptember 19-én, vasárnap kerül sor, ugyancsak a Delicatesse Kávézóban. Ezúttal Új Nemzedék hagyományost és egyszínűség egyedisége pörgőst tartunk majd, a nemzeti bajnokságra való felkészülés jegyében! Várunk nagy szeretettel mindenkit a versenyeinken.

Jancsár János