Versenybeszámoló: Eldüen (2023.03.26.)

Vasárnap lezajlott az esedékes Eldüenes szervezésű verseny is, a szokott helyen, a váci Remetebarlangban. Ezúttal az egy héttel korábbi kiadói verseny mintájára egy Tiltott mágia versenyen mérethették meg a tudásukat a versenyzők. 16 játékos érezte magában a lelkesedést, így a szokott képest családiasabb környezetben zajlott le az esemény. Lássuk milyen paklikat választottak:

Követő (12):
5 A Mennyek úrnője
2 Leah követője
1 Beldian
1 Edralian
1 Tarrgeth
1 Az együgyü
1 Az első vámpír

Szabálylap (2):
1 Zarknod börtönében
1 Hegymélyi keltető


Egyéb (2):
1 Harangmester + Tábori adó
1 Harangmester + Életenergia

Látható, hogy messze magasan a legnépszerűbb választás az angyal epikus, A Mennyek úrnője volt. Ez nem túl meglepő, hiszen, mind Raia, mind Rhatt elég komoly erőt képviselve úszta meg a tiltólistát, ráadásul a követőbe is be van építve egy hatodik lap. Az epikust leszámítva csupán a Leah követőt és a Harangmester választotta 2-2 ember. Habár a börtön áradat elmaradt az egy héttel korábbi kiadó versenyhez képest, a meta egészen hasonlóra sikeredett a játszott színek és lapok tekintetében.

IMG_20230326_143222

Erre a létszámra egy kényelmes 4 fordulót elég volt tartani, így némileg korábban lett vége a versenynek, melynek az utolsó fordulójának első asztalán végül nem mérkőzött angyal pakli, mivel a döntőbe Vogel Patrik és Ország Gergő jutottak el. Előbbi Tábori adóval felálló nagy lényes paklival játszott, míg utóbbi egy Beldiant próbálgatott. Elsőre úgy tűnhet, hogy talán picit utóbbinak áll a zászló a beépített reakció miatt, de az első meccsen ez hamar megcáfolódott, mivel Patrik egy Aranyfecskét tudott a Beldianba rakni, amivel egészen jól kijött a dologból. Végül Patrik nyerte meg a versenyt 100%-os teljesítménnyel, míg Gergő a negyedik helyre csúszott vissza egy korábbi döntetlen miatt. A első top 5 további helyeit az angyalok töltötték fel.

1. Vogel Patrik (12)Harangmester + Tábori adó
2. Kurunczi Dávid (9)A Mennyek úrnője
3. András Bence (9)A Mennyek úrnője
4. Ország Gergő (7)Beldian
5. Buzás Norbert (7)A Mennyek úrnője

Köszönöm mindenkinek, aki eljött, az érintetteknek gratuláció a jó eredményhez. Még nem tudom pontosan mikor lesz a következő Eldüenes verseny, de majd jelentkezem ezzel kapcsolatban. Addig is áprilisban, egy kis kihagyás után, Fehérvár is visszakerül a versenytérképre. Várok mindenkit szeretettel 16.-án, vasárnap, egy sima hagyományos és egy pörgős egyszínű káosz keretein belül.