Versenybeszámoló: Szombathely (2023.04.08.)

A hétvégén lezajlott az április hónapban esedékes kiemelt vidéki verseny is, melynek ezúttal Szombathely városa adott otthont. A formátum az ehavi kiadói versenyre készülve káosz egyszínű volt, így elő lehetett venni a régebbi spoilereket is. A megmérettetésre végül 20 lelkes jelentkező nevezett be. Az alábbi koncepciókat választották a résztvevők.

Követő (9):
4 A roxati céhtanács főtitkára (3 Raia, 1 Rhatt)
1 Legfőbb lámpamester (Raia)
1 Terrgath (Raia)
1 Főparancsnok (Tharr)
1 Estelle, a kedvencgyűjtő (Sheran)
1 A Semmi mestere (Leah)

Szabálylap (6):
2 Életenergia (Fairlight)
1 Korlátozás (Rhatt)
1 Alanori lápvidék (Tharr)
1 Lassan járj! (Sheran)
1 Hálócsapda (Chara-din)

Egyéb (5):
1 Az alvilág ura + Bűvös erdő (Elenios)
1 Harangmester + Lassan járj! (Rhatt)
1 Kreátor követői (Dornodon)
1 Harangmester + Életenergia (Raia)
1 Melák, az óriás + Lassan járj! (Tharr)

A narancslapok közül kiemelkedett a céhes követő, amelyet 4 ember (tehát a mezőny ötöde) használt kisebb nagyobb sikerrel. A főtitkár mellett még két szabálylap volt, amit kettőnél többen használtak: Lassan járj és Életenergia. Őket egyaránt 3-3 játékos választotta, míg a Harangmesternek két ember szavazott bizalmat.
Persze itt talán fontosabb a színek eloszlása, így lessük meg ez hogyan is alakult szombaton.

Chara-din: 1
Dornodon: 1
Leah: 1

Fairlight: 2
Sheran: 2
Tharr: 3

Elenios: 1
Raia: 6
Rhatt: 3

Habár minden szín képviseltette magát, négyet csak egy-egy versenyző forgatott meg a versenyen. Magasan kiemelkedett viszont egy szín a népszerűséget illetően, ez pedig a fehér volt, melyet hatan választottak, hárman ráadásul A roxati céhtanács főtitkárával együtt használták. Kijelenthető tehát, hogy Szombathelyen a fehér céh pakli volt a legnépszerűbb felállás.

Végül viszont nemhogy a döntőbe, de a mezőny első negyedébe sem ért oda fehér pakli. A negyedik és egyben utolsó fordulóban a két 3 győzelmes játékos mérkőzött meg az első asztalon, Horváth Dávid játszott András Bence ellen. Mindketten sárga Életenergia paklival voltak. A forduló számukra döntetlen eredménnyel zárult, így a másodlagos, illetve harmadlagos pontokra maradt a végeredmény felállítása. Ráadásul melléjük felzárkózott az egyik Rhatt pakli is, Novák Balázs János szintén 3 győzelemmel és 1 döntetlennel zárta a versenyt.
A bucholtz pontok végül a két Fairlight pakli javára döntöttek, akik között csupán 2 játszma pont (tehát 1-el több nyert meccs) billentette el a mérleg nyelvét Horváth Dávid javára. András Bence a második helyen zárt, míg Janának a bronzéremmel kellett beérnie. Igaz emellé megkapta a legjobb amatőrnek járó díjat is.

1. Horváth Dávid (10)Életenergia (Fairlight)
2. András Bence (10)Életenergia (Fairlight)
3. Novák Balázs János (10)Harangmester + Lassan járj! (Rhatt)
4. Szabó András (9) Alanori lápvidék (Tharr)
5. Kövér Attila (9) Kreátor követői (Dornodon)

Ez történt tehát az áprilisi kiemelt versenyen Szombathelyen. A következő kiemelt versenyre május 6.-án kerül majd sor, a soros vendéglátó Nyíregyháza lesz majd. Addig is viszont mindenkit vár szeretettel Székesfehérvár április 16.-án, illetve jövő héten a kiadói verseny is esedékes lesz majd. Mindenkinek jó készülést a versenyekre!