Versenybeszámoló: Phantom Games (2023.04.01.)

A hétvégén lezajlott az első egyszínű káosz formátumú versenya Hódítások megjelenése óta, méghozzá a Phantom Games szervezésében, amelyen a játékosok az ehavi kiadói versenyre készülhettek. A szombati megmérettetésre 18 kártyás kollégánk látogatott el végül. Nézzük milyen narancslapokat használtak, illetve milyen volt a színek eloszlása.

Követő (7):
2 A Semmi mestere (Rhatt, Tharr)
1 Tarrgeth (Elenios)
1 A Mennyek úrnőke (Rhatt)
1 A mindntudó (Rhatt)
1 A roxati céhtanács főtitkára (Raia)
1 Zu’lit familiárisa (Fairlight)

Szabálylap (6):
3 Semleges csatamező (2 Tharr, 1 Elenios)
1 Zarknod bilincse (Leah)
1 Életenergia (Fairlight)
1 Korlátozás (Sheran)

Egyéb (5):
1 Az alvilág ura + Lassan járj (Tharr)
1 Sárkány úrnő + Lassan járj (Dornodon)
1 Az alvilág ura + 3 Bűvös erdő (Elenios)
1 Kreátor követői: Főparancsnok + A hét törzs főnöke (Dornodon)
1 Harangmester + Életenergia (Chara-din)

Színek eloszlása:

Chara-din: 1
Dornodon: 2
Leah: 1

Fairlight: 2
Sheran: 1
Tharr: 4

Elenios: 3
Raia: 1
Rhatt: 3

A narancslapokat illetően a legnépszerűbb a csatamező volt kék és barna összeállításokkal, a második helyen pedig A Semmi mestere illetve a Lassan járj áll 2-2 részvétellel méghozzá barna, Rhatt és piros színekkel. Első ránézésre a követő/szabálylap meta egészen sokszínűnek tűnik, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a 18-as létszám egy viszonylag kisebb minta, könnyen lehet, hogy egy nagyobb létszámú versenyen jobban előtérbe kerül valamelyik pakli.

A színek közül mindegyik képviseltette magát legalább egy résztvevővel, de azért nem meglepő módon a Tharr, Rhatt és Elenios voltak a legnépszerűbbek. A barna és a kék évek óta nagyon népszerű színek a hasonló versenyeken, míg a világoszöld mostanában kezdett el nagyon előtérbe kerülni a ködszilánkos hokijával. Ez utóbbihoz talán érdemes is megemlíteni, hogy habár 3 különböző követővel játszották, játéktechnikailag ugyanarról a pakliról beszélünk.

A négy körös verseny végére végül az egyik ilyen Rhatt pakli ért oda a döntőbe Simon Richárd vezényletével, aki A Semmi mesterét választotta pörgős good stuffja mellé. Ellenfele Ádám Levente volt, aki az egyik kedvenc követőjét (Tarrgeth) forgatta kékkel megtámogatva. Végül a hálós kontroll győzedelmeskedett a jóval pörgősebb ellenfele felett. A harmadik helyre Horváth Dávid sárkányai értek még oda. Így nézett ki tehát az első öt helyezett:

1. Ádám Levente (12)Tarrgeth
2. Simon Richárd (9)A Semmi mestere
3. Horváth Dávid (9)Sárkány úrnő + Lassan járj!
4. Makó Gergely (9)A Mennyek úrnője
5. Dárday Gergely (9)A roxati céhtanács főtitkára

Legközelebb jövő hét szombaton, azaz április 8.-án, lesz lehetősége mindenkinek gyakorolni a 26.-án esedékes kiadói csörtére, méghozzá Szombathelyen egy kiemelt verseny keretein belül. A Phantom Games pedig legközelebb az amatőr és kezdő játékosokat várja egy jellemek harca versennyel két hét múlva.