Versenybeszámoló: Eldüen (2023.01.15.)

A hétvégén nem csak a kiemelt kecskeméti derbin volt lehetősége az embereknek az új lapokat próbálgatni, hiszen vasárnap a 2023-as év első Eldüenes versenyére is sor került. Ráadásul ez votl az első alkalom, hogy külön amatőr és profi kategória is elindult az esemény keretein belül. Profik végül 19-en jöttek el, nézzük náluk hogyan alakultak a dolgok.

Követő (9):
1 Rhatt követője
1 A Semmi mestere
1 Goblin totemisten
1 A mindentudó
1 A roxati céhtanács főtitkára
1 A hét törzs fönőke
1 Rox, a csontok ura
1 Asz-phalt, a megbízható
1 Phukhi

Szabálylap (6):
3 Sokszínűség
1 Semleges csatamező
1 Válogatás
1 Lassan járj!

Egyéb (4):
2 Tharr követője + Lassan járj!
1 Sárkány úrnő + Lassan járj!
1 Kreátor követői (Főparancnsok + Sheran követője)

A mezőny maga elég színesnek mondható, hiszen csupán Sokszínűségből és barna Lassan járjból volt egynél több az asztalokon. A kategória bontásnak köszönhetően végül 4 forduló is elég volt ahhoz, hogy megkapjuk a végeredményt. A verseny utolsó körének első asztalán végül Kurunczi Dávid és Makó Gergelyt csaptak össze a végső győzelemért.

Dávid a már jól megszokott paklijai egyikét vette elő, Sokszínűségébe illesztette be a Hódítások kiegészítő legjobb lapjait és azzal menetelt a döntőig. Gergő egy nem túl gyakran használt epikus követőt, a Rhatt követőjét, vett elő. Igaz a paklija nem annyira épített a blokkolásra, inkább egy heavy kontroll pakli volt, amiben a követő gyűjtőből forgató képességét használta ki, hogy a Teknösők bölcsességéből és A bölcsek kívánságából a maximális értéket nyerhesse ki. Végül ez be is jött neki, hiszen magabiztosan diadalmaskodott Dávid egylapos paklija ellen. A dobogóra még Bögös Dániel tudott becsúszni (másodlagos pontokkal megelőzve Kurunczi úrat) a szokásos Tharr követővel és Lassan járjjal felálló tempó paklijával.

1. Makó Gergely (10)Rhatt követője
2. Bögös Dániel (9)Tharr követője + Lassan járj!
3. Kurunczi Dávid (9)Sokszínűség
4. Hundzsa Ferenc (9)Semleges csatamező
5. Hegedűs Márk (9)Válogatás

Az amatőröknél végül 10 ember feszült egymásnak, hogy megszerezhessék a végső győztesnek járó jutalmakat. Forulók tekintetében itt is négyet tartottunk, ha másért nem is, csak amiatt, mert mégis csak játszani jönnek el az emberek egy ilyen eseményre. Náluk végül így nézett ki a meta:

1 Zarknod börtönében
1 A roxati céhtanács főtitkára
1 Lassan járj!
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Harangmester + Tábori adó

1 Estelle, a kedvencgyűjtő
1 Malrok, a tomboló
1 Sokszínűség
1 Phukhi
1 Építő rakshallion + A bőség zavara

IMG_20230115_140830

Itt egyáltalán nem volt olyan felállás, amit többen is próbáltak volna, de egy ennyire kcisi mezőnyben ez nem is túl meglepő dolog. Annyiban mindenesetre mindenképpen értékelendő, hogy az amatőrök között volt, aki kipróbálta az egyik legújabb követőt, Estellét, illetve itt volt, aki hajós paklival igyekezett elsüllyeszteni ellenfeleit. Itt az utolsó forduló előtt még 4 embernek volt lehetősége fellépni a dobogó legfelső fokára. Végül Sors Tamás és Kékesi László ugyanúgy végeztek és mivel egy korábbi fordulóban egymással játszottak döntetlent, így köztük a bucholz pontok döntöttek, utóbbi javára.

1. Kékesi László (10)Zarknod börtönében
2. Sors Tamás (10)A roxati céhtanács főtitkára
3. Czirkos Dániel (9)Lassan járj!

Köszi szépen, hogy ennyien eljötettek, remélem jól éreztétek magatokat. Gratuláció mindenkinek, aki jól teljesített, és habár még nem tudom, hogy pontosan mikor (illetve, hogy lesz-e kategóriánkénti bontás), de legközelebb is várok mindenkit szeretettel az Eldüenes versenyeken!